Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Cinler bizi görebilirler mi?

Cinler bizi görebilirler mi?

m.deniz
1. Kur’an’da cinlerin insanları gördüğü, insanların ise cinleri görmeyeceği konusunda açık ifadeler vardır. Buna aykırı sahih bir hadisin olduğunu düşünemiyoruz. İlgili ayetin meali şöyledir: Şüphesiz şeytan ve kabilesi (cinler), sizin kendilerini görmeyeceğiniz yerlerden sizi görürler (Araf Suresi, 7/27).

Mücahit, ve Taberi gibi alimlerin belirttiğine göre, ayette yer alan şeytanın kabilesi nden maksat cinlerdir. (bk. Taberî, ilgili ayetin tefsiri).

Fakat, vurgulanan husus, cinleri kendi hakikî şekillerinde görmeme olayıdır. Çünkü, cinler Allah’ın izniyle kılık değiştirip insan veya başka bir cisim şeklinde ortaya çıkabilir ve o şekilde görülebilir. Bu konuda Peygamberimiz (a.s.m)’in şeytanı gördüğüne dair rivayetler de vardır. Ve başka insanlar da onları bu hallerinde görmüşlerdir. (bk. İbn Aşur, ilgili ayetin tefsiri).

Okudunuz mu?  Çeşitli sorular-prof. Dr. Mahmud Esad Coşan hocaefendi yanıtlıyor..

2. Sorudaki ifadelere rastlayamadık. Fakat, Hz. Ömer’in, üç defa bir cinnî ile güreşip onu yendiğine dair rivayetler vardır. (bk. Mecmau’z-Zevaid, 9/ 70-71). Bu da insanların cinleri yenebilecek güce sahip olduğunu göstermektedir.


Cevap: Cinler bizi görebilirler mi?

HaTipliqenC
ya geceleri lavobaya giderken falan karanlikda gidilmiyor belkide aniden cikicak dye korku olusuyor icimizde ne yapmaliyiz bir yardımcı olursaniz sevinirm…

Okudunuz mu?  Adak etinden adak sahibine ikram edilir mi?

Cevap: Cinler bizi görebilirler mi?

HİZMETKAR
< ya geceleri lavobaya giderken falan karanlikda gidilmiyor belkide aniden cikicak dye korku olusuyor icimizde ne yapmaliyiz bir yardımcı olursaniz sevinirm…
>

Cin çarpması, toplumda oldukça yaygın olan bir anlayıştır. Hemen herkesin, cin çarpmasıyla ilgili anlatacağı birden fazla olay vardır. Ancak, bu sadece bizde değil, hemen bütün toplumlarda böyledir.

Şibli, cinlerin insan bedenine girip zarar verebileceğine, aralarında Ebu’l-Hasan el-Eş’ari’nin de bulunduğu Ehl-i Sünnet alimlerinin inandıklarını, makalelerinde bunu açıkladıklarını ve Bakara suresinde bulunan ve faiz yiyenlerin durumunu bildiren ayette; Riba (faiz) yiyenler kendilerini şeytan çarpmış birer deliden başka bir halde (kabirlerinden) kalkamazlar. (1) buyurulmasını buna delil gösterdiklerini kaydetmektedir. Ahmet b. Hanbel’in oğlu Abdullah kendisine bazı kimseler, cinin insan bedenine giremeyeceğini söylüyorlar. Sizin bu konuda ne dersiniz? diye sorduğunda, Ahmet b. Hanbel, onlar yalan söylemişlerdir diye cevap vermiştir. (2)

Cinlerin insanlara hangi şartlarda zarar verebileceği konusunda ise, Gülen şunları söylüyor:

Cinler, ehl-i imana, daha çok cünüplük ve hayız-nifas hallerinde; abdestsiz, namazsız hayat sürenlere de yine bu hallerde musallat olup, onları değişik şekilde ve değişik seviyede baştan çıkarabilirler. İşlenen her bir günah, şeytan ve habis cinlere açılan bir kapı ve pencere durumundadır. Bilhassa hassas tipler, bozuk ruhlular, duadan ve dualıların atmosferinden uzak lâubali hayat yaşayanlar, çabuk cinlerin tesirine girerler. Tabii ki, cinlerin hayat sınırlarını ve hukuklarını ihlal ve besmele çekmeden evlerini ve yurtlarını işgal de, cinlerden zarar görmede mühim faktörlerdir. Bu yüzden Efendimiz (s.a.v), bize pis yerlere girerken dua etmemizi öğretiyor ve onların bulundukları mezbelelik, çöplük, hamam, otluk, hela ve hatta kabirlerde namaz kılmamızı yasaklıyor. Evet Efendimiz, helaya girerken, Allahümme innî eûzü bike mine’l-hubsi ve’l-habais dememizi öğretiyor, hayatımızın her safhasında dualı olmamızı, bu kabil zararlı oklara hedef olmaktan korunmamızı temin edecek bir kale ve kalkan sayılabilecek temiz muhitlerde bulunmamızı, temiz insanlarla düşüp kalkmamızı, dualarla bir atmosfer oluşturmamızı ve ibadetle korunmamızı emrediyor.

Öyleyse, cinlerin her türlü kötülüğünden emin olmak isteyen, her şeyden önce günahlardan şiddetle kaçınarak, onların girecekleri delikleri kapamalıdır.(3)

Herşeyin zararından korunmak için (Peygamberimizin Duası)

forumduasi.com/hadislerde-dua/250-bismillehillezi-le-yedurru-herseyin-zararindan-korunmak-icin-peygamberimizin-duasi.htmlBismillehillezi le yedurru. Herşeyin zararından korunmak için (Peygamberimizin Duası)

Okudunuz mu?  İslam dininde kadınların pantolon giymesi günah mıdır?

Cinler bizi görebilirler mi?

Bu dua kim sabah ve akşam 3’er defa okursa Allahın koruması altına girer, hiç kimse hiçbir şey ona zarar veremez.
Sabah ve Akşam: (Üç kere)

Turkçesi:
(Bismillehillezi le yedurru meé ismihi şey’un fil erdi vele fisseme’i ve huvessemiu’l aliym)

Anlamı:
"İsmiyle yerde ve gökte hiç bir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın adıyla. O, hakkıyla işiten ve her şeyi bilendir."

KAYNAK: (Ebu Davud, Tirmizi, İbni Mâce. Bkz. Sahih-i İbni Mâce 2/332)

(1) Şiblî, Cinlerin Esrarı, s. 258.
(2) Şibli, A.g.e., s. 256-257.
(3) Şahin, İnancın Gölgesinde, s. 153-154.

Okudunuz mu?  Astral seyahat caiz mi ?

Cevap: Cinler bizi görebilirler mi?

islamyolu
Geçen bir Alimden işittim. bedenen de zarar verirler. çünkü bir alimi almış balkondan atmışlar. benim başımada gelmedi degil. yani gözlerimle birine neler yapıldıgını görmüşüm.. hatta hadisi şeriflerde geçer. Peygamber (SAV) namaz kılarken Cin gelip durmadan bedensel olarak rahatsız veriyor. Rasulullah SAV namazı bitirince direk Cin i yakalıp dışarda ağaca asıyor. tam gidecegi sırada. geri serbest bırakıyor. çünkü hz süleymanın duası var. eğerki peygamber (SAV) ağaçta bağlı olarak bıraksa hükmetmiş olurdu. diğer bir yandanda ehli sünnet bir hocadan işittim. sabah çocuklar gelip taşlar diye geri serbest bırakmış.. bizlere Cinler alemi ile ilgili fazla bilgi verilmemiş. ama Ayetel kürsi gibi çok tesirli sure var. cinleri yaktıgını duydum. sonra Nas ve Felak okumakta çok iyi. tabiki onlarda fanidir ölümlüdür. ama insanlardan daha fazla yaşarlar. Allah cümlemizi onların Şerrinden vesvesesinden korusun…

Okudunuz mu?  Tıp Fakültelerinde Kullanılması İçin Kişinin Bedenini bağışlaması Caiz mi?

cinler bizi görebilir mi, insanlar cinleri görebilir mi ayet

Bu kategoride yer alan Vefk nedir? Dinimizce vefk yapmak ve yaptırmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinler bizi görebilirler mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.