Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

Bir erkekle kadının konuşması haram mıdır? Bunlar ciddi bir ilişki düşünüyorlar

Bir erkekle kadının konuşması haram mıdır? Bunlar ciddi bir ilişki düşünüyorlar

Kayıtsız Üye
Bir erkekle kadının konuşması haram mıdır? Bunlar ciddi bir ilişki düşünüyorlar


Yorum: Bir erkekle kadının konuşması haram mıdır? Bunlar ciddi bir ilişki düşünüyorlar

Kayıtsız Üye
Zaruret hali olmadıkça kadının namahremi olan erkeklerle konuşması caiz değildir ve haramdır.

Okudunuz mu?  Sevinçli anlarda okunan dualar

Yorum: Bir erkekle kadının konuşması haram mıdır? Bunlar ciddi bir ilişki düşünüyorlar

Omer Faruk
Evlilik amacıyla "halvet" olmamak kaydıyla konuşabilirsiniz. Ancak yaşınız küçük ise velinizin izni olmadan bu tür görüşmeler yapmanız doğru değildir. Halvet nedir? Kimsenin bulunmadığı kapalı yer veya başkasından utanmanıza engel kalmayacak şekilde yalnız kalmanızdır. Halvet halinde kalmak zinanın bir adım öncesidir ve haramdır. Sonuçta evlilik, konuşulmadan sırf bir kadının ya da erkeğin yüzüne boyuna posuna bakılarak yapılacak bir şey değildir. Gönlünüzün ısınması, ahlakını bir de kendi dilinden dinlemeniz bir ömür boyu geçireceğiniz insanı tanımak açısından önemlidir. Ancak bütün bunlardan önce "aşkın gözü kördür" atasözü gereğin erkek veya kızı objektif olarak çevresinden araştıracak insanlarla iletişime geçmeniz faydalıdır.

Okudunuz mu?  Yemin etmeden ağızdan çıkan söz nasıl bozulur yemin sayılır mı

Günümüzde müslüman gençler sosyal medya üzerinden birbirlerinin fotoğraflarına ve mesajlarına bakarak evlilik ilişkisi düşünüyorlar ki bu çok tehlikeli bir durumdur. Bu evliliklerin pek çoğu (aile mahkemesinde görevli bir tanıdığıma dayanarak söylüyorum) ne yazık ki iyi bitmiyor. Pek azı sürüyor maalesef çoğu ölümle, fuhuşa itilmekle, şiddetle bitiyor. Allah özelikle zayıf olan kızlarımızı ve erkeklerimizi bu tür evliliklerden korusun. Allah hayırlı eşler nasip etsin.

Okudunuz mu?  Bir kadın eşinin her istediğini yaparsa günahmıdır?

kadınların erkeklerle konuşması ayet, kadının erkekle konuşması haram mı, islamda kadın erkek konuşması

Bu kategoride yer alan Nikahta şafii taklit yapabilirmiyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir erkekle kadının konuşması haram mıdır? Bunlar ciddi bir ilişki düşünüyorlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.