Anasayfa
28 Temmuz 2021, 7:57

Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir?

Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir?

DangeR
Soru: Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılabiliriz?

Cevap:
Abdest, namazın ön şartıdır. Abdest bozulmadığı müddetçe onunla kılınacak namaz konusunda herhangi bir sayı sınırlaması yoktur. Kılabildiğiniz kadar kılabilirsiniz. Bununla ilgili bir hadis şöyledir:
Süleyman b. Büreyde’nin babasından rivayet ettiğine göre o şöyle demiştir: Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem fetih günü bütün namazları bir abdestle kılmış ve mestlerinin üzerine mesh etmiş. Ömer kendilerine: VAllahi sen bugün şimdiye kadar yapmadığın bir şeyi yaptın demiş. Resulullah sallAllahü aleyhi ve sellem de cevaben: Ben bunu kasten yaptım ya Ömer. buyurmuşlardır. (Müslim, Taharet, 86 (277).
Peygamberimizin ben bunu kasten yaptım buyurması, bozulmadığı sürece bir abdestle birden fazla namazın kılınmasının caiz olduğunu göstermek içindir.
Buhari’de de hem Peygamberimizin hem de Ashab-ı kiramın abdestleri bozulmadığı sürece aynı abdestle birkaç vakit namazı kıldıkları bilgisi yer almaktadır. (Bkz: Buhari, Vudû, 54)

Okudunuz mu?  Kadınlar kimlerin yanında başı açık durabilir?

S.vakfı


Cevap: Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir?

AKBİLE
abdest ibadet öncesi yapılan bir eylemdir abdest bozulmadığı müddetçe kişi istediği kadar vakit namazı kılabilir ama en güzeli baştan abdest almaktır

Bu kategoride yer alan Oruca niyet dille mi yapılmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.