Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:10
kandil
Yönetici

Regâib sünnetler ne demektir?

Regâib sünnetler ne demektir?

Galus
Regâib Sünnetler Ne Demektir ?


Soru: Regâib sünnetler ne demektir?

Cevap: Revâtib sünnetler dışındaki nafile namazlara regâib sünnetler denir. Bu sünnetler, Efendimiz’in (aleyhissalatü vesselâm) sünnetine istinaden belirli zamanlarda veya bazı vesilelerle veyahut kişinin kendi isteğiyle herhangi bir zamanda Allah’a yakınlaşmak ve sevap kazanmak niyetiyle kılınan namazlardır. Bu namazlar gönüllü olarak kılındığı için gönüllü (tatavvu) namazlar veya arzuya bağlı namazlar olarak da isimlendirilir.

Okudunuz mu?  Süleyman Hilmi Tunahan

Cevap: Regâib sünnetler ne demektir?

İZGEN
Bu sünnetler nafile namazlardır kişi herhangi bir nedenden Allah’a yaklaşmak ve dua etmek için bu nafile namazları kılar sakıncası olmayan bu ibadetleri yapmak ameli büyütebilir


regaib sünnet, regaip sünnet, regaib sünnetler

Bu kategoride yer alan Oruç Kaza borcum var. Üç aylarda tutabilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Regâib sünnetler ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.