Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Fussilet suresi 34. ayet: İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle.

Fussilet suresi 34. ayet: İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle.

Muhasibi
İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki candan bir dost olur.


Cevap: Fussilet suresi 34. ayet: İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle.

Ecrinim
Ayetin Arapçası
وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ
Ve lâ testevîl hasenetu ve les seyyieh(seyyietu), idfa’ billetî hiye ahsenu fe izellezî beyneke ve beynehu adâvetun ke ennehu veliyyun hamîm(hamîmun).


Yorum: Fussilet suresi 34. ayet: İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle.

mum
Ayetin açıklaması kısaca

Okudunuz mu?  Nur suresi 26. ayet: Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara

Güzel iş yapmak, kötü iş yapmakla bir olmaz. Aksine, karşılığını almak ve güzel sonuç bakımından aralarında bü yük fark vardır. Sen, kötü olanı, en güzel hasletle sav. Mesela, öfkeyi sabırla, cahilliği ağırbaşlılıkla kötülüğü af ile sav.
İbn Abbâs şöyle der: Sana karşı cahillik edenin cehaletini, olgunluğunla sav. Böyle yaptığın zaman düşmanın, sana karşı sevg ve mahabbetinde samimi olan yakın arkadaşın gibi olur


fussilet 34, fussilet suresi 34. ayet

Bu kategoride yer alan Borç ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fussilet suresi 34. ayet: İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.