Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:45
kadin
Yönetici

Evlilik dışı hamile kaldım ve kurtaj oldum affı varmıdır

Evlilik dışı hamile kaldım ve kurtaj oldum affı varmıdır

asimelek_49
evlılık dısı hamıle kalıp kurtaj oldum sonra hamile kaldıım kısıyle evlendım şuan hala evlıyım ve hamıleyım kurtaj olduguma çok pısman oldum BIYERDE OKUDUM KURTAJIN ANCAK 41 GUN ORUC TUTARSAN AFFI OLUYORMUS OLUNCE O BEBEGIN ETINI YE DIYOLARMIS KORKUYORUM BUNUN ASLI VARMIDIR NASIL AFFI OLUR

Okudunuz mu?  Adetin bittiğini nasıl anlarsın

Cevap: evlilik dısı hamile kaldım ve kurtaj oldum affı varmıdır

Desert Rose
Hem zina hemde cinayet her ikiside büyük günahtır
Fakat Allah c.c şirkten hariç diğer günahları
bağışlayacağını bildirmiş
Allah c.c dan af dilemeniz
tövbe istiğfar etmeniz gerekli…

__________________

Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:

قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ وَأَنِيبُوا إِلَى رَبِّكُمْ وَأَسْلِمُوا لَهُ مِن قَبْلِ أَن يَأْتِيَكُمُ الْعَذَابُ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ وَاتَّبِعُوا أَحْسَنَ مَا أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَكُمُ العَذَابُ بَغْتَةً وَأَنتُمْ لَا تَشْعُرُونَ

Okudunuz mu?  Masturbasyon yapanlar mahşere elleri hamile olarak mı gelecek ?

"Deki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki o, çok bağışlayan, çok esirgeyendir. Size azap gelip çatmadan önce Rabbinize dönün, ona teslim olun, sonra size yardım edilmez. Kendiniz farkında olmayarak, ansızın başınıza azap gelmezden Önce, Rabbinizden size indirilenin en güzeline (Kur’ana) tabi olun." (Zümer: 39/53-55)

Bir başka yerde bu ayetlerin tevbe edenler için olduğunu zikrettik
.
(Bkz. mecmua feteva. 4/475)

Okudunuz mu?  Adetli iken kuranı kerim okunur mu?

"Allah, kendisine ortak/şirk koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını dilediği kimse için bağışlar." (Nisa: 4/47)


Cevap: evlilik dısı hamile kaldım ve kurtaj oldum affı varmıdır

Mürid74
Degerli Kardesim,

yapilan günahlarin yanlis oldugunu idrak eden ve bundan dolayi Allah´in (c.c.) azabindan korkan kisinin yapacagi ilk sey Allah´a (c.c.) yönelip samimi bir sekilde af dilemek ve yapilan günaha geri dönmemek üzere tövbe etmekdir.

Herkesin uyudugu bir gece kalkip güzel bir gusül abdesti alin ve ardindan 2 veya 4 rekatlik nafile namazı kilin.Her rekatte bir Fatiha ve 3 Ayetel Kürsi okumanizi tavsiye ederim.Ardindan ellerinizi acin ve Rabbimize göz yaslari icersinde durumunuzu arz edin.

Günahinizin affedecek olan Rabbimizdir, onun için hicbir insan bu konuda huküm veremez, fakat ümid ederiz ki samimi bir sekilde Allah´a (c.c.) yönelen her insanin günahlari Rabbimiz tarafindan magfiret edilir.

Bundan sonra Allah´a (c.c.) iyi bir Kul olma gayreti ile yasamaya calisin.
Özellikle cocuklari sevindirmeye ve muhtac ve yasli insanlara yardim etmeye calisin, bunlari yaparken Allah´in (c.c.) rizasini göz önüne getirin ve Allah´dan (c.c.) hicbir zaman ümidini kesmeyin, ama Ondan (c.c.) da hicbir zaman gafil olmayin.

Kuran-i Kerimde Allah (c.c.) kendisinin rahmetinden ümidini kesen kullari için söyle diyor:

Hicr 15/56
Dedi ki: Rabbinin rahmetinden, sapıklardan başka kim ümit keser?

Ankebut 29/23
Allah’ın âyetlerini ve O’na kavuşmayı inkâr edenler var ya; işte onlar benim rahmetimden ümit kesmişlerdir. İşte onlar için elem dolu bir azap vardır.

Kuran-i Kerimde Rabbimiz büyük günahlari veya çok günah islemis kullarina söyle diyor :

Zumer 39/53-54
De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Azap size gelmeden önce Rabbinize dönün ve O’na teslim olun. Sonra size yardım edilmez.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


evlilik dışı kürtaj, evlilik dışı çocuğu aldırmak günah mı, evlilik dışı hamilelik

Bu kategoride yer alan Adetliyken salavatı şerife okunurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik dışı hamile kaldım ve kurtaj oldum affı varmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.