Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:06
missa08
Abone

Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

Kayıtsız Üye
Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?


Cevap: Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

Galus
Cuma günü mü’minlerin bayramıdır. Bu günü özel ve güzel gün haline getiren sadece bayram oluşu değildir. Cuma gününde bir saat-i icabe vardır. İcabe saati, duaların kabul edildiği, reddedilmediği saattir. İsteklerimizin Rabbimiz tarafından yerine getirildiği andır. İşte Cuma gününü farklı bir gün haline getiren bir faktör de budur.Nasıl ki, Kadir Gecesini diğer gecelerden farklı hale getiren bir makbuliyet varsa, Cuma gününü de farklı gün haline getiren bu icabe saatidir. Alimlerimiz bu saatin farklı zamanlar içerisinde olduğu yorumunu yaparken ekserisi, icabe saatinin ezan okunmasıyla namazın bitimine kadar olan müddet içerisinde olduğunu söyler. Yani, icabe saati dış ezanla başlayıp namaz bitimine kadar olan zaman içerisinde bir andır. .

Okudunuz mu?  Yasin Suresini Başı Açık Ve Abdestsiz Olarak Yasin Okuyabilirmiyiz?

Cevap: Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

Desert Rose
الجمُعَةِ؟ قَالَ: قلتُ: نعمْ، سَمِعْتُهُ يَقُولُ: سمِعْتُ رَسُولَ الله صلى الله عليه وسلم يَقُولُ: هِي مَا بَيْنَ أنْ يَجلِسَ الإمامُ إلى أنْ تُقضَ الصّلاةُ.

Ebû Bürde İbni Ebû Mûsâ el–Eş`arî (r.a) şöyle dedi: Birgün Abdullah İbni Ömer bana: Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah (s.a.v)’den bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu. Ben de: Evet, duydum. Babam, Resûlullah (s.a.v)’i şöyle buyururken işittiğini söyledi: "O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir.

Okudunuz mu?  Evvabin namazında hangi dua okunur

Cevap: Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir?

Kayıtsız Üye
teşekkürler çok güzel gerçekten


pişşşşt
ewet gerçekten çok güzel teşekkürler


reddedilmeyen dua, cuma günü duaların kabul olduğu saat, duanın reddedilmediği anlar

Bu kategoride yer alan Allah beni sevmiyor hissi var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma Günü Duaların Reddedilmedi Saat Hangi Saattir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.