Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Peygamberimizin karnına taş bağlaması

Peygamberimizin karnına taş bağlaması

mishalime
İsmini hatırlayamadığım bir sahabe Peygamber Efendimiz’in(s.a.v.) evine geliyor ve namaz kıldığını göryüor ama Efendimiz namazı oturarak kılıyor. sahabe meraklanıyor ne var acaba diye Efendimiz namazı bitirince sahabe soruyor ya ResulAllah bir şeyin mi var hasta felan mısın ? Yok diye cevaplıyor . sahabe o zaman neden namazı oturarak kıldınız diyince Efendimiz açlıktan diye cevaplıyor. açlıktan ne kadar güçsüz kaldıysa artık orasını da siz düşünün
-Efendimiz’in yine açlıktan karnına sahabeyle birlikte taş bağladığını biliyor muydunuz?

-Efendimiz’i şehirden dışarı çıkardıklarında 3 gün boyunca sadece bir deri parçasını suya koyduklarını yanındaki sahabelerle birlikte suyunu içip karınlarını doyurduklarını düşünün ve kendi halimizle karşılaştıralım. halimize şükredelim bu devirde kim olursa olsun açlıktan ayakta namaz kılamayacak halde kim ?


Yorum: Peygamberimizin karnına taş bağlaması

Kayıtsız Üye
peygamber efendizimin bu denli yokluk cekmesi manidar sürekli oruc tutmaya özen gösterdikleri belli ancak işin aslı fakirli ovmekse burda bu yanlış var peygamberimiz ve nice Allah dostu ac kalmislardir ama bu yokluktan deil muhtaclara dagitmaktan biz kimizki Allah resulunun halini yadirgicaz bence üzülmek yerine sevmeyi deneyin ümmet aşırı yokluktan deil aşırı tokluktan böyle oldu çok konuşmak çok yemek çok uyumak imanı bozar .

Okudunuz mu?  İnsan beşerdir, şaşar...

peygamberimizin karnına taş bağlaması, peygamber efendimizin karnına taş bağlaması, peygamberin karnına taş bağlaması

Bu kategoride yer alan İnsanlar neden ağlar ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin karnına taş bağlaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.