Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:21
missa95
Abone

Hayanın artması için hangi duaları okumalıyım bana yardımcı olur musunuz?

Hayanın artması için hangi duaları okumalıyım bana yardımcı olur musunuz?

Kayıtsız Üye
hayanın artması için hangi duaları okumalıyım bana yardımcı olur musunuz


Cevap: Hayanın artması için hangi duaları okumalıyım bana yardımcı olur musunuz?

HİZMETKAR
Muhterem kardeşimiz Peygamber efendimiz bir hasi şeriflerinde "Haya İmandandır. İmanı olanda cennettedir" Buyurmaktadır. Allah’ın imanı insanın kalbine vermesi çok büyük nimettir. Böylece insan dünyadaki gerçek amacını bilerek Allah için yaşayabilir. İman ederek yaşamak insan için en uygun hayat şeklidir. Allah sevgisini, Allah korkusunu bilerek müminleri sevmek, merhamet etmek, kadere tevekkül edip her zaman mutlu, huzurlu ve şevkli olmak iman edenlere has ruh üstünlükleridir. Müminler imanlarından kaynaklanan bu ahlak üstünlüklerini daha da arttırmayı çok isterler. Bu yüzden hem içten Allah’a yönelerek dua eder hem de fiziki olarak tüm imkanlarını kullanarak fiili dua ederler. Dualarında Allah’ın gizli ve açık herşeyi bildiğini bilerek samimi olurlar.
Fiili dua olarak imanlarının artmasına vesile olacak kitaplar okurlar. İman hakikatlerini öğrenip Allah’ı düşünürler. Allah’ın hoşnut olacağını umdukları şekilde ahlaklarını geliştirir ve bilgilerini arttırırlar. Her an Allah’ın varlığının bilincinde olarak vicdanlarını kullanır ve Allah rızasının en çoğuna göre tavır gösterirler. Müslümanların bir arada mutlu yaşaması, huzurlu olması için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Allah müminlerin bu samimi çabalarının karşılığında onların imanını ve aklını artırır, inşaALLAH. Allah dua edene yardım edeceğini bir Kuran ayetinde şu şekilde bildirmektedir:

Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. ( Bakara Suresi, 186 )

Allah, iman, dua, hayat, Allah korkusu, iman hakikatleri, fiili dua, Kuran, ayet, kitap, Allah rızası, müslüman, mutlu, huzurlu, içten, samimi, vicdan, çaba, samimi çaba, kader, tevekkül, sevmek, merhamet, Allah sevgisi

İMANI KORUMA DUÂSI

Hayatın gayesi, imanlı olarak yaşamak, imanlı olarak da ölmektir. İmanlı olarak yaşanmış, imanlı olarak da âhirete göçülmüşse hayat gayesini bulmuş, hedefine varmış demektir. Ancak, iman boş lâfla, kuru sözle korunmaz. İmanı koruyup hayatı gayesine erdirebilmek için imanî bilgileri çok kuvvetli almak, şöyle, böyle lâflarla imanda şüpheye düşmeyecek seviyeye çıkmak lâzımdır. Bunun için de imanî eserleri devamlı okuyarak imanı taklidden tahkike yükseltmek, yanlış yazı ve beyânla sarsılmayacak hâle getirmek gerekir.

İslâm büyükleri hayatları boyunca imanı kuvvetlendirme gayret ve azminde olmuşlar, inancı sarsacak günahlardan, söz ve hareketlerden şiddetle uzak kalmışlar, bütün gayret ve azimlerini imanı kuvvetlendirecek şeylere tahsis etmişlerdir. Dinî kitapları bunun için çok okumuşlar, dindar insanlarla bunun için yakınlık kurmuşlardır.

İmanı kuvvetlendirme gayret ve azmine bir başka ibâdet usulünü de ilâve eden mâneviyat büyükleri, akşamla yatsı arasında iki rekât namaz kılmayı da âdet edinmişlerdir. Her rekâtta Fâtiha’dan sonra Âyete’l-Kürsî’yi, (Kul yâ Eyyühelkâfirun) sûresiyle yedişer (İhlâs), birer (Kul eûzü bi-rabbi’l-felâk) ve (Nâs) sûrelerini okumuşlar. Namazın sonunda da şu duâ ile imanı muhafaza için Allah’a yalvarmışlardır.

‘Allahümme innî estevdiuke dinî ve imanî. Fahfazhü aleyye fî hayatî ve inde vefatî ba’de mematî. Birahmetike yâ erhamerrâhimîn.’
‘Yâ Rab, dinimi, imanımı sana emanet ediyorum. Sen hayatımda, hayatımın bitimi ânında ve bitiminden sonra da imanımı muhafaza eyle, rahmetinle himayene al. Sen merhametlilerin merhametlisisin Allah’ım.’
A.Şahin


Haya sahibi olmak için dua, edepli olmak için dua

Bu kategoride yer alan El-Esmaül hüsna (Allahın güzel isimleri) ve sırları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayanın artması için hangi duaları okumalıyım bana yardımcı olur musunuz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.