Anasayfa
17 Ağustos 2023, 0:55
missa0
Abone

Hz Meryem mezarı nerede?

Hz Meryem mezarı nerede?

Kayıtsız Üye
Hz. Meryemin mezarı hakkında eğitici bilgiler lazım. Hz Meryemin mezarı nerede bilen yazabilirmi lütfen


Cevap: Hz Meryem mezarı nerede?

Fetva Meclisi
Hz.Meryem’in Vefatı ve Kabri

Hz. Meryem’in vefatı ve kabriyle ilgili âyet ve hadislerde bir açıklamaya rastlanmamaktadır. Bu konudaki ayrıntılar genelde Hıristiyan kaynaklara veya bir kısım tarihî kaynağa dayanmaktadır. Sinoptik İncillerde (Matta-Markos-Luka) yer almamakla beraber sadece Yuhanna İncilinde, Hz. Meryem’in Kana mucizesinde42 ve haç olayında43 yer aldığı; Resûllerin İşleri nde Hz. İsa’nın göğe yükselmesinden sonra havarilerle dua ettiği44 belirtilmekte ise de hayatının geri kalanı, ölümü, yaşı, dış görünüşü hakkında İncillerde hiçbir bilgi bulunmamaktadır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin babasının annesinin adı nedir ?

Hz. İsa’nın dünyadan ayrıldığı sırada elli yaşlarında olduğu tahmin edilen Hz. Meryem’in elli altı, yetmiş, yetmiş iki yaşlarında, yahut çok ileri yaşlarda öldüğü görüşleri yanında, nerede ve nasıl vefat ettiği, kabrinin nerede olduğu, öldüğü veya göğe yükseltildiği konuları da tartışılagelmiştir. 45 Bütün bu ayrıntılar bir yana, Hz. Meryem’in Allah’a ibadet ederek hayatına devam ettiği bilgisi, 46 onun genel profiline daha uygun görünmektedir.

Okudunuz mu?  Müslüman Nasıl Yatmalı ?

Hıristiyan kaynaklar daha çok Hz. Meryem’in defnedildiği yere dair bir bilgi bulunmadığı görüşünde olmakla beraber Kudüs, Efes ya da Antakya’da defnedildiğine dair farklı görüşler mevcuttur. Efes’te ona nisbet edilen bir kabir bulunmayışına karşılık, Kudüs’te birisi Zeytin Dağı ve Tapınak Tepesi arasındaki Jeoshaphat (veya Kedron) vadisinde, diğeri de Gethsemani’de (Cesmâniyye) 47 olmak üzere birer kilisenin onun defnedildiği yer olduğu ileri sürülmektedir. Siyon dağında diyenler de vardır. 48 Şam tarihi yazarı İbn Asâkir ise, Hz. Meryem’in mezarının Şam’da el-Ferâdîs kabristanında olduğunu kaydetmiştir.

Okudunuz mu?  Abdest alırken önce sol ayağımı yıkadım

Araştırmacı Yazar
Ahmet Çetinkaya


Cevap: Hz Meryem mezarı nerede?

Kayıtsız Üye
incilde kilikya bölgesinde bugünkü mersin ilinde yazılır vatikan tarafında olaylanır ama hiçbirzaman bulunamayacağı yazılır


Cevap: Hz Meryem mezarı nerede?

Kayıtsız Üye
Efes’te bulunmuştur ama korkudan kimse diyemez


Kayıtsız Üye
Aydın Bozdoğan ile Karacasu bölgesinde olabileceği ile ilgili bir araştırma yapıyoruz iki bölge tespit ettik buralarda araştırmalarımızı yoğunlaştırdık.Net sonuçlar elde edince kamu oyu ile paylaşacağız.

Okudunuz mu?  İman ve kalp çeşitleri

meryem ananın mezarı nerede, meryem ana mezarı nerede, meryem ananin mezari nerede

Bu kategoride yer alan Banka promosyonu caiz mi diyanet? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Meryem mezarı nerede? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.