Anasayfa
31 Mayıs 2023, 22:10
missa08
Abone

Kur’an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir?

Kur’an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir?

belgin icar
ben düz lise mezunuyum açıköğretimden ilahiyat fak.okusam hocalık sınavına girebilirmiyim ve bir kursta hocalık yapabilirmiyim.ilahiyat fak.okumadan bu sınava girip hocalık yapmam mümkün mü bir yıl sofular kız kuran kursunda okudum mezun olduktan sonra kendimi bayağı geliştirdim hocalık yapmayı çok istiyorm eğer mümkünse cevabınızı bekliorm şimdiden Allah razı olsun belgin icar


Cevap: Kur’an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir?

muvaffak
İlahiyat fakultesinin en azından ön lisans bölümünü açıktan okumadan resmi hocalık yapmanız mümkün değildir. Açık öğretim fakultesinin 2 yıllık ilahiyat bölümünden mezun olduktan sonra yeterlilik sınavına girerek hocalık için tercih yapabilirsiniz.


Cevap: Kur’an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir?

Kayıtsız Üye
Ben kpss den 76 dhbt(yeterlilik)’ten 88 aldim.Yalniz soyle bir sorun var şuan imam-hatip son sinif ogrencisiyim ve bu kasimda atamalar olacak..Benim bu atamalarla atanma imkanim var mi ??


Cevap: Kur’an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir?

muvaffak
Lise mezunu olmadan atanmanız ihtimal dışıdır. Mezun olduktan sonra mülakat olursa girersiniz elinizden geleni yaparsınız. Allah hayırlısını etsin.


Kayıtsız Üye
Ben Adana’da yaşıyorum. Kuran Kurslarında görev yapmak istiyorum. imam hatip lisesinden mezun olacağım bu senene yapmam lazm ?


muvaffak
Kardeşim, KPSS sınavına girmen lazım ama kayıtlar geçen hafta bitti. Sınavlar da 2 yılda bir oluyor. 2 sene içinde hazırlanıp en güzel şekliyle sınavına girer hayırlısını yapmaya çalışırsın. Allah kolaylık versin.

Okudunuz mu?  Cinsellikle ilgili birşeyler anlatıldığında cinsel organımdan su gibi kaygan sıvı geliyor

Kayıtsız Üye
– Ben imam hatip 11. Sinif ogrencisiyim sinava katilabilirmiyim?

– Ben duz lise mezunuyum kuran kursu ogretmeni olmak istiyorum.bunun i cin ne gerekli?

– Ben kayseriden imam hatipte okuyan bir kızım maddi durumum ilahiyata mümkün olmadgndn kuran kursu hocalıgina direkt geçmek mümkün mu


muvaffak
İmam hatip lisenizden mezun olduktan sonra KPSS sınavına ardından yeterlilik sınavına katılıp hocalık için tercih yapabilirsiniz.

Düz lise mezunları, Hocalık yapabilmek için en azından İlahiyat Açık Öğretim Ön Lisans’tan mezun olmaları lazımdır. Mezun olduktan sonra yeterlilik sınavı için başvuru yapabilirler.


Kayıtsız Üye
– bn aol de okuyorum bn ıstesem yapabılırmıyım sınavlara gırebılırmıyımkı

– Ben hafız yada kız kuran kursu hocası olmak istiyorum ne yapmam lazım.

– ben bir bayanım ve hoca olmak istiyom ilahiyat biride bitirmişim


muvaffak
Aol’den mezun olmadan hocalık için sınava giremezsiniz.
Hocalık yapabilmeniz için ya imam hatip lisesinden veya en azından açık öğretim 2 yıllık ilahiyat bölümünden mezun olmanız lazımdır.
imam hatip mezunuysanız ilahiyatı bitirmek için beklemeden kpss ve ardından yeterlilik sınavına başvurabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Ben yeni bir yıldır orta okulu bitirdim.Fen lisesi ogrencisiyim.fakat liseye bir rahatsizligim için gidemedim.Suanda hafizlik yada bir bayan olarak ku-an hocasi olmak istiyorum.fakat ne yapacagimi bilmiyorum.bana yardim ederseniz sevinirim.simdiden Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Zammı Sureyi Bitirmeden Kazayla Rükuya Eğilmek

muvaffak
öncelikle Allah (c.c) şifanızı versin. Eğer şu an durumunuz varsa, 11.sınıfa geçmediyseniz herhangi bir İmam Hatip Lisesine geçiş yapabilir oradan mezun olduktan sonra hocalık için yeterlilik sınavına girebilirsiniz. Eğer lisenizden ayrılmaya durumunuz yoksa da lisenizden mezun olduktan sonra açık öğretimden ilahiyat ön lisans mezunu olup yine hocalık için sınavlara girebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Bn imam hatip lise ikinci sınıfın kuran kursu öğretmenliği istiyorum üniversite okumadan da olabiliyomu


muvaffak
İmam hatip lisenizden mezun olduktan sonra üniversite okumanıza gerek kalmadan hocalık için sınavlara başvurabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Hafizim bu sene sonunda AOL bitiyor dhbt sınavı olmadan sadece mülakatla fahri hoca olabilir miyim


Şema
Yeterlilik belgesi olmayan görev alamaz diye biliyorum


Kayıtsız Üye
Ben fransada meslek lisesi okuyorum ve ben diyanette hocalik yapmak istiyorum nasıl yapabilirim ve nerde ?


Şema
< diyanette hocalik yapmak istiyorum >
Kuran korsu hocalığı için imam hatip lisesi veya ilahiyat okunması zorunludur.


Leyla celepci
Slm akm.Ben yurtdişinda yaşıyorum 1996 -1998 yıllarında kadrolu olarak iki sene kuran kursu öğretmenligi yaptim.sonra istifa edip eş durumundan yurtdışına geldim.Burdada kadrolu olarak çalışmak istedim ama olmadi.Tekrar Türkiyeye gittigimde yeniden kadrolu çalisabilirmiyim acaba.Tesekkürler


Şema
< Türkiyeye gittigimde yeniden kadrolu çalisabilirmiyim >
Evet kuran kursu hocalığı için başvuru yaparsınız kabul edilir.


Kayıtsız Üye
1 – ben hafizim açıköğretimdeki kredilerim az kldi onun için kuran kurşu hocaligina nler ypmm gerekir ayrıca nasıl olmm gerekir

Okudunuz mu?  Soğan kabuğunu yakmanın dinen bir sakıncası var mı

2 – Ben istanbulda yasiyorum hafizligim ve arapçam bitti hafizlik belgemi vakiftan aldim henuz bu sene lise acik ogretim sinavlarina yeni basvurucam diyanette hocalik yapmak istiyorum yardımcı olursaniz sevinirim

3 – Ben şuanda liseyi okuyorum son sınıfım ama daha önce bir buçuk sene kuran kursunda okudum yüzünelik belgemde var ve ben gerçekten kuran kurs hocası olmayı çok istiyorum bununla ilgili biri beni bilgilendirirse çok sevinirim..


Hakan
1- Liseyi bitirmeniz gerekmektedir. Bitirdikten sonra diyanetin yapmış olduğunu sınavdan yeterlilik puanı almanız gerekmektedir. Sınavı kazandıktan sonra kuran kursu öğretmeni olabilirsiniz.

2- En az imam hatip lisesini bitirmeniz gerekmektedir. Kuran kursu öğretmenliği için Hafızlık büyük bir artıdır ancak diyanet genel şartlarında en az lise mezunu alımı yapmaktadır. Özel kuran kurslarında eğitmenlik yapabilirsiniz.

3- Öğreticilik belgeniz varsa sadece 4-6 yaş arasında çocuklara ders verebilirsiniz. Ancak genel olarak kuran kursu öğretmenliği için imam hatip lisesini bitirmeniz gerekmektedir .


Kayıtsız Üye
Ben hafizliği bitirdim ama diploma alamadim imam hatipde birinci siniftan terk kuran kursu hocasi olmak istiyorum ne yapmam lazim


Hakan
İmam hatip lisesini bitirmeniz gerekmektedir.


Kayıtsız Üye
Ben imam hatip Lisesi ni bitirip cami de hocalık yapabilir miyim nasıl yaparım nereye başvurmam gerekiyor

Okudunuz mu?  Hayızlı iken salavatı kübrayı okuyabilirmiyim

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm ben imam hatip lisesini dışarıdan okuyorum inşAllah bu sene bitecek hocalık için kpss ve Yeterlilikler ayrı bir de mülakat varmış sanırım bu konuda bilgi verirmisiniz bana nasıl sorular var mesela

Selâmün aleyküm ben hocalık için kpss ve yerlilige hazırlanıyorum bir de mülakat varmış sanırım ben bu konuda bilgi almak istiyordum ne şekilde hangi konuları soruyorlar


Hakan
< Ben imam hatip Lisesi ni bitirip cami de hocalık yapabilir miyim nasıl yaparım nereye başvurmam gerekiyor >
Diyanet işlerinin açtığı sınava girip kazanmanız gerekmektedir.

< Selâmün aleyküm ben imam hatip lisesini dışarıdan okuyorum inşAllah bu sene bitecek hocalık için kpss ve Yeterlilikler ayrı bir de mülakat varmış sanırım bu konuda bilgi verirmisiniz bana nasıl sorular var mesela

Selâmün aleyküm ben hocalık için kpss ve yerlilige hazırlanıyorum bir de mülakat varmış sanırım ben bu konuda bilgi almak istiyordum ne şekilde hangi konuları soruyorlar >
Diyanet işleri tarafından belirlenen kpps puan türünü elde ettikten sonra başvurunuzu yapıyorsunuz. Ardından diyanet tarafından yazılı ve sözlü olarak 2 sınava girdikten sonra başarılı olanlar sınavı kazanmaktadır.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm ben hafızım diyanetten belgemide aldim düz lise mezunuyum kuran kursunda hocalık yapabilir miyim


Kayıtsız Üye
Merhaba ben hafızım ve diyanetten hafızlık belgem var ve açıköğretim ikinci sınıf öğrencisiyim diyanetin herhangi bir kursunda atanmak değilde yardımcı hocalık vb bişey yapamazmıyım acaba..

Okudunuz mu?  İsrarla hayırlısını istediğim halde neden dua kabul olmaz

Hakan
< Selâmün aleyküm ben hafızım diyanetten belgemide aldim düz lise mezunuyum kuran kursunda hocalık yapabilir miyim >
Hafızlık sadece bir artıdır. Başvuru yapmak için imam hatip yada en az 2 yıllık ilahiyat programlarında okumanız gerekmektedir.

< Merhaba ben hafızım ve diyanetten hafızlık belgem var ve açıköğretim ikinci sınıf öğrencisiyim diyanetin herhangi bir kursunda atanmak değilde yardımcı hocalık vb bişey yapamazmıyım acaba.. >
Resmi olarak böyle bir şey mümkün değil ancak yardımcı olmak adına kuran kursu okutulan yerlerden ricada bulunabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Aöl imam hatip son sınıf öğrencisiyim açıktan ilahiyatda okuycam fakat kpss sınavına girmeden sadece sözlü mülakatlara girip seneye ünüversiteyi açıktan okurken bir yandan diyanette hocalık yapma imkânım var mı ?


Hakan
Diyanet hocalık alımlarında kpss şartı aranmaktadır. İşte bu nedenle kpss sınavına girmeniz gerekmektedir aksi takdirde olamazsınız.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Ben Onlisans ilahiyat mezunuyum. Yeterlilik belgem var ve daha önce fahri olarak görev yaptim.Dgs ile tekrar örgün ilahiyat okumak istiyorum. Örgün okurken fahri olarak hocalığa devam edebilir miyim?


Hakan
Geçici olarak hocalık yapıyorsunuz. Bu konuda bulunduğunuz üniversitesinin tüzüğünden araştırmanız gerekmektedir. Hocalarınıza danışırsanız devam edip edemeyeceğiniz hakkında size bilgi verecektir.


Kayıtsız Üye
Ben bilgisayar prg önlisans mezunuyum. Şu an ikinci ünüverste olarak onlisans ilahiyat okuyorum. Bitirdikten sonra kpss ye girmem sartmı

Okudunuz mu?  Müslümanlar cuma günü neden "Hayırlı Cumalar" deyip tebrikleşirler?

Kayıtsız Üye
Evet şart. Çünkü diyanet işleri adaylardan başvuru iÇin kpps şartı istemektedir.


Kayıtsız Üye
İlahiyat ön lisans mezunu olup yeterlilik sınavına henüz girmediysek başvuru yapabilir miyiz


Hakan
Yeterlilik ve kpps sınavlarına girmeniz gerekmektedir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler ben 30 yaşındayım ve bu yıl sınavlara girip önümüzdeki yıl ilahiyat önlisans veya lisans bölümünü okuyup kuran kursu hocalığı yapmak istiyorum. Kuran kursu hocası olmak için yaş sınırı varmı? Çünkü bölümü bitirip KPSS yle birlikte en az tahminen 4 yıl geçecek herşey tamamlandıktan sonra yaş sorun olur mu?


Hakan
Yeni yapılan düzenleme ile birlikte yaş sınırı kalmamıştır. Dilediğiniz gibi sınava girebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
S.a ben iilahiyat önlisans okuyorum 2. Senemden 2 dersim var bu yıl kpss ve dhbt ye gireceğim o 2 dersiminde bir sınavı dhbt den önce diğeri sonra bu durumda atama olursa bu engel olurmu mezun olmamış olursam


Hakan
Başvurular yapılana kadar alttan kalan derslerinizi vermeniz gerekmektedir.


Kayıtsız Üye
ben şuan açıktan ilahiyat okuyorum.kuran kursu hocası olmam için kpss+yeterlilik sınavına mı girmem gerekiyor.


Hakan
Evet bölümünüzü bitirdikten sonra kpss ve yeterlilik sınavı yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Ben imam hatip mezunu tüm hafızlık beğen var KPSS ve dhbt ye de girdim sonuçları bekliyorum ama arkadaşlarım bana imam olabileceğimi söyledi kuran kursu hocası olmak için ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz hayatta olduğu halde onu göremeyen müslümanlara ne ad verilir

mum
< kuran kursu hocası olmak için ne yapmalıyım >
Kuran kursu öğretmeni olabilmen için İlahiyat okuman gerekir.


şnysf
ben bu senenin imam hatip mezunuyum ayrıca bide şuan açıköğretimden uluslararası ilişkiler okuyorum kpss ve kpss-dhbt ye girdim sonuçlar açıklanmadı ama açıklandıktan sonra hocalık vs için nasıl tercih yapabilirim yada şuanda herhandi bir diyanetin kız kuran kurslarında hocalık yapabilir miyim ?

ben bu sene imam hatip mezunu oldum ve kpss ayrıca kpss-dhbt sınavlarına girdim daha dhbt açıklanmadı açıklandıktan sonra hocalık vs için tercih yapabilir miyim yada sınav dan geçemesemde diyanetin kız kuran kurslarında hocalık yapabilir miyim ?


Hakan
Hafızlık; Sınavı kazandıktan sonra sözlü mulakatlarda avantaj olarak görülebilmektedir.


Kayıtsız Üye
Ben ilk okul sekizinci sınıfı bıraktım kuran kursu hocası olmak için ne yapmalıyım dışardan okumak istiyorum cevabınız bekliyorum şimdiden Allah razı olsun


Hakan
İlk olarak 8 sınıfı bitirmelisiniz. Ardından imam hatip lisesini açıkan bitirmelisiniz. Liseyi bitirdikten sonra diyanetin sınavını kazanmanız gerekmektedir.


şnysf
Ben bu senenin imam hatip mezunuyum aynı zamanda şuan açıköğretim olarak uluslararası ilişkiler okuyorum kpss ve kpss-dhbt ye girdim kpss puanım 64 dhbt puanım 56 hocalık yapabilir miyim veya nasıl tercih yapabilirim?


Kayıtsız Üye
Ben bu sene(2016) dhbt sınavına girdim. 76 puan aldım. İmam hatip mezunuyum. Ayıca hafızlık diplomam var,hafızlık kurslarında hocalık yapmak istiyorum, ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Cesaret ile ilgili şiirler

Şem’a
Açık öğretim olarak neden ilahiyat okumadın ki
Madem hoca olmaya adaysın ilahiyat okumalısın. İmam hatip ile sadece vekil hocalık yapabilirsin


şnysf
İlahiyat yazmıştım ama şuan okuduğum bölümü de sona yazdım hatta ama ona rağmen okuduğum bölüm yeni açıldığı için direk oraya almışlar bende bir senem heba olmasın diye kaydımı yaptırdım ve vekil hocalık için neler yapmam gerekiyor yada şuanda okuduğum bölümden ilahiyat geçmek için bir şey yapabilir miyim?


Şem’a
Vekil hocalık için il veya ilçe müftülüğüne başvurmalısın


şnysf
Peki belirli dönemlerde mi başvurular oluyor yoksa şuanda da gidip başvuru yapabiliyor muyum?


Kayıtsız Üye
Ben imam-hatip lisesi 12. Sınıf öğrencisiyim bu sene dhbt sınavına girdim 74 aldım kadrolu atanma şansım nedir hem ilahiyat okuyup hemde kadrolu hoca olmak istiyorum.


Hakan
– Başvuruları diyanet işleri belli dönemlerde açmaktadır. Takip ediniz.

– Geçen dönemlerde 75 üstü alımlar oldu. Ancak belli olmaz takip ediniz.


Kayıtsız Üye
– Ben 42 yaşındayım hocalık sınavlarına girebilirmiyim imam hatip lisesinden mezunum

– Merhaba ben duz lise ve işletme lisans ve sosyoloji lisans mezunuyum kuran kursu öğreticisi olmak için ilahiyat on lisans mi yoksa ilahiyat lisans mi okumaliyim kpss de lisans mezunu oldugum için ön lisans kpss ye giremiyorum eğer on lisans ilahiyat bitirirsem kpss lisans sınavına girmem nasıl olacak

Okudunuz mu?  Ergenlikte Baktığım Günah şeyler

imam
Devlet dairesinde görev almak için yaş şartı var ama hatırlamıyorum. Siz diyanet sitesindeki şartları okumalısınız.
Lisans mezunu geçici veya vekil (ücretli) öğretmenlik yapabilir, İlahiyat lisans mezunu olmak lazım


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm ben kuran kursu veya cami hocasi olmak istiyorum kadrolu bir şekilde imam hatip mezunuyum açıktan ilahiyat okudum ama 2. Sınıfta dondurdum üniversiteyi bu sene kpss ye girdim ve 65 aldim doğum yaptığım için yeterlilik sınavına giremedim em kısa zaman da ne yapmam gerekir ki hoca lik için bunu sormak istedim


imam
İmam olmak için yeterlilik sınavını başarıyla geçmek lazım
Memurluk sıvavı da puan yükseldikçe atanma şansı artıyor


Kayıtsız Üye
Ben imam hatip lisesi mezunuyum bir yıldır anaokulunda öğretmenlik yapıyorum ama kuran kursu öğreticsi olmak istiyorum bunun için ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
İmam hatip lisesini okuyorum mezun olmama az kaldi yaz kuran kurslarinda kuran ogreticisi olmak istiyorum bunun için diyanete nasıl basvuru yapabilirim Allah razı olsun


ACİLSERVİS
Diyanet müftülüktür ilinin veya ilçenin müftüğüne gidip konu hakkında bilgi al.


Kayıtsız Üye
Merheba ben lise mezunuyum acikogretimde. Kamu yonetimi okuyorum ama 2 yillik ilahiyat okuyup kuran kursu hocaligi yapmak istiyorum bunun için tekrar ygs ye mi girmem lazim bir de kaç puan almam gerekiyo tahmini acik ogretim de bazi bolumler baraji gecmek yeterli oliyo bu bolum de oylemi

Okudunuz mu?  Kadının Anne Babasını Ziyaret Hakkı.. Hocam evli bir bayanın ailesini ziyaret etme hakkı yıl da (bir) kere midir?

Kayıtsız Üye
Ben 6 yıldır muezzinlik yapıyorum kkö olmak istiyorum 2016 yılında mbsts sınavından 64 puan aldım kpss ise 2010 yılından kalma başvuru yapabilirmiyim


Hoca
Kkö için ilahiyat mezunu olmanız ve sınavdan iyi puan almanız şart


Kayıtsız Üye
Ben ilkokul mezunu olup liseyi dışardan bitirmeye çalışıyorum ve alanim yok ve ikinci siniftayim en erken ne zaman ve nasıl kuran kursu hocalığı yapabilirim ve kuran kursuna iki yıl gittim bütün tecvidleri biliyorum bunlar çok etkilermi lütfen acil Allah razı olsun insAllah

Ben açık lise ikinci siniftayim alanim yok kuran kursuna iki yıl gittim diploma aldım en kısa zamanda nasıl ve ne zaman hoca olabilirim hayırlı gunler


imam
İmam hatip lisesini bitirin sonra ilahiyat okuyun kuran kursu hocası olabilirsiniz


kuran kursu öğreticisi olma şartları, kuran kursu hocalığı, kuran kursu hocaligi için gerekenler

Bu kategoride yer alan Kuranda mürtedin cezası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.