Anasayfa
8 Temmuz 2022, 21:00
missa04
Abone

Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar?

Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar?

Kayıtsız Üye
Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar bilgi verir misiniz ? Erkek ve kızlarda ergenlik kaç yaşında başlamaktadır ?


Cevap: Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar?

arifselim
Ergenlik dönemine girmek kız ve erkek çocuklarında bazı farklıklarla meydana gelir. Ergenlik kızlarda 8-13 yaşlar arasında ve ortalama 11 yaş, erkeklerde 9-14 yaş arasında bunun ortalaması ise 11-12) yaşlarda başlar. Ergenlik dönemine girmekle artık kişi helal ve haramdan sorumlu hale gelir.


Cevap: Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar?

Kayıtsız Üye
Ya ben 12 yaşına girdim daha ergen olmadım neden?

ben tam 13 yasındyım ergenliğe tam gırmedım neden

Ben 12 yaşındayım ergenliğe girmişimidir?


Cevap: Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar?

Darusselam
Eğer rüyalandıysanız ergenliğe adım atmışsınız demektir. yani uykudan uyandığınızda meni geldiğini göreceksiniz


Kayıtsız Üye
ya ben 4 ağusta 12 yaşıma gircem ama hala kanama olmadı neden geç miolacak


arifselim
Ergenliğe girilmesinden itibaren kişi mükellef yani artık helal ve haramdan sorumlu olur.


Kayıtsız Üye
Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar ?
Cevap: Ergenlik belirtileri kızlarda 8-13 yaşlar arasında (ortalama 11-11.5 yaş), erkeklerde 9-14 yaşa arasında (ortalama 11.5-12 yaş) başlar. Ergenlik belirtilerinin başlaması ve ilerlemesi kızlar ve erkekler arasında farklılık gösterir. Genel olarak ergenlik kızlarda memelerin, erkeklerde testislerin (yumurtalıkların) büyümesi ile başlar. Kızların %15’inde ilk bulgu genital bölgede kıllanma, nadiren de adet kanamasının başlaması olabilir. Erkeklerde testis büyümesini farketmek zor olduğundan genital kıllanmanın ilerlemesi ile ergenlik değerlendirilir.
Ergenliğin başlangıcında kızlarda tek taraflı meme gelişimi olması normal midir ?
Cevap: Bazen kızlarda ergenlik tek taraflı meme büyümesi ile başlar ve diğer memede büyümenin başlaması 6 ayı bulabilir. Bu durum normaldir. Bununla birlikte memeler arasındaki bu gelişim farklılığı daha uzun sürer ve çok belirgin olursa bir hekime başvurmak gereklidir.
Ergenliği başlatan olaylar nelerdir ?
Cevap: Ergenlik, beynin hipotalamus-hipofiz adı verilen bölgesinden salgılanan hormonların etkisiyle başlar. Bu hormonları salgılayan hücreler ergenlik yaşına kadar uykudadırlar . Bu hormonlar kızlarda overleri, erkeklerde testisleri uyararak cinsiyet hormonlarının(kadınlarda östrojen, erkeklerde androjenler) salgılanmasına neden olurlar. Cinsiyet hormonları ise her cinse özgü fiziksel özelliklerin (meme büyümesi, genital bölgelerde kıllanma, erkek tipi kas gelişimi gibi) oluşmasını sağlar.
Ergenlik başladıktan sonra nasıl ilerler ?
Cevap: Ergenlik döneminde kız ve erkek çocuklarda kendi cinsiyetlerine uygun fiziksel değişiklikler olur. Bu değişiklikler belli bir sıra ile olur ve ergenlik dönemi 5 evrede tamamlanır.

Okudunuz mu?  Sekerat anında olan kişi nasıl olur?

ORTALAMABAŞLAMA YAŞIPUBERTAL GELİŞMEErkeklerKızlarMeme gelişimi11.2Testis büyümesi11.6Genital kıllanma başlaması13.411.7Büyüme patlaması piki 14.112.1Adet Kanaması Başlangıcı13.5Erişkin tipi genital kıllanma 15.214.4Erişkin tip meme gelişimi 15.3
Genel olarak kızlarda meme gelişiminden sonra genital bölgede ve koltuk altlarında kıllanma ve sonraki 2 yıl içinde adet kanaması başlar. Adet kanaması 10-16 yaş arasında(ortalama 12.8 yaş) başlayabilir ve genellikle ilk yıllarda düzensiz kanamalar olur. Ergenlik belirtileri başladıktan sonraki 1 yıl içinde hızlı boy uzaması olur ve buna büyüme patlaması denir. Kızlar bu dönemde yaklaşık 25 cm uzarlar. Genel olarak adet kanaması başladıktan sonra kızların boyu 5-6 cm kadar uzar.
Erkek çocuklarda ergenlik testislerin(yumurtalık) büyümesi ile başlar ve daha sonra genital kıllanma, penis boyutlarında büyüme, erkek tipi kas gelişimi ve daha geç dönemde sakal ve bıyık bölgesinde kıllanma ile devam eder.Erkeklerde büyüme patlaması kızlara göre daha geç dönemde olur ve ergenlik döneminde boyları 28 cm kadar uzar. Erkek çocuklarda ergenliğin ortasında cinsel boşalma olabilir. Ergenlik dönemi sonunda kızlar ve erkekler üreme yeteneği kazanırlar.
Ergenliğin erken başlaması ne demektir ?
Cevap: Genel olarak kızlarda 8 yaşından erkeklerde 9 yaşından önce ergenlik belirtilerinden birisinin veya birkaçının birlikte başlaması erken ergenlik olarak kabul edilir. Erken ergenlik meme gelişiminin erken olması şeklinde kızlarda daha sık görülür. Bunun yanında tek başına genital kıllanma veya adet kanaması şeklinde de erken ergenlik başlayabilir. Kızlarda bu şekilde görülen erken ergenlik genellikle hormonal kaynaklı değildir. Bununla birlikte erken ergenlik bazen önemli bir hastalığa bağlı olabilir veya hemen tedavisi gereken özelliklere sahip olabilir. Bu nedenle bu tür sorunu olan çocukların çocuk endokrinolojisi uzmanlarına gönderilmeleri gereklidir.

Okudunuz mu?  Hz Hatice Hz Muhammed den kaç yaş büyük

Erkeklerde erken ergenlik daha seyrek görülür ve genellikle önemli bir neden bağlıdır. Böyle erkek çocukların vakit geçirilmeden hekime götürülmeleri gereklidir.
Ergenliğin geç başlaması ne demektir ?
Cevap: Ergenliğin kızlarda 13, erkeklerde 14 yaş tamamlandığı halde başlamaması durumunda gecikmiş ergenlikten sözedilir. Ergenlik gecikmesi erken ergenliğin tersine erkek çocuklarında sık görülür. Ergenlik gecikmesi olduğunda bu durum ya geçicidir ( bir süre sonra ergenlik kendiliğinden başlayacaktır) ya da kalıcı bir bozukluk söz konusudur. Kalıcı bozukluk olduğunda HİPOGONADİZM’den sözedilir. Kızlarda 16 yaşına kadar adet kanaması olmamışsa mutlaka kalıcı bir bozukluk vardır. Bu nedenle kızlardaki ergenlik gecikmesi ciddiye alınmalı ve mutlaka çocuk endokrinolojisi uzmanlarına başvurulmalıdır.

Erkeklerdeki ergenlik gecikmesi ile birlikte boy kısalığı da vardır ve genellikle geçici özelliktedir. Bu çocukların kemik yaşları geridir, bu nedenle de büyüme basamaklarını geriden çıkarlar ve ergenliğe geç girerler. Bu çocukların yakın akrabalarında da benzer sorunlar vardır. Ergenlik gecikmesi olan erkek çocukların büyüme ile uğraşan hekimler tarafından izlenmesi gereklidir.
Ergenlik gecikmesi olan erkek çocukları ne zaman tedavi edilmelidir ?
Cevap: Erkek çocuklarda ergenlik gecikmesi sık olmayarak kalıcı bir bozukluğun sonucu olabilir. Bu nedenle 14 yaşını geçtiği halde ergenlik belirtileri başalmayan çocuklarda bazı hormonal tetkikler yapılır ve kemik yaşları değerlendirilir. Bu tetkikler ile belirli bir neden bulunamayan ve ailesinde ergenlik gecikmesi olan çocuklara bir süre erkeklik hormonu (testesteron) verilmesi gereklidir. Bunun için çocukların kemik yaşlarının en az 12 yaş olmasına dikkat edilmelidir. Bu tadavinin amacı çocukların ergenliğe girmesini hızlandırmaktır. Belli bir süre sonra (3-6 ay) hormon tedavisi kesilir ve çocukların kendiliğinden ergenliğe girmesi beklenir. Böyle bir tedavinin mutlaka çocuk endokrinolojisi uzmanlarınca yapılması gerektiği unutulmamalıdır.
Ergenlik döneminde erkek çocuklarda meme büyümesi olması normal midir ? Cevap: 10-16 yaş arasındaki erkek çocukların %40’ından fazlasında geçici meme büyümesi olmaktadır. Buna tıp dilinde jinekomasti denilmektedir. Bu durum en sık 14 yaş civarında görülmektedir. Ergenlik dönemindeki erkek çocuklarda görülen meme büyümesinin nedeni belli değildir. Bu çocukların meme dokusunun östrojen denilen ve meme dokusunu büyüten hormona karşı hassas olduğu ileri sürülmektedir. Bu dönemdeki meme büyümelerinin % 75’i ilk 2 yıl, %90’ı 3 yıl içinde kendiliğinden küçülür. Geri kalan % 10’ununda meme dokusu hem büyük, hem de uzun sürede küçülmeyebilir; bu durumda tıbbi veya cerrahi tedavi gerekebilir. Bu nedenle ergenlik döneminde görülen meme büyümesini bir hastalık olarak kabul etmemek gereklidir.

Okudunuz mu?  Yanıktan gelen su abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Çok meraklı olmayın ne kadar geç o kadar iyi bence.namaz oruç farz olacak.12 yaş ya da 13 yaş geç değil sabırlı olun.


Kayıtsız Üye
Sa.Ben 12 yaşına girdim bende tüylenme oldu sonra kollarım boyum uzadı sesim biraz değisti ama organım büyümedi sebebi nedir


arifselim
Aleykum selam. Daha ergenlik yaşına yeni girme dönemindesin. Daha 20 li yaşlara kadar vücut gelişmeye ve büyümeye devam eder. Bundan endişelenmene gereke yoktur.


Kayıtsız Üye
Ben 11 yaşındayım adet oldum ve diğer belirtilerde oldu.Çok erken değil mi?


klav
Aslında herkeste farklılık gösterir ama kızlarda bu evre daha hızlıdır

Okudunuz mu?  Arkadaşım bana sebepsiz nedenle küstü

Kayıtsız Üye
17 yaşındayım sol mememde küçük yuvarlak bir şey var sizce nedir


arifselim
Eğer normal bir sertlik değilse bunun için doktora gitmeli ve görünmelisin. ancak kızlarda bu yaşlarda meme uçlarında ufak sertliklerin olması normaldir.


Kayıtsız Üye
12 yasindayim ocakta 13 e gircem bir tek avret yerinde kıllar var


Kayıtsız Üye
Bende başladı devam ediyo daha şimdi de sakal çıkmaya başladı


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben 14 yaşındayım ama halen adet olmadım sizce niye


arifselim
14 yaşında artık adet olma dönemi gelmiştir. Ancak nadirde olsa bazen bu yaş 15-16 olması da normaldir. Normalde herhangi bir sorun olmaz.


Asssjj
16 yaşındayım ama hayle ergenliğe girmedim moralim çok bozuldu lütfen yardım


arifselim
Kız veya erkek olduğunu belirtmemişsin. ancak 16 yaş halen normal bir yaştır. Bazı kimselerde ergenliğe geçiş süresi gecikebiliyor bundan endişelenecek hiç bir durum yoktur.


Kayıtsız Üye
ben 14 yasima 10 gun önce girdim ama ruyalanma olmadi sakal ve biyik killanma oldu hala meni gelmiyor normalmi

ben 14 yasima gireli 10 gun oldu her sey oldu killanma biyik sakal cikmaya basladi ama bir meni gelmedi normalmi ne zaman gelir

ben 14 yaşındayım boyum 155 cm yüzümde yavaş yavaş sivilceler çıkmaya başlıyor kıllanmalar oldu tüy şeklinde bıyık ve sakallar cıkıyor ama meni gelmedi hala ne zaman gelir gelirmi?ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER


Şema
< hala meni gelmiyor normalmi >
Ergenlik kişiye/cinsiyete göre değişir. Belki ergensin ve farkında değilsindir.


Kayıtsız Üye
S.a ben 9 nisanda 16 yasina girdim rüya gormedimhafif biyiklarim cikmis hafif sivilce ama daha belirgin değil sesim hafif degismis koltuk altinda ve penisimin orasinda killanma cikmis 3 defa kestim bir daha cikiyor ben ergenlige girmis miyim


arifselim
Aleykum selam. Ergenlik alameti için rüya görmen gerekmez. Etek ve koltuk altı tıraşı ergenliğe girmeye işaret eder. Bu durumda ergenliğe girmiş olmalısın.

Okudunuz mu?  Kabe yi neden 7 defa tavaf ederiz bunuaçıklarmısınız?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar ben 12 yasindayim erkekim ve boyum 1.38 neden boyle ergenlige girince boyum birden mi uzayacak bilgilendirirseniz sevinirim bu konuyu çok kafama taktim


arifselim
Merhaba. Bu konuyu boşuna kafana takıyorsun. 20 li yaşlara kadar boy uzamaya ve vücut gelişmeye devam eder. Bunu hiç kafana bile takmaya değmez.


Kayıtsız Üye
Olum 16 yaşına girdi ama çok sert tepki veriyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin


Kayıtsız Üye
Merhaba benim kizim var 12 yasinda ergenlige girdi dun erkek arkadaşiyla opusurken foto cekilmisler kafayi yicem. Nasil uyaricam nabicam bilmiyorum 2 tokat attim 😢😢😢😢 allak bullagim


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm ben 14 yaşına 1 ay sonra gireceiim .Sınıfta en kısa boylu benim.bıyıklarım fln hafiften çıkıyor.ama hala testislerim ve penisimde büyüme olmadı.küçükken bisiklet sürerken penisimi vurmuştum baya kanamıştı küçücük olmuştü acaba bunun sebebi o olabilirmi lütfen yardım edin hangi doktora gitmeliyim


Şem’a
< acaba bunun sebebi o olabilirmi >
Bir bevliye doktoruna git muayene ol. Bu doktor işidir


Kayıtsız Üye
Sa ben 14.5 yaşındayım erkeğim ve ergenliğe girmedim benim ki çok karışık rüya görmedim bıyıklarım var zevk suyu geliyor ama meni gelmiyo sivilcem yok cinsel bölgemdr kıllanma var koltuk altımda yok boyum 170 normal mi cinsel organkm halen çocuk şeyi gibi boyum da uzun bıyığımda var meni gelmiyo napıyım


Kayıtsız Üye
Ya hayır daha küçüksün 7.sınıfın 2.döneminde felan olursun


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm.Ben 14 yaşına gireli 1 ay oldu sınıfın an kısa boylusu benim penisimde boyumda testislerimde büyüme olmadı boyuım 1.50 ergenlik gecikmesi mi var bende.eğer ergenlik gecikmesi varsa bende herkes gibi ergenliğe girer miyim .
ergenlik gecikmesi için hangi doktora gidilmelidir.

Okudunuz mu?  4 defa yemin ettim ve bozdum yemin keffareti için ne yapmalıyım?

arifselim
Aleykum selam. İnsan vücudunun gelişimi 20 li yaşlara kadar devam eder. 14-15 yaşları daha çok normal yaşlardır. Tek başına değil ancak bir aile büyüğünle doktora gidebilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben 13 yaşındayım.Adet olmadım.Günahlarım başlamışmıdır?


arifselim
Adetle birlikte ergenliğe girmiş olacaksın. Her ne kadar günahlar ergenlikten sonra başlasa da senin şimdiden günahlardan uzak durman gerekir.


Kayıtsız Üye
Sa ergenlige masturbasyonlami girilir birde ben 2004luyum 2016da yeni yasima girdigimde dinimizde doldurdugumuz yaş mi girecegimiz yaş mi sayilir?Cevabiniza gore soruma devam edecegim bu arada.


klav
Aleykümüsselam. Ergenliğe rüyalanma ile girilir. Mast.. hem dini hemde sağlık açısından uygun değildir. Ergenliğin belli bir yaşı yok 12-13 civarında girilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben 18 yaşıma girdim ama hayla ergenlige giremedim sakalim felan çıkmadı bir tek penisimde kıl çıktı bide penisim biraz küçük ama ben kiloluyum ne yapmalıyım


klav
A.selam bu problemini bir hastaneye giderek Üroloji doktorunla konuşmalısın.


Kayıtsız Üye
Ben 14 yasindayim ama daha ergenlige girmedim sizce gecici ergenlikmidir yoksa kalici mi basina gelen var mi lütfen yardim edin Erkek

Ben 14 yasindayim ama daha kıllanma, buyume,ses degisimi,boy uzamasi,organda buyumu gibi seyler olmuyor bu gecici ergenlik midir yoksa kalicimi lütfen yardim edermisiniz hiç basina gelen oldumu???


arifselim
– Geçici ergenlik diye bir şey yoktur. 14 yaşında erkekler için ergenliğe girmemek çok normal bir durumdur.

– 14 yaşındasın ve daha en az 4 sene daha bu şeylerin oluşması için normal bir süreçtir. Erkeklerde 17 – 18 yaşlarına kadar ergenlik gecikebilir.


Kayıtsız Üye
Erkek/-yumurtalarımın yan tarafların iç taraftan sert bir şeyler var küçük şeyler birleşmiş sanki . 12.5 yaşındayım herhangi bir şey olmadı kıl filan çıktı sadece.yalnız yumurtanın yanında olan şeyler bira sert gibi neden böyledir cevap alırsam sevinirim 🙂

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz namaz kılma şeklini nasıl belirledi?

Merhaba selamun aleykum ben 13 yasindayim penisim çok küçük.sivilceler çıkmadı . Penisim küçük ama killar var. 2 kere kestim kasindirsigi için ne yapmaliyimm pensim uzar mı penisim endiseliyim


arifselim
– Bu sertlikler hakkında anne ve babanla konuşmalısın eğer gerekirse doktora gitmelisin.

– 13 yaş henüz küçük bir yaş sayılır. Vücut gelişimi 20 li yaşlara kadar devam eder endişelenecek bir şey yoktur.


Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşına girdim ve halen ergenliğe giremedim

Bn 15 yaşında bir erkeğim hala ergenliğe girmedim neden olabilir


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım meni geliyor Penis etrafında kıl var sakal bıyık fazla yok seyrek var 55-66kilo civarı var 163boyum var ne zaman ergen olurum bide Penis küçük ve sert değil Penis etrafı yağlar var zayiflarsam Penis büyür ve kalınlasır mı


Sorum car
Ben 14 yasima girdim. Meme gelisimi yeni yeni olmaya ba?lad?. Yani adet gormedim. Annem 16sinda olmu?. Normal midir?

Bende 14 yaşındayım. Adet olmadım. Annem 16sinda olmuş. Bu nirmalmi


arifselim
– Bazı insanlar ergenliğe çok geç girebilirler bu çok normal bir durumdur. Hatta bu yaş 17 – 18 e kadar bile uzayabilir.

– Eğer meni geliyorsa sen ergenliğe girmişsindir demektir. Diğer şeyler zamanla tamamlanır. Bu bir kaç seneyi alabilir normaldir.

– Kızlarda da adet bazen 16 hatta 17 yaşını bile bulabilir. Eğer annen o yaşta girmişse bu ırsi olabilir ve normal kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Eğer 15-16 yaşına kadar kanama olmaz ise tehlikeli olur. Yani şuan sen tehlikeli değilsin. Benim tavsiyem çantanda ped taşı. Her an olabilirsin.


Kayıtsız Üye
Yaşım 13.5 boyum 167cm çoğu kişide hızlı gelişme oldu boyları sesleri kalınlaştı ancak bende sadece koltuk altımda 2-3 tel kıl acak penisim büyümedi ancak henital bölgemde kıllanmalar oldu saygılar .

Okudunuz mu?  Cinayet kul hakkı mıdır ?

8. Sınıf oğrencisiyim 2003lüyüm arkadaşlarımdan çoğu kişo ergen ancal benim boyum 167sakal biyik birseyyok ancak koltuk altımda 3-4 tel kıl var daha rüyalanmafim ancak penusimin etrafinda çok kıl var ve masturbasyan yapınca tamamen bemveyaz değil ancak beyazlikta var saydamlikta ve her erkek ergenliğe girerme cevaplarsaniz sevinirim saygılar.


arifselim
Yaşın için bu gelişmeler gayet normal. Bazı kimselerde vücut daha hızlı gelişebilir ve bazıları da biraz daha geç olması çok normal bir durumdur. Bu anlattıkların 15 yaşında olanlar için bile çok normal gelişmeler sayılır. Boşuna kafana takmana gerek yok bunları.


Kayıtsız Üye
Bence de haklısın çünkü ergenlik çağına girdiysen ve akıl sağlığın yerinde ise namaz kılmak farz oluyor


Kayıtsız Üye
ya benim 14 yasim var hala ergen deilim ergenlik erkeklerde 14-16 yas arasi baslar


Kayıtsız Üye
Slm benim oğlum 11 yaşında ergenlik belirtileri var ve leptopunda müstehcen videolara bakiyo galiba daha erken değilmi biz anne ve baba olarak nasıl bir tutum göstermeliyiz ne yapmamiz gerekiyo


İslamcı
Farklı yaşlarda görülebilir.


Şem’a
< anne ve baba olarak nasıl bir tutum göstermeliyiz >
Ergenlik çağına yakın çocukların bu gibi cinsel konuları merak etmesi normaldir.
Babası bir arakadaş gibi ona kendi başından geçenleri edebe uygun bir şekilde anlatsın ve yol göstersin ki haram işlere kalkışmasın


Kayıtsız Üye
ben 15 yaşındayım ama ergenlihe gırmedım kasım 6 dogdum oramda tu var başka bırsey yok boyum 1.52 felan bu kadar ne zaman gırecem

———-

Ben erkek im 14.5 – 15 yaşınadyım boyum 1.77 kilom 70 kg özel bölgede kıllanma çoktan var.Rüya görüyorum ve sperm çıkıyo fakat başka zaman çıkmıyor belkide çok uzun denemiyorum nedeni ne olabilir


yusu’f
Ergenlik belirtileri kızlarda 8-13 yaşlar arasında (ortalama 11-11.5 yaş), erkeklerde 9-14 yaşa arasında (ortalama 11.5-12 yaş) başlar. Ergenlik belirtilerinin başlaması ve ilerlemesi kızlar ve erkekler arasında farklılık gösterir. Genel olarak ergenlik kızlarda memelerin, erkeklerde testislerin (yumurtalıkların) büyümesi ile başlar. Kızların %15’inde ilk bulgu genital bölgede kıllanma, nadiren de adet kanamasının başlaması olabilir. Erkeklerde testis büyümesini farketmek zor olduğundan genital kıllanmanın ilerlemesi ile ergenlik değerlendirilir.

Okudunuz mu?  Kim ki, güneş batıdan doğmadıkça tövbe ederse, Allah onun tövbesini kabul eder." hadisini açıklar mısınız?

Kayıtsız Üye
Hayır 14 yasi da isen ve daha hala ergenlik belirteri yoksa bir doktora görunmelisin ergenlik gecikmesi olabilir bu geçici hir gecikme olabilir aksine kalıcıda olabilir ama dusuk bir ihtimaldir kalici olmasi ailenden birisi veya yakin akrabalrin gec girmisse kemik yasin normal yasina gore kucukse de olabilir veya kalp hastaliklari akciger bagirsaktaki rahatsizliklardanda olabilir bir arkadaşmn basina geldi ordan biliorm


Kayıtsız Üye
Ya nolir soyleyin ramazana girdik ben ellemeden kendi kendine döl akiyo la orocumda bozuluyo ne yapmam gerek ve sesim gitar sesi gibi cikiyo gulunce Allah için cebap verin ellemeden akiyo okulldada arkadaşlarım bana guluyo ellemeden aktigi için ne yapsam duzelrim ve hemen aziyorum


ACİLSERVİS
Ne aktığını öğren. Forumdaki aramayı kullanıp meni ve mezi nedir farklarını araştır.


cevap bende!
bazı kız çocukların da erken yaşta bazı kız çocuklarında ise,geç yaşta kanama olur.
sende merak etme yakında olursun en geç 13 yaşında olursun
yada 12 yaşında bunu bilemeyiz.


Kayıtsız Üye
İnsanların Ergenliğe Giriş Yaşları İklimlerine göre değişir.


Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşıma yen girdim benim sürekli rüyalanma oluyor her zaman gusül abdest bozuluyor durmadan gusül abdest alamıyorum tam ergenliktende çıkmadım şuan gusül abdest im yok oruçluyum gusül abdest alamıyorum namaz kılabilir miyim normal abdest alıp ???


mum
Gusül abdesti sadece meni çıktığında gerekir.
Gusül olmadan oruç tutulsa da namaz olmaz.

Okudunuz mu?  İnsanların aldatma nedenleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Ben 15 yaşına gireceğim ama hiç bir ergenlik belirtisi yok sadece 1,2 tane sivilce çıkıyor ve burnumun üstünde de siyah noktalar cinsel bölgemde ise kıl yeni çıkmaya başladı


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben 13 yaşında girdim ergenliğe ergenliğe girmek neye denir? (Spermatozoid) Üretmek mi? ben 13 yasında ergenliğe girdim uzadım kolum ayağım bacağım lakin çok korkuyorum ergenliğim çok erken biter diye ben biraz kısayım bunun içinde korkuyorum ki, ergenlik erken biter ve boyum çok kısa kalır şimdi 14 yasındayım


Arda09
Merhaba . 12 yaşında erkeğim. 160 boy 69 kilo. Özel bölgede 4-5 tane sert uzun kıl var. Kendimi daha güçlü hissediyorum. İlk mast.istegimde yaptım fakat mezi geldikten sonra devam etmedim. Tüm kaynaklarda testislerde büyüme yazıyor fakat tam olarak bilemiyorum ama eskisine göre büyümüş gibi hissediyorum. Sizce ergenliğe girdimmi , en geç kaç yaşında girerim ? Ayrıca üreme hücresi üretimi ve ses kalınlaşması kaç yaşında olur? TEŞEKKÜRLER. HAYIRLI AKŞAMLAR.


arifselim
Merhaba. Bu sene olmasa da bir iki sene sonra ergenliğe girmiş olursun. Belirtiler başlamış olabilir ama henüz girdiğini söyleyemeyiz. Erkeklerde ortalama ergenliğe girme yaşı 11 ile 15 yaş arasında olabilmektedir. Bu yaşlar kesinlik ifade etmez ve bölgeler ile kişilere göre değişkenlik arzedebilir.


erkek çocuğu kaç yaşında ergenliğe girer, erkekler kaç yaşında ergenliğe girer, erkek çocuğu ne zaman ergenliğe girer

Bu kategoride yer alan Sadakada niyet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.