Anasayfa
2 Şubat 2024, 12:10
Sohbet
Yönetici

Okumadan Önce Dilek Tutun

Okumadan Önce Dilek Tutun

_aSya_
Bismillahirrahmanirrahim,
Vela havle vela kuvvete illa billahi aliyyil azim. Allahümme inni esabet ya kadümü ya daimü yasekde yeus yabudu ya semedü ya hayyümü ya kayyümü ya zel celali ve ikram fiin teccihan fevui hasilla hala ihake ilahu aleyni teveknül tüve hüverabbilazim.
Yüce Allah bu duayı ! 1251 yılında birinin eline geçirmiş 7 yapıya dağıtmış zengin olmuş,sonra bir fakirin eline geçmiş inanmamış evi yanmış.
Tesadüfen çocuğu olan birisine geçmiş ve inanmamış çocuğu ölmüş. Bu dua kimin eline geçerse 7 kapıya dağıtsın muradı olur. Duayı 7 gün içinde çıkarsı n o gün neler neler olacak göreceksiniz. Allah duanızı kabul etsin.
AMİN______

aRkadaşlar ben bunun doğru olup olmadığını öğrenmek için sizinle paylaşmak istedim bilgisi olan varmı ???


Cevap: Okumadan Önce Dilek Tutun

AZRA
ßana doğru geldi ama

Okudunuz mu?  Programsız uydudan kıbleyi bul

Cevap: Okumadan Önce Dilek Tutun

ravza 2
Msnemede bazi yazılar geliyor yok kırk yere dağıt muradın olacak yok başka şeyler bunlara inanmamak gerek dilek istek RABBİMİZDEN dilenir


Cevap: Okumadan Önce Dilek Tutun

_aSya_
ßende inanmamaya çalışıyorum ama ya kötü bişey olursa 🙁

Okudunuz mu?  İhlas , tevhid inancı , tekvin ve vahdaniyet kelimeleri ne anlama gelir?

melankoliq
Arkadaş bu dediğin dua ve yazdıkların yıllardır var.Hala devam ediyormuş meğersem.Kardeş ben onbir oniki yaşlarındaydım galiba,benden bir yaş büyük olan abim birgün elinde bir sürü kağıt ile geldi.Ne o dedim söylemedi ısrar ettim ve dedi ki "eğer okursan sende benim gibi onüç tane bu kağıdın fotokopisini çekip onüç kişiye dağıtacaksın.Bu duanın gerçekliğine inanmasan evin yanar v.b. başına bir felaket gelir.Hele bide onüç kişiye dağıtmasan eyvah sana"Bu dediklerinden sonra okuyup okumamakta çok kararsız kaldım ne yazdığını merak ediyordum fakat okusam ve dağıtmasam inanmasam başıma bir şey gelecekti.Çokta merak ediyordum yazılanları,göz ucuyla başlığa baktım besmele vardı.Sonra kağıdı elime alıp hepsini okudum,aynen senin yazdığın yukardaki arapça dua ve altında abimin söyledikleri yazılıydı.Düşündüm bu arapça olan dua mı yapacaktı yapacağını diye.Küçüktüm anlamını da bilmiyordum.Neyse inanmaya çalıştım fakat fotokopisini çekemedim,o zamanlar biraz yoksulduk ve annem de gereksiz bulduğu için para vermiyordu bunun için.Benle abimin küçüklüğü işte abim senin yüzünden bende sorumluyum ben sana okuttum ve sen dağıtmadın o zaman ne olacaksa bana da olacak derdi.Ve inanırmısınız kardeş biz günlerce bir felaket beklerdik.Çok şükür bir şey olmadı ama o zaman abim sırtım ağrıyor galiba bu yüzden derdi ve beni de üzerdi.Halbuki bu duayla alakası yoktu.Küçüklük bişeyler yapıp sırtını incitmişti o kadar.Şimdi abime anlatırken gülmekten kırılıyoruz.Ufacık bir zarar gelse bize, ondan mı acaba diye düşünürdük.Korkma arkadaş Allah ın izniyle hiç bir şey olmaz.Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın.Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rey ve içtihada dayanan kufe ekolünün kurucusu kimdir?

_müslüman_
melankoliq üstteki anlattığınız şey çok komik birgün bizim evin kapısınada bırakmışlardı 🙂 ama biz bişey yapmadık ve felakette beklemedik hatta babam çok sinirlenip bunu dağıtan fotokopicidir para kazanmak için dağatmışlar dedi :=)
İnamamak lazım bu saçmalıklara zira son derece saçma insanları huzursuz ve tedirgin ediyor Allahın izniyle hiç bir şey olmaz.

Okudunuz mu?  Kuran okumanın mükafatı ve insana faydası nedir ?

melankoliq
Ben teşekkür ederim kardeş.Aslında şuda var ki burda denilmek istenen sen bu duanın içeriğine yani anlamına inanmazsan başına felaket gelir.Bilmem anlatabildim mi?Eğer sen Allah ın azim, kayyum,samed olduğuna inanmazsan ayetlerini yalanlarsan felakate uğrarsın(mazAllah).Bu dine inanmamak demektir,zaten dine inanmamak da müslüman olmamak demektir.Bu da en büyük felakattir zaten.Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın.Allah kazalardan,belalardan,kötü alışkanlıklardan,kötü arkadaşlıklardan ve musibetten korusun inşAllah

Okudunuz mu?  Hz. Yusuf kıssasında gerçekleşen 3 büyük rüya hangisidir?

EarthQuake®
Duanın faziletine, büyüklüğüne elbette bir şey diyemeyiz ancak, bu tip "şunu şunu yaparsan 3 gün içinde olumlu şeyler yaşarsın, yapmazsan kötülükler görürsün" yazıları totem inancından ibarettir, bizim bu gibi sözlere önem vermememiz, dikkate almamamız gerekir. Ayrıca bu gibi şeylere dinin alet edilmesine kızıyorum. Bir kere gaybı yalnız Allah bilir.

Okudunuz mu?  Namazın kuranı kerimdeki karşılığı

Duamızı ederiz, Rabbimizden yardım dileriz . Başımıza gelen her şeye şükrederiz, tevekkül ederiz.


melankoliq
Arkadaşlar yinede bir şey olursa ki inşAllah olmaz,yoktur öyle birşey,şayet olursa bir felaket haberimiz olsun.Bize ulaşmaya çalışın.


oguz26
arkadaşlaren etkili dualar Kur’an-ı Kerimde değilmidir… Kur’an metodlarında kişiye bu yolla dua dağıttırmak veya ona zorunluluklar ( farzlar dışında ) sunmak varmıdır… bu ve bunu gibi yüzbinlerce dua elden ele gezmekte ve bu da Allah cc dan direkt nazil olmuş havası vererek insanlara inanma zorunluluğu getirmekte ve büyük vebal altına düşülmesini sağlamaktadırlar ….
siz siz olun meşhur hadis kitaplarında bildirilen ve sahihliği konusunda şüphe olmayan duaların varlığına inanın ve bu tuzağa düşmeyin….
Allah cc a emanet olun….

Okudunuz mu?  Kıyamet kelimesinin anlamı nedir?

Ava
Benim 13 yaşım var ve bu duayı yeni duyuyorum. Okur okumaz buna inandım ve çok sevindim ki, dileklerimi yerine yetirecek bir şey var.(bu arada dileyim seyahet etmekle ünlü olmak:p). Ve onu da tavsiye ederim ki, buna inanın Allahınızı seviyorsanız İNANIN! Eğer kafanızı şişirdiysem özür dilerim

Okudunuz mu?  Emanet kelimesinin dinde anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Ben denedim hatta bugün denedim oldu


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dua doğru ama aptarmişlar onun için yoksa bu dua var ama bunu kim paylaştılarsa aptarmişlar ondan biraz sıkıntı olabilr dilek için iki rekat dilek namazı kılın öyle isteyin ne kadar istersen

Okudunuz mu?  Allah kaç Peygamber göndermiştir?

Kayıtsız Üye
Bazı şeyler anahtar gibidir sayısınca ve adedince diyorsa öyle yapılması gerekir aynı bir tedavi gibi düşün fazla ilaç dan ole bilirsin ama az miktarda alırsan yine öle bilir sin hep kararınca olması gerekir o zaman


murad duası 1251, murad duası 1251 anlamı, murad duası okumadan dilek tutun

Bu kategoride yer alan Kabenin isimleri nelerdir? Kabenin diğer adı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okumadan Önce Dilek Tutun Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.