Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Beddua tutar mı?

Beddua tutar mı?

nur1986
herkese selam olsun
benim sorum şu şu zamana kadar kimseye beddua etmedim edenleride hep uyardım kızdım günahtır diye ama birileri canımı çok yaktı sözler tutulmadı ve hakkımda başkalarına dedikodu yaptılar bende dayanamadım ve Allahım onları bana muhtaç et ben nasıl üzüldüm kahroldum onlarda bana yaptıklarından dolayı kahrolsunlar bana muhtaç olsunlar hakkımı helal etmiyorum dedim…bu kabul olurmu ben günah işlemiş oldum mu böle dediğim için:S şimdiden teşekkürler!!!

Okudunuz mu?  Fatiha suresini yanlış okumak

Cevap: beddua tutar mı?

menzil_guller
ve aleykum selam Nur kardeşim..öncelikle bir müslüman ağızlarını güzel sözlere ve hayır dualara alıştırmalı, sakıncalı sözleri kesinlikle kullanmamalıdır. İnsan kendine, yakınlarına, hatta başkalarına veya hayvanlara ve diğer varlıklara beddua etmemelidir.Böylesi mânasız temenniler, duaların kabul edildiği zamana denk düşerek gerçekleşebilir.en güzeli size haksızlık yapanları Allah’a havale etmektir..
Rasulullah efendimiz "Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir.”buyuruyor.Rabbim merhamet sahibidir.kendisine yönelenleri asla geri çevirmez.hayır duada bulunmak dileğiyle..yaptığın bedduadan pişmanlık duymak bile tevbedir kardeşim..selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Küfüre Düşmüş Fakat Sonra Ölesiye Pişman Olmuş Birisi.

Müslim, Zühd 74. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 27


Müsait olan hocalarımız büyüklerimiz konu hakkında bilgisi olanlar acil yazabilir mi

sagopa23910
şimdiden ALLAH razı olsun teşekkürler öncelikle Selamın Aleyküm büyüklerim, yaşıtlarım, kardeşlerim..
2 kadının kavgasında 1 kadın diğer kadına hastalığıyla ilgili bağırıp çağırırsa o kadında haklı veya haksız olduğu halde bak senin de çocuğun var inşAllah onda da olur da görürsün gibi bir şey derse bu beddua tutar mı yani masum bir ufak çocuğa 2 kişinin kavgasından dolayı atılan bela,beddua tutar mı lütfen cevaplarsanız sevinirim inşAllah anlatabilmişimdir derdimi yakın zamanda şahit oldum böyle bir olaya en doğru buraya sormak geldi aklıma..

Okudunuz mu?  Cennet'e Neler Aynı Kalacak ?

Yorum: Beddua tutar mı?

imam
Beddua eden kişi Mazlum ise bedduası tutar.
beddua eden kadın haklı değilse bedduası tutmaz.
Beddua nasıl yerini bulur bilemeyiz Allah’ın takdiri
Bella bazen mala gelir bazen cana gelir bazen rızkımıza gelir


Kayıtsız Üye
Aldatılan kadın kocasının halen birlikte olduğu kadın için Allah’ıma havale ettim.sen benim yuvamı yıktın sende huzurlu mutlu yuvala kurama diye beddua ediyorum. Çünkü yuvamı yıktı. Çok iyi evliliğim vardı. 23 senelik. çocukta yaptılar. Beddua tutar mı?

Okudunuz mu?  Allah kainata müdahale eder mi?

arifselim
Kendisine haksızlık edilen kişi beddua edebilir. Beddua mazlum olan kişinin hakkını alması için onu Allah’a havale etmesi demektir. Bu yüzden kolay kolay beddua etmemek ve aşırıya kaçmamak gerekir.


beddua tutarmı, beddua tutar mı, beddua tutarmi

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beddua tutar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.