Anasayfa
14 Aralık 2023, 9:06
missa6
Abone

Seçilmiş insan ne demektir?

Seçilmiş insan ne demektir?

Kayıtsız Üye
Seçilmiş insan ne demektir, günümüzde var mıdır bana bu konuda bilgi verir misiniz ?


Cevap: Seçilmiş insan ne demektir?

Desert Rose
Seçilerek gelmiş kişi için kullanılan kelimedir.

Peygamberlik, Allahu Teâlâ’nın, seçtiği kullarından birini ilâhî hüküm veya şeriatini başkalarına tebliğ etmekle mükellef tutmasıdır. Bu kelime, peygamber ile diğer insanlar arasındaki alâkayı açıklamaktadır. O da, irsal (gönderilme) ve elçilik kavramıdır.

Okudunuz mu?  Bonzai Ağacı Almak Günah mı

Bu esasa göre, peygamberlerin iki görevi vardır. Bunlardan Allah (c.c) ile özel ilişkisine "nübüvvet"; insanlarla olan "ilâhî görev" ilişkisine de "risâlet" denmektedir.

Peygamberler seçilmiş insanlar olmakla beraber buna layık olanlardır. Veli kullarise, Allah’a kulluk ve itaatle bu mertebeye ulaşmışlardır. Fakat bunlar Peygamberler gibi değildir, çalışmakla her insan velayet makamına ulaşabilir.

Okudunuz mu?  Subhaneke Duasının Nereden Geldiği

Allah’a ibadet ve taat eden her mü’min ve müttaki insan velidir, bunlara korku yoktur, üzülmeyeceklerdir de ( Yûnus, 10/62-63). Diğer bir âyette bu anlamdaki veli ayrıntılı biçimde açıklanır: "…Allah’a, âhiret gününe, meleklere, Kitab’a ve peygamberlere inandı; sevdiği malını yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlarsa, dilencilere ve boyunduruk altında bulunan (köle ve esir)lere harcadı; namazı kıldı, zekatı verdi. Antlaşma yaptıkları zaman antlaşmalarını yerine getirenler; sıkıntı hastalık ve savaş zamanlarında sabredenler, işte doğru olanlar onlardır, müttakiler de onlardır" (el-Bakara, 2/177).

Okudunuz mu?  Peygmber Hüküm Koyar Mı?

Allah dilediğine Peygamberlik verir. Ancak bu vazifeyi yüklenecek özelliği taşıyanlara vermiştir. Eğer başka birisi o özellikleri taşımaya müsait olsaydı ona verirdi.Demek ki, kendilerine peygamberlik verilenlerin dışındakiler o özelliklere sahip değillermiş.

Herkesin kaldıracağı yük bellidir. 50 kilo kaldıran bir adama niye 500 kilo verilsin. Ya da çınar ağacının yükü niye bir filize yüklensin. Allah kendi iradesiyle bu görevi dilediğine verir. Fakat bu görevi yürütecek olanlara vermesi de hikmetinin gereğidir.

Okudunuz mu?  Eşimin geçmişi hakkında aileme yalan söyledim bu beni çok rahatsız ediyor

Peygamberlik görevi Allah’ın ihsanı ise de, bu vazifeyi Peygamberler kendi iradeleriyle kabul etmişlerdir. Zorla ve cebren almış değillerdir.

Peygamberler niçin insanlar arasından seçilmiştir?

Allah’ın insanlara elçi olarak gönderdiği Peygamberlerini yine insanlar arasından seçmesi, onların insanlara her hususta rehberlik, örneklik, mürşidlik yapabilmeleri içindir. Peygamberler melekler arasından gönderilseydi, hiç şüphesiz bu netice alınamazdı. İnsana en iyi rehberliği, yine insanın yapabileceği açık bir gerçektir.

Okudunuz mu?  Eşim telefonda 3 kere boş ol dedi çaresi var mı

Not)Peygamber efendimiz (s.a.v) ile
seçilme işi tamamlanmıştır,
bir daha Peygamber gelmeyecektir.


Yorum: Seçilmiş insan ne demektir?

Kayıtsız Üye
Kaşları uzun olan insan seçilmiş insanmıdır


Yorum: Cevap: Seçilmiş insan ne demektir?

Sabır
Ne ilgisi var kardeşim kılları bol olan uzun olan birisi sadece kıllı olması demektir.

Okudunuz mu?  Bayanın menisi nasıldır

seçilmiş kişi ne demek, seçilmiş insan ne demek, seçilmiş insan

Bu kategoride yer alan Nikahta baba kardeş ve nikahı kıyan kişi Şahid olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seçilmiş insan ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.