Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:45
Kuran
Yönetici

Kuran Hatim Duası

Kuran Hatim Duası

Candle
Bismillahirrahmanirrahim

Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd; Resul-i Zişan Efendimize, âl ve ashabına salat ve selam olsun.Ey dilediğini en doğru yola hidâyet eden Rabbimiz!Bize Kur’ân’ın hidâyetiyle hidâyet ver! Bize Kur’ân’ın inâyetiyle âfiyet ver! Hem bizleri Kur’ân’ın kerâmetiyle her türlü ateşten kurtar! Hem Kur’ân’ın şefâatiyle bizi Cennete idhâl eyle! Kur’ân’ın fazîletiyle derecelerimizi yükselt! Ey lütuf, cömertlik ve iyilik sâhibi olan Rabbimiz! Kur’ân’ın tilâveti hürmetine kötü amellerimizi ört! Yâ Rabbenâ! Kalblerimizi tertemiz eyle! Ayıblarımızı gizle! Hastalarımıza âcil şifâlar ihsan buyur! Borçlarımızı en kısa zamanda edâ etmeyi nasîb eyle! Bir kısım yüzlerin ağarıp bir kısmının karardığı o dehşetli mahşer gününde, bizleri yüzü ağaran bahtiyarlardan eyle! Ana babalarımıza, ecdâdımıza ve bi’l-cümle geçmişlerimize merhamet buyur! Onları affet! Dînimizi ve dünyamızı ıslâh eyle! Düşmanlarımızın cümlesini darmadağın et! Âilemizi, mallarımızı ve memleketlerimizi her türlü âfetlerden, hastalıklardan ve belâlardan muhâfaza buyur! Kur’ân-ı Azîmü’ş-şân hürmetine ayaklarımıza sebât ver! Ve kâfirler gürûhuna karşı bizlere yardım eyle! Yâ Rabbenâ! Okuduğumuz Kur’ân-ı Kerîm’den hâsıl olan sevâbı, hem onun tilâvetinden hâsıl olan nûru Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm’ın rûhuna hediye eyledik, vâsıl eyle yâ Rabbi! Hem O’nun, nebî ve resûl kardeşlerinin ruhlarına salât ü selâm ile ayrı ayrı hediye eyledik, vâsıl eyle yâ Rabbi! Hem O’nun âl ve evlâdına, vâlidelerimiz olan muhterem zevcelerine, ashâbına, etbâına, mübârek nesillerinin ruhlarına hediye eyledik, vâsıl eyle yâ Rabbi! Hem onların cümlesinden râzı ol! Babalarımız, analarımız, erkek ve kız kardeşlerimiz, evlâdlarımız, akrabâlarımız, sevdiklerimiz ve arkadaşlarımızdan vefât etmiş olanların ruhlarına da ayrı ayrı hediye eyledik, vâsıl eyle yâ Rabbi! Bu kur’an hatminde emeği geçenlerin sağ ve ölmüşlerine hediye eyledik sen vasıl eyle ya rabbi! Bu kur’an-i kerim hürmetine Sirad sitesinde yazılar yazan gül yeğenimizin iki kuzenleri Hilal ve Mazlum ile dayıları, Celal kardeşimiz aynı günde elim bir trafik kazasında hakkın rahmetina kavuşan kardeşlerimize de rahmetinle afv eyle Onları cennetine idhal eyle Ya rabbi!Hem üstadlarımızın ruhlarına, meşâyıhımızın ruhlarına, hayır ve hasenât sâhiblerinin ruhlarına, hem bütün mü’min ve mü’minelerden, müslim ve müslimelerden vefât edenlerin ruhlarına, hayatta bulunanların rûhâniyetlerine hediye eyledik, sen vâsıl eyle yâ Rabbi! Ey bütün ihtiyaçları karşılayan! Ey bütün belâları def’ eden! Ey her duâya icâbet eden!Ve ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Rabbimiz! Rahmetinle, merhametinle duâlarımızı kabul eyle!


Cevap: Kuran Hatim Duası

rana
ÖRNEK HATİM DUASI

Ya Rabbelalemin! Şu anda kapına geldik. Yüce divanına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık, bizleri yüce huzurundan boş geri çevirme Ya Rabbi !
Okumuş olduğumuz hatm-i şerifi; aşr-ı şerifleri ahsen surette kabul eyle.
Ya Rabbi !
Cemi hata ve kusurlardan salim eyle.
Ya Rabbi !
hasıl olan sevabı evvela Peygamber (s.a.v.) efendimizin mübarek, aziz, latifruh-ı tayyibelerine hediye eyledik kabul eyle.
Ya Rabbi !
İlk Peygamber Hz. Adem (a.s.) dan bu güne kadar gelip geçmiş her ne kadar peygamber varsa onların da ruhlarına hediye eyledik, lsâl eyle.
Ya Rabbi!
Kur’an-ı Kerim’i elden ele, dilden dile, gönülden gönüle bizlere kadar ulaştıran sahabe-i güzin, tabiin, tebe-i tabiin, Müfessirin ve muhaddisin’in ruhlarına hediye eyledik, isâI eyle.
Ya Rabbi !
Din, vatan, hak ve hakikat Uğuruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin de ruhlarını meclisimizden haberdar eyle
Ya Rabbi !
Bu hatm-ı şerife (mevlid-I şerife) vesile olanların emellerini makbul, günahlarını mağfur, ticaretlerini "Len tebür” eyIe.
Her ne murat Ile okutmuşlarsa muratlarına naiI eyle
Ya Rabbi !
Bu aileden ahrete göçenlerin günahlarını affeyle, makamlarını cennet eyle. Peygamberimizin (s.a.v) şefaatine nail eyle.
Ya Rabbi !
Uzaktan ve yakından gelip, şurada toplanan aziz din kardeşlerimizin de ölmüşlerine rahmet, geride kalanlarına sıhhat ve afiyet ihsan eyle.
Ya Rabbi !
Şu mübarek gecede: "Toprak altında çürümüş, isimleri unutulmuş, bir fatiha okuyacak kimsesi kalmamış müslüman kardeşlerimizin de taksiratlarını affeyle.
Ya Rabbi !
Yüce dinimize ve aziz vatanımıza göz diken dahili ve harici düşmanlarımıza fırsat vermeyip, onları islah eyle.
Ya Rabbi !
Islah olacak halleri yoksa onları KAHHAR ism-i şerifinle kahr u perişan eyle.
Ya Rabbi !
Ümmet-i Muhammed’in hasta kullarına şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına hayırlı edalar ıhsan eyle.
Ya Rabbi !
Öbür alemde estaizu billah "ferikun fil cenneti ve ferikun fis seiyr” Cennet ve cehennem fırkaları ayrılacağı zaman bizleri cennet fırkasına dahil eyle.
Ya Rabbi !
Kuı-‘an-ı Kerim’in nurlu yolundan bizleri ayırma ya Rabbi! Onun ahkamını yaşayıp, tatbik edenlerden eyle.
Ya Rabbi !
Kıyamet gününe kadar baki kalacağını vaat ettiğin Din-i İslamı ülkemizde payidar eyle.
Ya Rabbi !
Namazı niyazı bırakan, içki ve kumarla evinin yolunu unutan, çeşit çeşit fenalıklara koyulan Müslüman kardeşlerimize de hidayetler nasip eyle.
Ya Rabbi !
Çocuklarımızı edepli, ahlaklı, faziletli, anasına, babasına, hocasına saygı gösteren, Allah’ına, peygamberine hürmet ve tazim edenlerden eyle.
Ya Rabbi !
Vatanına, milletine, din ve mukaddesatına gönülden bağlı olanlardan eyle.
Ya Rabbi !
Namazına-niyazına, ibadat u taatına devam edenlerden eyle.
Ya Rabbi !
Her türlü afetlerden, musibetlerden, hastalıklardan, tehlikelerden. zarar ve ziyanlardan bizleri hıfz u himaye eyle.
Ya Rabbi !
Hassaten günah hastalıklarından, haramlardan, ahlaksızlıklardan, yalandan, gıybetten, riyadan, hasetten ve kibirden muhafaza eyle.
Ya Rabbi !
Bütün kıymetli uzuvlarımızı mevlam ne için yaratmış isen, o yerde kullanma şuurunu bizlere ihsan eyle.
Ya Rabbi !
Kabul olunmayacak dua Ile sana el kaldırmaktan, insanlığa ve Islama faydalı olmayan bilgiden, bir müslümana yakışmayan acizlikten, tembellikten, cimrilikten sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle.
Dualarımızın kabulü ve son nefesimizde, nasip olması için buyurun bir kelime-i şehadet :
"Eşhedü en lâ ilâhe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü”
Ya Rabbi !
Bu kelime-i mübarekeyi söyleyerek ruh teslim etmek cümlemize nasib eyle.
Ya Rabbel’alemin !
Biz sana yalvarmasını bilmiyor ve beceremiyoruz. Sana yalvarmasını bilenler ve becerenler hürmetine dualarımızı kabul eyle.
Ya Rabbi !
"AMIN” diyen şu kullan iki cihanda aziz eyle. Cennetinle, cemalinle bizleri şereflendir.

"Subhane Rabbike Rabbil izzeti amma yesifun ve salamun alel murselin vel hamdu lillahi Rabbil” alemin.

El-Fatiha


Yanıt: Kuran Hatim Duası

mumsema
Kur’an okunup bittikten sonra yapılacak iki sünnet biliyorum.

  1. Hatim bittiği anda, yenir hatimi başlatmak
  2. Dua etmek

ama Kur’anın hemen sonrasına eklenen duayı yapmak zorunda değilsiniz. dilediğiniz duayı yapabilirsiniz.

Allah razı olsun kardeşler:)


Soru: Kuran Hatim Duası

nalan__54
Allah razı olsun tamda hatim duası araştırıyordum rabbim dualarımızı kabul eylesin inş

Okudunuz mu?  Küllema dehale aleyha zekeriyyel mihrabe

Candle
aminsizdendeAllahrazıolsun


esin-ti
Rabbim sizden razı olsun ama duanın arapça yapılması daha makbuldür diye biliyorum.


Candle
< Rabbim sizden razı olsun ama duanın arapça yapılması daha makbuldür diye biliyorum >
dua her dilde olur arapça kürtçe türkçe v.s


Fetva Meclisi
Kuranı Kerim Hatim Duası

Okudunuz mu?  Görüntülü ve Yavaş Okunan Ok Takipli Kuranı Kerim Hatim / Cüz Cüz İNDİR / Avi

Ey Rabbimiz!

Kuran’&yacute; Kerim’i bizlere lütfun ve kereminle dünyada arkada, kabirde yolda, kıyamet gününde şefaatçi, sırat üzerinde nur, cennete götüren bir refik, ateten koruyan bir perde ve bütün iyiliklere ulatıran bir delil ve imam kıl.
Ey Rabbimiz!

Bizleri Kur’an’ın hidayetiyle hidayet eyle. Bizleri kuranın kerametiyle ateten koru. Kuranın lütfuyla derecelerimiz; yükselt. Ey büyük lütuf ve ihsan sahibi! Kur’an’ın tilavetiyle günahlarımızı ba&eth;ıla.
Ey Rabbimiz!

Kalplerimizi temizle. Ayıplarımızı ört. Hastalarımıza ifa ver. Yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Borçlarımıza ödeme kolaylı&eth;ı nasib et. Babalarımıza merhamet eyle. Annelerimizi bağışla. Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle.
Ey Rabbimiz!

Bütün İslam co&eth;rafyasını her türlü belalardan ve musibetlerden muhafaza eyle. islam dümanlarını kahru perian eyle. İslam’ın nurunu söndürmek isteyen kafir ve münafıklara fırsat verme. Kafir, münafık ve zalimleri Müslümanların baına musallat etme. Gerek fert ve gerekse toplum olarak senin rızana uygun olarak yaamayı nasip eyle. Çocuklarımızı hayırlı eyle. Onların birer Kur’an nesli olarak yetimelerini nasip ve müyesser eyle.
Ey rabbimiz!

Okumu olduğumuz Kur’an-ı Kerim’in sevabı ve nurunu önce Efendimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in mübarek ruhuna hediye eyledik sen ulatır. Diğer peygamberlerin (salat ve selam onların üzerine olsun) ruhlarına, Hz. Peygamber (s.a.v) in aile ve ashabının bütün Müslümanların ruhlarına hediye eyledik sen ulatır Ya Rabbi! Ayrıca okunan hatmi eriften hasıl olan sevabı bütün geçmilerimizin, babalarımızın, kardelerimizin, çocuklarımızın, akraba ve sevdiklerimizin, dostlarımızın, hocalarımızın, meayıhımızın üzerimizde hakkı olan herkesin: ve özellikle bu hatmi erifin niyetine okunduğu kimselerin ve burada bulunan. cemaatin geçmilerinin ruhuna hediye, ediyoruz sen ulatır Ya Rabbi!
Kur’an’ı Kerim hürmetine" onların günahlarını bağıla. Kabirlerini nurlandır.
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle.
Alemlerin Rabbi Yüce Allah’a hamd, peygamberimiz Hz. Muhammed {s.a.v.)’e aline, ashabına ve tüm inananlara salat ve selam olsun.
Ey Rabbimiz!

Okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’i bizden kabul buyur. &THORN;üphesiz ki sen her eyi iitensin, bilensin. Günahlarımızı bağıla. Çünkü sen tevbeleri, çok kabul edensin, merhametlisin. Yüce Kuran’ın ve alemlere rahmet olarak, gönderdiğin peygamberin hürmetine bizleri hakikate ve doğru yola ulatır. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Bizleri affeyle, lütfün ve kereminle günahlarımızı mağfiret eyle.
Ey Rabbimiz!

Bizi Kur’an’ın ziynetiyle ziynetlendir. Kur’an’ın keremiyle bize ikram et. Kur’an’ın erefiyle ereflendir. Kur’an’ın efaatiyle cennete ulatır. Kur’an’ın hürmetine bizi bütün dünya belalarından ve ahiretin azabından koru. Ey Rahman ve Rahim bütün ümmet-i Muhammed’e merhamet eyle.


kuran duası, kısa hatim duası, kuran hatim duası

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerimi tecvitli okumanın hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran Hatim Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.