Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

İmam nikâhı nasıl bitirilir? Boşadım demek yeterli midir?

İmam nikâhı nasıl bitirilir? Boşadım demek yeterli midir?

Kayıtsız Üye
İmam nikâhı nasıl bitirilir? Boşadım boşadım boşadım demek yeterli midir?


Yorum: İmam nikâhı nasıl bitirilir? Boşadım demek yeterli midir?

Omer Faruk
Öncelikle İMAM nikahı değil İSLAM nikahı. İsmi yanlış biliyoruz.

Okudunuz mu?  Vefat eden babamı rüyamda göremiyorum neden

İkincisi, İslam nikahı günümüz nikahı gibi şartlara bağlı bir nikahtır. Boşadım diyerek üç defa aynı anda tekrarlamak en sorumsuz ve kötü boşanma biçimidir. Aslolan 3 boşama hakkını kadının adet olmadığı 3 dönemde tekrarlayarak, boşanmanın doğru sebeplere dayandığı konusunda emin olmak gerekir.

Bazı mezheplerde ise şahit olmaksızın boşanma gerçekleşmez. Bugünkü mahkemelerde şahit gösterip boşanmak gibi…

Okudunuz mu?  Namazda yel hissi

Aile kurumu önemlidir. Evlenmek de boşanmak da oyuncak değildir. Sonuçları ağır olan, hayatımızı ve başka hayatları ilgilendiren alanlardır. Dolayısıyla evlenirken dikkatli olmak gerektiği gibi boşanırken de acele etmemek gerekir.

Selametle…


imam nikahı nasıl bitirilir, imam nikahı nasıl sonlandırılır, İbnu Abbas radıyAllahu anhüma demiştir ki: Bir erkek hanımına bir defada Sen üç talakla boşsun! dese bu bir talâk sayılır

Bu kategoride yer alan Kuranda salat kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam nikâhı nasıl bitirilir? Boşadım demek yeterli midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.