Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:53
missa95
Abone

Rahman ve Rahim anlamında hikaye

Rahman ve Rahim anlamında hikaye

Kayıtsız Üye
okuyan din dersi hocası bana verilen görev konusu rahman ve rahim olan Allahın adıyla hikaye istiyom yardım ederseniz çok mennum oluca


Cevap: Rahman ve Rahim anlamında hikaye

VanLi
Besmele

Vakti zamanında iyi yürekli bir müslüman kadın ile kötü yürekli,inançsız bir kocası varmış.Kadın her işine besmele ile başlar,besmele ile bitirirmiş.Kocası ise bunu saçma bulur,sürekli kadıncağızı azarlar,döver ve hakaretler yağdırırmış.

Okudunuz mu?  Amca çocukları birbiri ile evlenebilirmi dinimiz bu konu da ne diyor?

Zavallı kadın kocasına saygısızlık etmek istemediğinden ses çıkartamaz,her namazından sonra Allah’a;”Ey yüce yaradan!Şüphasiz sen herşeyi gören ve duyansın.Senin rızan için namaz kılar,senin rızan için dua ederiz.Rabbim,sen kocama doğru yolu göster.Onu şeytanın pençesinden koru Allah’ım.”diye dua edermiş.

Bir gün kocası onun bu duasını duymuş.Ve çok sinirlenmi.Eşine bir ders vermesi gerektiğini düşünmüş.Ve karısın yanına çağırıp ona bir kese altın vermiş.”Bu altınları al ve güvenli bir yere sakla.Ben gerektiği zaman senden alacağım.”demiş.
Kadın keseyi almış ve ”Bismillahirrahmanirrahim” diyerek saklamış.Bu sırada kocası onu izleyerek kesenin yerini öğrenmiş.Ve kadın gider gitmez keseyi almış,içindeki altınları boşaltarak keseyi de kuyuya atmış.

Okudunuz mu?  Beyaz yalan söylemek caiz midir ?

Aradan bir gün geçtikten sonra kadını çağırarak keseyi getirmesini istemiş.Kadın keseyi sakladığı yere gelerek besmele çekmiş.Tam Elini daldıracakken Allah meleklerini görevlendirmiş.Melekler keseyi kuyudan çıkarmış,içini altın ile doldurarak yerine bırakmış.Kadın keseyi alarak eşine getirmiş.Fakat kesenin neden ıslak olduğunu anlayamamış.Kocası önce çok şaşırmış.Daha sonra eşinin ettiği duaları anımsamış.Gözleri dolu dolu karısına dönerek”Benim iyi yürekli eşim.Önce Allah,sonra sen beni affet!Ben şeytanın oyunlarına boyun eğdim.Seni kırdım,üzdüm ve canını yaktım.Affet beni.Ve tövbe!Binlerce kez tövbe.Artık Rabbimden başkasına inanmam,ondan başkasına kulluk etmem.” diyerek karısından özür dilemiş.Ve karısı onu affederek Allah’a şükretmiş.Her namazı eşiyle kılarak birlikte dua ediyorlarmış.

Okudunuz mu?  Ölen kişiler bizi çıplak mı görüyor

Ve artık namazlarından sonra ”Ey Rabbim.Bir defa daha şahit ourum ki sen en büyük ve en yüce olansın.Sana çok şükür Rabbim…”diyormuş.


Cevap: Rahman ve Rahim anlamında hikaye

VanLi
Küçük Zeynep

Zeynep’le annesi, o içinde her şey olan kitabı, yani Kur’ân’ı okumaya başladılar.

Okudunuz mu?  Yunus emrenin kısaca tasavvuf anlayışı

Önce annesinin ağzından bir fısıltı duyar gibi oldu Zeynep.
"Efendim?" dedi. Kendisine bir şey söylendiğini sanmıştı.
"Besmele çektim." dedi annesi. "Bismillahirrahmanirrahim."

Zeynep şimdi daha iyi duymuştu. "Dedem beni kucağına alırken de aynı şeyi söylemişti." dedi.

Annesi gülümsedi.

"Çünkü her işin başı ‘Bismillah’tır. Her işe başlarken
‘Bismillahirrahmanirrahim’ deriz. Kur’ân okumaya başlarken de, yemek yapmaya başlarken de…"

Okudunuz mu?  İbni sinanın kişilik özellikleri nelerdir

Zeynepcik sormadan edemedi:

"Neden bismillah diyoruz ki? Sebebini tam anlayamadım."

Annesi gözlerinin içine baktı Zeynep’in. Bu bakış çok hoşuna giderdi.Annesinin gözlerinin içinde kendisini görebiliyordu.

Annesi anlatmaya başladı.

"Hani, hatırlar mısın, bir masalda, ‘Açıl susam açıl!’ deyince açılan bir kapı vardı. Kapı bu sözü söylemeden açılmıyordu."

Okudunuz mu?  Maaş ve kiralık evin zekatı

Zeynep başını salladı. Annesinin gözlerinin içindeki Zeynep de salladı başını.

"Biz bu söze ‘parola’ diyoruz. Dün seyrettiğimiz filmde de vardı,
hatırlasana. Kapıya bir yabancı gelirse, parolayı soruyorlardı.
Bilemezse içeri almıyorlardı. Parolayı bilmeyen dışarda kalıyor,
yabancı ve düşman sayılıyor. Ama parolayı söyleyince, herkes dost olduğunu anlıyor ve sana öyle davranıyor."

Zeynep bütün bunların "Bismillahirrahmanirrahim"le ilgisini merak ediyordu. Gözlerini annesinin gözlerinden ayırmadan öylece durdu.Dudakları aralanmıştı meraktan.

Okudunuz mu?  İhsan-ı ilahi nedir?

"Bismillah da onun gibi bir parola işte!" dedi annesi. "Bir işi
yapmaya başlayınca, varlıklar âleminin kapısını aralarsın. Onların seni tanımasını, sana destek olmasını umarsın. O zaman bir işe başlar başlamaz, kendini tanıtman gerek. Onları ve seni yaratan Allah adına burada olduğunu söylemelisin. İşte ‘Bismillah’ diyerek, Allah’ın adıyla iş yaptığını hatırlatırsın, O’nun kulu olduğunu hatırlarsın,

O’nun izniyle hareket ettiğini söylemiş olursun. Yani, bu âlemin
parolasını fısıldamış olursun. Eğer parolayı söylemezsen, yabancı vedüşman sanılırsın. Bir bahçeye izinsiz girmek gibi bir şey bu! O zaman sana kapılar açılmaz, işlerin kolaylaşmaz. Parolayı söylersen kapılar açılır, yabancılık çekmezsin, hiçbir şey de sana yabancı ve düşmanmış gibi gözükmez.

Okudunuz mu?  Tevekkül örnekleri

"İşte biz de ‘Bismillah’ diyerek başlıyoruz okumaya; tâ ki Rabbimizin söyledikleri bize açılsın ve ne sorumuz varsa cevaplansın."

Zeynep, "Şimdi ‘Bismillah’ deyince Kur’ân’ın kapağı kendiliğinden mi açılacak?" diye sordu.

Annesi bu masumca soruya tebessümle karşılık verdi. Biraz gülüştüler.

"Aslında, evet!" dedi annesi. "Biz Allah adına açacağız Kur’ân’ı ve o da bize sırlarını açacak, sorularımızı cevaplayacak."

Okudunuz mu?  Zinadan doğan çocuk anne babasına nasıl davranmalı

"Hadi var mısın?" dedi annesi. Elinden tuttu Zeynep’in.

Kur’ân’ın ilk kapağını Zeynep’in minik elleri kaldırdı. Ama önce
parolayı söyledi: "Mismillah!"

Senai Demirci


46 yaş Allahın rahman ve rahim olması, rahman ve rahim ismiyle ilgili hikayeler

Bu kategoride yer alan Şaka maksatıyla harama helal demenin hükmü nedir,?Günaha girilirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rahman ve Rahim anlamında hikaye Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.