Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:57
kandil
Yönetici

Regaip kandilinde ne olmuştur

Regaip kandilinde ne olmuştur

Kayıtsız Üye
Regaip kandilinde ne olmuştur Regaip kandilinde yaşananlar hakkında kısaca bilgi verir misiniz?


Cevap: regaip kandilinde ne olmuştur

arifselim
Regaib demek, kendisine çokça rağbet edilen, bol bol karşılık ve ikram edilen anlamındadır. Recep ayının ilk perşembe gecesini cumaya bağlayan geceye denir. Bu gece hakkında bildirilen özel bir ibadet yada dua yoktur. Ancak Recep ayı girmesinden dolayı ibadetlerini artırmak ve oruç tutarak recep aynı karşılamak peygamber aleyhisselamın sünnetinde vardır. Peygamber aleyhisselamın bu ibadetleri tüm recep ayına mahsus olup yani sırf bu geceye özel bir ibadet emredilmemiş ve bildirilmemiştir.

Okudunuz mu?  Miraç kandili ile ilgili güzel şiirler

Cevap: regaip kandilinde ne olmuştur

Desert Rose
REGÂİB GECESİ

Receb ayının ilk Cuma gecesi REGAİB gecesidir.

Sen O’na değer ver ki, Allah Teâlâ da sana kıymet versin…

Bu mübarek geceye adını veren Regaib kelimesi Arapçada: Bahâsı ağır şey veyâhut da: Bol atâ mânasına gelen Regîbe nin cem’i (çokluk şekli)dir. Şu hâlde Regaib gecesi: Cenab-ı Hakk’ın in’âm hazînesinden bahâsı ağır şeylere veyâ bol atıyyelere nâil olma gecesi demek olur. Bu gece, rağbet bulmuş, pek mübarek, pek kıymetli bir gecedir. Cenab-ı Hakk’ın kıymet ve değer verdiğine önem vermekle, kişi de kıymet ve değer bulur. Sen O’na değer ver ki, Allah Teâlâ da sana kıymet versin…

Okudunuz mu?  Şaban ayının önemi nedir ?

Müslümanlar için çok kıymetli olan bu geceyi ve mübarek üç ayları uyanık bir şekilde geçirmeliyiz. Günahlarımıza, yanlış tutum ve davranışlarımıza tevbe etmeli, hatalı yolda isek hemen dönmeliyiz. Yüce Rabbımıza karşı eksik olan kulluğumuzu tamamlamaya çalışmalıyız.

Kur’an-ı Kerim’in; İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır (Necm Sûresi: 39)

Okudunuz mu?  Beraat Gecesi ile ilgili Hadisi Serifler

Erkek veya kadın kim mü’min olarak iyi amel işlerse onu mutlaka güzel bir hayat ile yaşatırız ve onların mükafatlarını yapmakta olduklarının en güzeliyle veririz (Nahl Sûresi: 97) beyanları, maddi ve manevi yönden ilerlemenin ve her alanda var olma yolunun çalışmak ve emek sarf etmekten geçtiğini, hayatın güzelleşmesinin iman ve çalışma ile mümkün olacağına işaret etmektedir.

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde adetliyken ne yapılır?

Hadîs-i şerîfde buyuruldu ki:

Receb, Allahü teâlânın ayıdır. Receb ayına ikrâm edene, saygı gösterene, Allahü teâlâ, dünyâda ve âhırette ikrâm eder.

Bu geceyi ihyâ edene, saygı gösterene, Allahü teâlâ kabr azâbı yapmaz. Duâlarını kabul eder. Yalnız, 7 kimseyi af etmez ve duâlarını kabul etmez: Fâiz alan veyâ veren, Müslümanları aşağı gören, anasına, babasına eziyet eden, karşı gelen çocuk, İslam’ın emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, şarkı ve çalgıcılığı sanat edinenler, livâta ve zinâ edenler, beş vakit namazı kılmayanlar. (Bunlar, bu günahlardan vazgeçmedikçe, tövbe etmedikçe, duâları kabul olmaz.)

Okudunuz mu?  Kandil geceleri tam olarak ne zaman başlar ne zaman sona erer?

Peygamber "sallAllahü aleyhi ve sellem" Efendimiz, Receb ayındaki ibâdetlerin fazîletini anlatıyordu. Yaşlı bir zât, "Yâ ResûlAllah! Receb ayının tamamını oruçlu olarak geçirmeye gücüm yetmez." deyince, Peygamber Efendimiz buyurdu ki:

Sen Receb ayının birinci, onbeşinci ve sonuncu günleri oruç tut! Hepsini tutmuş sevâbına kavuşursun.

Okudunuz mu?  Kandil günü adetli isek ne gibi ibadetler yapabiliriz, o günü nasıl geçirmemiz gerekir?

Bu mübarek gecenin hepimiz, milletimiz ve bütün İslâm alemi için maddî ve manevî hayırlara, bereketlere ve afv-ü mağfirete nail olmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hakk’dan niyaz ederiz.. Ve bilhassa idrak ettiğimiz bu mübarek gecenin; çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, ümitsiz, karamsar, günleri gafletle geçen kimselere gerçek manada maddi ve manevi bir kandil olması için dua ve niyaz ediyoruz..

Okudunuz mu?  Kandil neden kutlanır?

Allah cümlemizin yar ve yardımcı olsun.. Duaları ile emanet edilecek yegane sahibimize yani Yüce Rabbi Rahmana emanet olunuz..


Cevap: regaip kandilinde ne olmuştur

nurya
inşaALLAH bu gece niyet edip yarını oruçlu karşılamak istiyorum vede bundan sonraki recep ayı günlerini oruçlu geçirmek niyetindeyim inşaALLAH bu senede nasip olupta tutarsam recep ayını oruçlu geçirdiğim 3. senem olacak bakalım günü güne ekleyip recep ayını hayırlısı tamamlamak nasip olur inşaALLAH AMİNNNNN

Okudunuz mu?  Berat gecesi tesbih namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim ödevime çok yardımcı oldunuz


Kayıtsız Üye
Allah herkezin duaların kabul etsin kandiliniz mübarek olsun


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz de kutlamış mı bu geceyi veya benden sonra varın anıp kutlayın mı demiş.


Kayıtsız Üye
Amin hepimizin duaları kabul olur inşAllah

Okudunuz mu?  Mirac ismi çocuğa ağır gelir mi ?

Kayıtsız Üye
Regaip 🌃 geceniz mübarek olsun


regaip kandilinde ne oldu, regaip kandilinde ne olmuştur, regaib kandilinde ne oldu

Bu kategoride yer alan Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Regaip kandilinde ne olmuştur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.