Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:53
missa95
Abone

Başkasının parasıyla adak yerine getirilir mi?

Başkasının parasıyla adak yerine getirilir mi?

Kayıtsız Üye
Başkasının parasıyla adak yerine getirilir mi?


Cevap: Başkasının parasıyla adak yerine getirilir mi?

Altundal
Adağın şartlarından biri de; ”Adanan mal adağı yapanın malından ve servetinden fazla olmamalıdır.”
Yapılan adak, adak sahibinin mâli gücünü aşmamalı ve başkasına ait bir şey olmamalıdır. Meselâ bir dana keseceğini adayan kimsenin buna gücü yetmezse bir koyunu kesebelir. Fakat bir başkasının koyununu kesmeyi adayan kimsenin bu adağını yerine getirmesi gerekmez.
Dolaysıyla adadığınız şey sizin mal varlığınızdan fazla ise, onu yapmak şart değildir. Ancak aileniz veya yakınınız bu adak kurbanını kesmenize razı olur ve kendi istekleriyle bunun masrafını karşılarsa, bu kurbanı kesmenin de dinen sakıncası yoktur

Okudunuz mu?  La ilahe illAllah diyen Cennete girer mi?

başkasının parasıyla adak kesilir mi

Bu kategoride yer alan Factoring şirketinde çalışmak caiz midir, kazancı helal midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasının parasıyla adak yerine getirilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.