Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Tekfir (Birine Kafir Demek) Meselesi

Tekfir (Birine Kafir Demek) Meselesi

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,

Müslümana, kafir demenin dinden çıkma sebebi olduğu bilmiyordum ve arkadaşlarla aramızda böyle söyleyerek şakalaşıyorduk.Ayrıca yine bilmiyorken biri hakkında konuşurken "Bu çocuğun hareketleri hiç hayırlı değil ileride ateist olur"
şeklinde bir şey demiştim ama bunu çok da ciddi söylememiştim.Kafir demenin dinden çıkma sebebi olduğunu öğrenince hemen kelime-i şehadet getirip tövbe ettim kafam çok karışık.Dinden çıkmış mı oluyorum ?


Yorum: Tekfir (Birine Kafir Demek) Meselesi

arifselim
Aleykum selam. Artık bunları öğrendin bundan sonra asla bu tür sözleri şakalaşma yolu ile olsa bile asla söylememelisin. Geçmiş için tövbe etmelisin. Din ile, iman ile hiç bir şekilde şaka yapılamaz ve hafife alacak bir söz dahi söylenemez. Allah tövbe edeni ve pişman olanı affeder.

Okudunuz mu?  Gitmek istemediğimiz ortamlar için bahane uydurmak yalan söylemek...

Küfür Mü? Bilgi Edinsin Diye Paylaştım?

Kayıtsız Üye
Geçen ay birisi bir söz söyledi bende o söz küfür müdür/değil midir diye düşündüm o zaman çünkü geçen ay baya vesvesem vardı ama çok şükür vesvesemi dinlememeye başladım bazen az/çok olduğu halde. Bir kişi bir söz söyledi, sevdiğim kişi. Küfür olur mu bu söz acaba düşündüm ama insana kafir demek kendime kafir edeceği bildiğim için sadece Allah’a havale ettim. Fakat aynı gün o kişi gittikten sonra kendi profilimde küfür ile alakalı bir şey paylaştım internetten, arkadaşlarım ve o kişi o şeyi gördüler. O kişi beni şüpheye soktuğu o konu hakkında bir şey paylaştım sadece bilgilendirmek için. Kelime şehadet kelimeyi paylaştım ve o konu hakkında başka bir şey. O kişi paylaştığım şeyi görünce şöyle dedi: benim yüzünden mi bunu paylaştın? Bana internetten laf sokmak için mi paylaştın? Kimi kandırıyorsun dedi. Bende sadece o konu hakkında insanlar ve o kişi dahil bilgi edinsin diye paylaştım ve asla kafir demedim. Korktum sadece o kişi için, çok seviyorum çünkü ve o paylaştığım konu hakkında bilgi edinsin diye paylaştım ve ona göre hareket etsin diye. Bu küfür oluyor mu? Çünkü ben bunu düşünürken ve paylaştığım şeyleri küfre girmemek için başka yoldan paylaştım ve bilgi edinsin diye paylaştım. Yani direkt o kişiye sen kafirsin falan demedim ve demem de. Benim o an yaklaşık 2 aydır vesvesem vardı ve en iyi şekilde hayatımı dinimizi uygun şekilde yaşamaya istediğim için, vesvesem oldu. Ve edindiğim bilgileride internette paylaştım, hiç kimse yanlış bir şey bilmeyerek olsa bile yapmasınlar diye. Küfür oluyor mu bu? Yani o kişi bana öyle yazdığı için, ben kafir olduğunu demedim ve asla demem Müslüman olduğunu bildiğim için. İnşaAllah küfür değidir.

Okudunuz mu?  İslam kardeşliği ile ilgili hikayeler

Ve istemeyerek o kişiden mesaj geldiği vakit kafir ___ (isim: ___) diye düşündüm ama inanarak/istemeyerek oldu çünkü vesvesem çok fazladı o vakit. Bir insana kafir demek insani dinden çıkarıyor, o yüzden istemeyerek/inanmayarak kafamdan öyle düşünce geçti. Allah’a havale ettim çünkü ancak Allah bilir diye dedim o kişi hakkında ben hep kendi kendime. Küfür oluyor mu?

Okudunuz mu?  Annem polis olmamı istemiyor ne yapmalıyım

Yukarda yazdığım şeyler vesvesem olduğu vakit gerçekleşen şeyler, geçen ay oldu bu.


Yorum: Tekfir (Birine Kafir Demek) Meselesi

misafir1
bir şey küfür olabilir ama bu durum bunu yapanın kafir olduğu anlamına gelmez. bir otorite veya bir kadı bu meselelere bakar. ortada yanlış anlama varsa bunu düzeltir, bilgilendirir, yol gösterir, ondan sonra bu kimsenin tercihine göre küfre hükmeder. sen şimdi birini suçlamaya kalksan, adam da der ki ben o şekilde yapmadım der veya bir sen mi biliyorsun, falanca hocada böyle söylüyor der mesele gider de gider. insanlar kendileri ikrar etmedikleri sürece bu küfür meselelerine fazla bulaşılmaz. kendini düzeltecek olana söylersin, düzeltmeyecek olanın cehaletine verir geçersin. kurcalarsan işin içinden çıkamazsın durduk yere de insanlara hükmetmenin alemi yok. ancak şahsen de güvenmeyebilir tedbirli davranabilirsin.bu kafirdir diye düşünmezsin de bu sağlam adam değil dersin. insanların ciddi bir muhasebe yapmalarını gerektirmiyorsa da, olaylara uygun değil, hoş değil, ayıp, yanlış şeklinde yaklaşabilirsin. anlayan ondan da anlar. kaldı ki bakalım sen doğru biliyor musun. bir arkadaşın bir yanlış yapıyorda uyarmıyorsan sende hayır yokdur, yok uyarıyorsan da buna bozuluyorsa onda hayır yokdur. senin üslubunda da hata olabilir ama kimseye öyle gönülden bağlanma.

Okudunuz mu?  Kabir Nur Namazı diye bir namaz var mıdır? Varsa delili nedir?

Kayıtsız Üye
Ben zaten direkt söylemedim sadece bilgi edinsin diye genel olarak profilimde paylaştım önemli bir konu olduğu için. Küfre düşmedim İnşaAllah ben doğru anladım değil mi?
Ve istemeyerek kafir diye düşünmek? İnşaAllah küfür değidir. Vesvesem vardı çok geçen ay.

Okudunuz mu?  Kocam öldü sandım başkasıyla evlendim hangi nikahım geçerlidir

misafir1
küfre düşsen ne yapacan yine tevbe edecen, zaten bir şey demedim istemeden düşündüm diyorsun, bunun küfre düşecek bir tarafı yok. yalnız üslubun yanlış, vesveseyi de zaten kale alma. kime ne diye bağlanıyorsun ayrıca insanlara hükmetmek sana bana mı düşdü. yapdığın yanlış yapdığın uygun değil desen veya uyarsan yeter. kendisine söylesende olur, ne diye onu bunu paylaşıyon. sonuçda bunun muhasebesini yapacak olan bu kimsenin kendisi. sonuçda paylaşdığına da paylaşmadığına da, kafaya takılacak bir şey de yok. sen bil kendini, necisin, ne yapıyorsun, neleri seviyorsun neleri çirkin görüyorsun; vesvesenin, düşünülenin ne önemi var. o işler düşünmeyle olmuyor. kendini allame sanınca da allame olmuyorsun. bu meseleler insanın kendi muhasebelerini yapmaları veya kendini düzeltmeleri ile ilgili meselelerdir, kimseye hükmetmenin bir öyle olduğunu zannetmenin bir böyle zannetmenin bir anlamı yok.

Okudunuz mu?  Huzur arıyorum.. [yuvamı nasıl ayakta tutabilirim ve eşimin ilgisini nasıl kazanabilirim]

Kayıtsız Üye
Ben genel olarak dini konularda herşeyler paylaşan bir kişiyim zaten. Ben ne öğrendiysem, başkalarına göstermek istiyorum hepimiz daha iyi bir Müslüman olalım diye. Yanlışları varsa düzeltirler, yoksa hatırlamış olurlar ve hata yapmamaya çalışırlar. Mesele bu. Bu yüzden paylaştım, bilmeyenlerde o konu hakkında bilgi edinmiş oldular. Bilenlerde o konuyu tekrar hatırlamış oldular. Tanıdığım başka kişilerde bazen paylaşıyorlar dinimizin hakkında farklı konular.

Okudunuz mu?  Eşimden boşanmak istiyorum ama kabul etmiyor onu kendimden soğutmak için bir dua var mı ?

misafir1
güzel kardeşim ben biraz yorulmuşum herhalde, ben sana da bir şey demiyorum, insanlarla güzel şeyler paylaş tabi, insanları sev önemse ki, söylediğinin bir anlamı bir karşılığı olsun ama birine bir şey söyleyeceksen de söyle gitsin diye söyledim ama senin bileceğin iş. iddialı köşeli veya koca koca söylemedikce de söylenenler pek bir problem olmazlar. neyse hayırlı akşamlar.

Bu kategoride yer alan Sağlıklı düşünemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tekfir (Birine Kafir Demek) Meselesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.