Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Beton ile teyemmüm alınır mı?

Beton ile teyemmüm alınır mı?

m.deniz
Teyemmüm; toprak cinsinden olan kum, kireç, alçı, taş, mermer, çimento, sırsız fayans, sırsız porselen, sırsız çanak çömlek, kiremit, tuğla, beton ve taş gibi şeylerle, -tozları olmasa dahi- teyemmüm yapılır.
Eller kireçli, topraklı veya taşlı duvara sürmekle de teyemmüm edilir. Hangisi kolay ise o yapılır.

Okudunuz mu?  Yüzüsuyu hürmetine duanın hükmü nedir?

Cevap: Beton ile teyemmüm alınır mı?

AKBİLE
teyemmüm su bulunmadığı zaman toprak ve toprak cinsi ile alınan abdesttir kısa ve kolay bir abdest türüdür ve denildiği gibi toprak cinsi ile alınır


Cevap: Beton ile teyemmüm alınır mı?

Molla_Efdal
Şafii’lerde sadece toprak ile alanır diye biliyorum.

Bu kategoride yer alan Adak adamanın İslamda hükmü nedir? Hz. Peygamber (sav) adak adamış mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beton ile teyemmüm alınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.