Anasayfa
2 Şubat 2023, 16:33
Gusul
Yönetici

Gusülde kulak içi nasıl yıkanmalıdır ?

Gusülde kulak içi nasıl yıkanmalıdır ?

Kayıtsız Üye
1 gusül alırken kulak içini ne kadar yıkamalıyız ben her yerine değsin diye içine kadar su tuttuğum oluyor bu yanlış mıdır doğru mudur kandilinizde mubarek olsun tesekür ederim

2 ve gusül alırken tekrar agız ıcını damagı yıkamak gerekıyomu


Yorum: Gusülde kulak içi nasıl yıkanmalıdır ?

mum
– Gusül alırken kulağı yıkamanın sınırı, sadece dışarıdan görünen kısımdır. İç tarafı yıkamak zorunda değilsiniz.
– Ağız yıkamak Hanefi mezhebine göre farzdır ağız içine su almak yeterlidir.

Okudunuz mu?  Elim dikişli nasıl gusül abdesti alırım?

Yorum: Gusülde kulak içi nasıl yıkanmalıdır ?

Kayıtsız Üye
Selamın aleykum ben sabah cunup oldum ve kalkıp dusumu aldım. Fakat banyodan cıktıgımda kulaklarımı yıkamadıgımı fark ettımç gusulum gecerlımıdır. Ama yukardan su geldıgı ıcın kulagıma su geldı ama ovalamadım lütfen yardımcı olun


Yorum: Gusülde kulak içi nasıl yıkanmalıdır ?

abdullahbiri
Aleyküm selam. Suyun değmiş olması yeterlidir. Guslün geçerli olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Gusül abdesti sırasında kulağın içindeki kıvrımların tamamen ıslanması gerekir mi ve kulak deliğinin yıkanması gerekir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Gusül alırken ezan okunması

arifselim
Aleykum selam. Kulağın kendiliğinden görünen kısımları yıkanması gerekir. Kulağa su tutulup yıkandımı bütün kulak ve yıkanması gereken her tarafı yıkanır ve bu yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm sadece niyet etmek yeterli olmaz yazmışsiniz fakat gusül abdesti alırken niyet ettim gusül abdesti almaya diye niyet ediyoruz bu niyet hepsini kapsamiyor mu şimdi yeniden mi gusül abdesti almalı namazlarimiz da mı kabul olmaz çok kafamı karıştırdı aciklarsaniz çok sevinirim teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre gusül abdesti nasıl alınır?

Hoca
Şafiide niyet farzdır ve gusle niyet emiş olması gerekir. Niyet ettim demekle içinden gusül geçmişse niyet yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Cevabınız için çok teşekkür ederim o zaman niyet ettim gusül abdesti almaya demek yeterli oluyor değil mi yani niyet ederken cünüp lüğü gidermeye diye niyet etmiyorum


Kayıtsız Üye
gusül abdestinde avucumuza su katıp kulaka ayakta iken döksek kıvrımları ovalamasak bile o döktüğümüz su kulağın her yerini ıslatirmi illa kıvrımları ovalamak şart mı islansin diye?

Okudunuz mu?  İhtilam olacakken uyanmak

mum
Kulak ve diğer tüm vücudu ovalamak sünnettir, şart değildir. Ovulmasa da gusül geçerlidir ama ovalayın sünnet sevabı alırsınız aynı zaanda iyice yıkanmış olur vesvese olmaz.


Acizanekul
Duş başlığı yukarıda idi gusül alırken kulak içi ayrıca yıkamadım, yukarıdan saçımı sampuanlayip vücudumu yıkayıp çıktım ayrıca kulak içi ve göbek deliğini yıkamadım oralara yukarıdan akan su girmez mi ayrıca yıkamak farz mı


Omer Faruk
Unutmak mazerettir. Bilerek yaptıysanız tekrar banyo yapmalısınız. Yok unuttuysanız zaten mazeretlisiniz. Tekrar yıkanmanıza gerek yok, kulağınızı ovalayıp, göbek deliğini de aynı şekilde kısmi yıkayarak guslünüzü tamamlayabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Çiftlerin Beraber Banyo Yapması Ve Burda ilişkiye Girmeleri Günahmı

Acizanekul
Farz değil ki sünnet yazıyor bu dedikleriniz


Kayıtsız Üye
Mum hoca yorumunda şöyle demiş:- ”Gusül alırken kulağı yıkamanın sınırı, sadece dışarıdan görünen kısımdır. İç tarafı yıkamak zorunda değilsiniz.”

İç taraftan bassedilen yer kulak kirlelerinin olduğu genelde kulak çubuğuyla temizlenen yer mi?


ACİLSERVİS
Görünenin anlamı dışarıdan baktığın zaman gözlerinin gördüğü kısımdır. Senin dediğin yerler iç kısımdır.

Okudunuz mu?  Gusül iç çamaşırımda yaşlık görmedim gusül gerektirirmi

mehtaphann
Gusülde kulaklar nasıl yıkanır? Kulak içine su ulaştırılmalı mıdır?


Omer Faruk
Kulak içine su sağlığa zararlıdır. Normal abdestte ne yapıyorsanız onu yapın yeterlidir. Hatta kulağa su kaçmaması için normal banyoda da gusül abdestinde de kardeşlerimiz kulaklarına tıkaç, tıkıyorlar. Bu şekilde de gusül abdesti mümkündür. Gusül bittikten sonra tıkaçları çıkarıp namaz abdesti gibi kulak içine parmağınızla ıslak elinizle dokunmanız yeterlidir.


patates
Kulağın görünen kısmı normal şartlar altında (kulak hiç bir etki altında bulunmaması(çekilere iç tarafın gözükmesi gibi)) görünen kısım mıdır? Serçe parmağını ıslatıp kulağa sokup çevirsek gusül için yeterli olur mu?

Okudunuz mu?  Rüyada görülen kötü şeylerden dolayı gusül gerekir mi?

Omer Faruk
Güzel kardeşim inanın ne Rasulullah’a bu sorular soruldu ne de Rasulullah bu konuda cevap verdi. Bu soruların cevabı işinize yaramaz. Ayet gayet açık yıkanın diyor. Siz yıkanırken nasıl temizleniyorsanız ne ondan fazla ne de eksik, ötesini aramak DİNİ ZORLAŞTIRMAKTIR.

İşte bu kadar;

Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz temizlenin. Hasta iseniz, yahut yolculukta iseniz, yahut biriniz abdest bozmaktan gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız, su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor. Maide/5

Okudunuz mu?  Hayız bitiminde görülmesi gereken akıntı görülmemişse gusül gerekir mi?

Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, cünüp iken de -yolculuk hali müstesna- yıkanıncaya (gusül edinceye, boy abdesti alıncaya) kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculuktaysanız, biriniz tuvaletten gelmiş, yahut kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız, temiz bir toprakla teyemmüm edin: Yüzlerinizi ve ellerinizi sıvazlayın. Allah affedici, bağışlayıcıdır. 4-Nisa Suresi 43

Okudunuz mu?  Dişlere tel taktırmak gusle engel olur mu

Kayıtsız Üye
Hocam,dıştan görünen kısım derken biraz göreceli
Bir kavram.birmetreden bakınca farklı dibinden bakınca farklı,bu elin serçe parmak ucuyla ovalamak ve bastırmak kulak deliği için yeterlimi?
Yoksa içine su tutmak yada kuğın içine su doldurmakmı gerekir?


gusül abdesti alırken kulak içi yıkanmalı mı, gusülde kulak içi, gusulde kulak nasıl yikanir

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken yerde su birikmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde kulak içi nasıl yıkanmalıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.