Anasayfa
26 Aralık 2023, 7:00
hakkinda
Yönetici

Çocuk yaşta ölen cennette kaç yaşında olacak,bu konuda herhangi bir bilgi varmıdır?

Çocuk yaşta ölen cennette kaç yaşında olacak,bu konuda herhangi bir bilgi varmıdır?

Kayıtsız Üye
Çocuk yaşta ölen cennette kaç yaşında olacak bu konuda herhangi bir bilgi var mıdır?

Küçük yaşta ölen çocuklar istediği yaşta mı olurlar ?


Yorum: Çocuk yaşta ölen cennette kaç yaşında olacak,bu konuda herhangi bir bilgi varmıdır?

arifselim
Müminlerin çocukları yani büluğa ermeden ölenleri Allah cennetine alacağını müjdelemiştir. Onların yaşı hakkında geçen bir hadisi şerifte peygamber aleyhissleam şöyle buyurmuştur:

Cennette mü’min, çocuk arzu ettiğinde, hamli, doğumu ve yaş alması bir anda oluverir. (Tirmizî, İbn Mâce, Dârimî, İbn Hanbel)

Yani onlar dilediği yaşta olabilecek özelliği ve imkanını Allah onlara ihsan edecektir.


Ceyla
4ay önce 9yaşında kızımı kaybettim. Şimdi cennette ne yapıyor. Bizi özlermi.ziyaret edermi. Kardeşi olucak. Çok isterdi kardeşinin olmasını.haberdarmıdır.ne olur hep onun hayaliyle yaşıyorum.o şimdi çok mutlu biliyorum ama bazen dayanamıyorum.her an aklımda hep yanımda gibi.ben üzülürsem üzülürmü. Obizi görüyormudur duyuyormudur.

Okudunuz mu?  Hazzan hakkında bilgi

Yorum: Çocuk yaşta ölen cennette kaç yaşında olacak,bu konuda herhangi bir bilgi varmıdır?

arifselim
Allah sana sabırlar versin kardeşim. Buna sabır etmen sana çok büyük bir mükafat olarak Allah’ın izniyle geri dönecektir. Küçük yaşta ölenlerin cennete gireceği müjdelenmiştir. Onun kabrinde ona söyleyeceğin herşeyi duyar ve seni tanır ve herşeyi anlar. Onun kabrinde üzülmediğin sürece o üzüldüğünü görmez ve anlamaz.


Kayıtsız Üye
Canım kızımı 6ay önce kaybettim. Daha 9yaşındaydı meleğim. Dayanamıyoruum dayanamıyorum.nasıl yaşıcam ne kadar daha yaşıcam bu tarif edilmez acıyla. Hergün ölüm istiyorum.başka bişey istemiyorum.Aniden gitti beyin tümörü olduğunu öğrendik hastanede biranda 4damar birden tıkandı.cennet gülüm gitti. Nasıl yaşanır bundan sonra nasıl. Nefes almak zor gelir mi çok zor yaşamak artık. Ne olur bana yardımcı olun. Bişeyler söyleyin. Hiç yaşamak istemiyorum.


arifselim
Allah sabrını arttırsın ve gücüne güç katsın. Unutma, biz bu dünyaya asla ait değiliz. Bizim asıl evimiz ahirettir. Allah’ın izniyle cennette kızına kavuşacaksın. Peygamberimiz aleyhisselamın şu hadislerini unutma:

Okudunuz mu?  Ramuz-ul Ehadis hakkında bilgi verir misiniz?

"Buluğa ermeden ölen çocuklar, cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar, elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de cennete koyuncaya kadar bırakmaz. (Câmiü’s-Sağîr, III/2364)

Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
– Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
– Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
– O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, Hamd evi koyun! [Tirmizi]

Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin! [Nesai]


Kayıtsız Üye
Başınoz sağolsun bnde tam buhün bir ay oldu 13 yaşında oğlumu kaybettim sizi anlıyorum aunı şeyleri yaşıyorum Allhım bize daynma gücü sabır versin versinli cennette kavuşalım inşAllah bnde dayanamıyorum aco geçmiyor geçmesinde zaten ama sabredelim cennette onlar artık birer melekler

Okudunuz mu?  Hz. Hüseyin Kimdir? - Hz. Hüseyin Hakkında Bilgi

Kayıtsız Üye
1- Kur’an-ı Kerim de geçen VİLDAN kelimesi hangi manada kullanılmıştır? ĞILMAN dan farkı nedir?

Cennetliklerin etrafında, ebedî kılınmış vildân (çocuklar) dolaşıp hizmet ederler (Vâkıa, 17)

ve Etraflarında, ebedî kılınmış vildân (çocuklar) hizmet için dolaşır durur. Onları gördüğünde, etrafa saçılmış inciler sanırsın (İnsân, 19)

âyetlerinde geçen vildân kelimesi, çocuk doğurma ve çocuk sahibi olma manalarına delalet eden v-l-d kökünden gelmektedir. Kur’ân-ı Kerim’de bu kökten gelen pek çok fiil ve isim1 kullanılmıştır. Bunlardan biri olan vildân, velîd’in çoğulu olup2 mevlud (doğurulmuş) manasındadır. Fakat, mevlud olmalarından sarf-ı nazarla (ana-babalarına nisbeti düşünülmeksizin) küçük çocuklar için kullanılır olmuştur.3 Velid’in ise, doğumu yaklaşmış çocuk için kullanıldığı söylense de4 bebek manasına geldiği daha açıktır. Çünkü âyette Hz. Musa’nın bebeklik dönemi için kullanılmıştır.

Okudunuz mu?  Eve Giren Karıncalar Hakkında Bilgi

5 Bu kelime hem kız hem de erkek çocukları için kullanılır. Lügatlerde velid’e, sonraki dönemlerde bu kelimeye izafe edilmiş ikinci ve üçüncü mana olarak köle ve genç hizmetçi manaları da verilmiştir.

6 Vildân kelimesi, ele alacağımız iki âyet dışında, üçü Nisâ (75, 98, 127. âyetler), biri

Müzzemmil (17. âyet) sûrelerinde olmak üzere 4 âyette daha geçmektedir. Müfred şekli olan velid ise bir âyette (Şuarâ, 18) geçmektedir.

Nisâ sûresindeki üç âyetten ilk ikisinde vildân kelimesi mustaz’aflar (Mekke’de zor durumda bulunan hicret edememiş müslümanlar/ mustaz’afine mine’r-ricali ve’n-nisai ve’l-vildân) içinde, üçüncüsünde de yine yetim kadınların yanında çaresiz çocuklar manasında (el-müstaz’afine mine’l-vildân) üçüncü grup olarak zikredilir.7

Müzzemmil sûresinde ise kıyametin dehşeti anlatılırken zikredilir: İnkâr ettiğiniz takdirde, çocukları (vildân) ihtiyarlatan bir günden nasıl korunacaksınız!? (Müzzemmil, 17). Vâkıa, 17 ve İnsân, 19. âyetlerdeki vildân kelimesine verilen manalara göz attığımızda ise şunları görüyoruz: Çocuklar, cennet çocukları, evladlar, gencecik uşaklar, gençler, civanlar, delikanlılar, hizmetçiler, genç hizmetçiler, genç nedimler, gençlikler.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimize Salavat Getirmenin Fazileti hakkında bilgi

Görüldüğü gibi bu âyet hakkında da benzer meâller söz konusudur. Bu meâller içinde bizce en isabetli olanları çocuklar veya cennet çocukları ifadeleridir. Çünkü vildân kelimesinin çocuklar manasına delaleti açıktır. Özetle, Vildân’ın manasının çocuklar olduğu hususunda ihtilaf söz konusu değildir. Ğılmân kelimesi erkek çocuklar için kullanıldığı, ğılmânun lehum ifadesi malikiyet manasında alınarak, onlara ait olan ğılmân manasını ihtiva ettiği ve hadislerde de cennetliklerin çok sayıda hizmetçileri olacağı bildirildiği için bu çocukların cennette hizmet için yaratılmış oldukları düşünülebilir. Vildân ise, hem erkek hem de kız çocuklarını kapsadığı ve kelime kök itibariyle doğumu çağrıştırdığı için bu çocukların cennetliklerin dünyada buluğ çağına ermeden vefat eden ve bunlara ilaveten bazı hadis-i şeriflerde dile getirilen, arzu ettikleri takdirde bir hamilelik sıkıntısı olmadan cennetlikler için yaratılan kendi çocukları olabilir…8 Bu durumda dünya hayatında çocukları olmasa da, bütün cennetliklerin, cennette diledikleri kadar çocuk sahibi olmaları söz konusudur.

Okudunuz mu?  Akika kurbanı ve Adak kurbanı hakkında bilgi

Cennetlikler dünyadaki yaşlarına bakılmaksızın gençler sûretinde inşa olunacakları gibi, cennetlik çocuklar da, vefat yaşları ne olursa olsun çocukluğun en güzel çağında ana-babalarına ebedî bir eğlence, sürur kaynağı ve göz aydınlığı olmak üzere yeniden inşa edileceklerdir.9 Dünya hayatındaki en büyük manevî zevklerden birisi hiç şüphesiz sevimli, neşeli küçük çocuklardır. Bu durum, cennet hayatının en güzel yönlerinden birisinin bu çocuklar olacağına işaret etmektedir.
_____________

Cennette herkes 33 yaşında olacaktır. Peygamber efendimiz,
yaşlı bir kadına, (Cennete kocakarı girmez) buyurunca,
kadıncağız ağlamaya başlar. Bunun üzerine, kadına,
(Sen o zaman genç olursun) buyurur. (Tirmizi)


Kayıtsız Üye
Bende kızımı 5 eylul 2014 yılında kanserden kaybettim bacağında tümör vardı benim ilkbaharın ilk evladım yıl 2017 kızımın kardesi oldu adını hamza koyduk tarif edilecek bir şey değil bu bu acı adı bile yok ALLAH hepimize sabir versin. ALLAH a emanet olun


Kayıtsız Üye
Onlar birer melek bunu bil benim 4 yasinda oğlum vefat etti 2 ay oldu ama hiç isyan etmedim Rabbim e bin şükürler olsun hamd olsun … şuan onlara Hz ibrahim ve eşi bakıyor bundan daha mübarek bişey var mı

Okudunuz mu?  Adağı yerine getirmeyenin başına belalar gelir mi? Adak hakkında bilgi...

Kayıtsız üye
Bende 1 Mayıs 2016 da kızımı kazadan kaybettim acısı tarif edilemez acı ama yüce Rabbim veriyor sabrını hamd olsun şukurler olsun adına kurban olduğum Rabbim evladini kaybetmis herkese sabır ihsan eylesin cennetinde mükafatlandirir bizleri inşAllah


Kayıtsız Üye
Bende 1 aralik 2016 da 39 haftalik bebegim karnimda öldü kaybettim kuzumu aci cekmis midir çok uzuluyorum


Kayıtsız Üye
kızımı 17 yaşında kaybettim. kızım doğum sentromu yani beyni yüzde doksan çalışmıyor . beyne oksijen gimediği için beynin yüzde doksanı ölü. kızımı el bebek gül bebek baktık, sevildiğini anlıyor kızdığını anlıyor vel hasıl özel mamalarıyla 17 yaşına kadar getıre bildik, melek geldi melek giddi, hem kendini hem bizi hem çevreyi imdahan etti. kızım çennet bahcesindemidir, öbür tarafta bize şefaatmi olacak , açıklama yaparsanız sevinirim, ben selami aksu saygılarımla,

Okudunuz mu?  Hz Meryem hakkında bilgiler

arifselim
Allah mekanını cennet eylesin. Böyle insanlar zaten masumdur ter temizdir. Bu şekilde vefat edenler cennettedir. Sizde sabırlı olun ve karşılığını Allah’tan bekleyin. İnşaAllah hesap gününde sizlere şefaatçi olacaktır.


vel Fecr
< kızımı 17 yaşında kaybettim. kızım doğum sentromu yani beyni yüzde doksan çalışmıyor . beyne oksijen gimediği için beynin yüzde doksanı ölü. kızımı el bebek gül bebek baktık, sevildiğini anlıyor kızdığını anlıyor vel hasıl özel mamalarıyla 17 yaşına kadar getıre bildik, melek geldi melek giddi, hem kendini hem bizi hem çevreyi imdahan etti. kızım çennet bahcesindemidir, öbür tarafta bize şefaatmi olacak , açıklama yaparsanız sevinirim, ben selami aksu saygılarımla, >
Soru çok hassas, eğer ibadeti bilecek kadar aklı yerindeyse dine muhattaptır. sanıyorum ki sizin evladınızın akıl baliğ değildi bundan dolayı ibadete muhattap değildi.
"Üç gruptan kalem kaldırılmıştır: Uyanıncaya kadar uyuyandan, iyileşinceye kadar cinnet getirenden ve büyüyünceye kadar çocuktan" ebu-davud

Okudunuz mu?  Safeviye Tarikatı hakkında bilgi

akıbeti ile alakalı;
Ebu Hureyre’den (r.anhu) rivayet edilen hadisi şerifte;
Kıyamet günü Allah onları imtihan eder. Kıyamet gününde onlara Allah Teâlâ bir elçi gönderir. Elçiye icabet edeni cennete, isyan edeni cehenneme koyar.
İşte buradaki gibi Allah Subhane ve Teâlâ’nın o çocuklar hakkındaki kararı o zaman açığa çıkar. bu hadis müşrik çocukları baliğ yaşa gelmeden ölümü ile alakalıdır.

müslüman anne babanın ölen çocuğu direk cennete girer. ama sizin evladınız baliğ yaşa ulaştığı için akıbeti ile alakalı net konuşamıyorum.
tabi ki en doğrusunu Allah teala bilir.


Kayıtsız Üye
sevgili din kardeşlerim öncelikle şunu söyleyim inna lillahi ve inna ileyhi raciun ben fransada yaşıyorum 2 hafta önce 6 yasındaki oğlumu kuzumu kaybettim kaybettim dedim ama aslında bu bir kaybediş değil kazanış evet burada yokluğu eksikliği özlemi hiç bitmeyecek evlat bu başka şeye benzer mi ama birde şunu unutmayın yüreğiniz yandığında evladınız yüreğinize aklınıza geldğinde şunu düşünün kendinize teselli vermiş olursunuz paygamber efendimiz de çekmiş evlat acısı rabbim bize niye vermesin aslında rabbimiz bizi sevdiki yavrumuzu sevdiki cennetine aldı ne büyük bir nimet isyan etmeyelim şikayet etmeyelim sabredelimki yavrumuz cennete bizi de istediğinde rabbimize yüzümüz olsun şefaatinden mahrum kalmayalım bu bir imtihan rabbimiz bizi dünyada günahımızı affetmek için bu imtihanı verdi inşAllah layığıyla geçeriz bu imtihanı RABBİM HEPİMİZEDE SABIR VERSİN 🙏

Okudunuz mu?  Alim ve Cahil arasındaki bilgi farkı nedir? Ne kadardır?

ölen bebekler cennette kaç yaşında, bebekler cennette kaç yaşında olacaklar, cennette yaş kaç olacak

Bu kategoride yer alan Geceleri Yatarken Korkuyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuk yaşta ölen cennette kaç yaşında olacak,bu konuda herhangi bir bilgi varmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.