Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Adet günümüz kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar? kahverengi akıntı adet kanından mıdır?

Adet günümüz kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar? kahverengi akıntı adet kanından mıdır?

sümeyracan
adet kanından önce gelen kahverengi akıntı namaza engelmi. adet günümüz kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar.kahverengi akıntı adet kanından mıdır?

Adet 3 günden az, 10 günden fazla sürerse bu halde özür oluyor; oysaki kahverengi akıntı adetin 5. 6. günleri gibi 10 gün dolmadan geliyor. Yukarıda tam günler belirlenmediği için kılınabilir diye anladık. Bu halde namaz kılınır mı?


Cevap: Adet günümüz kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar? kahverengi akıntı adet kanından mıdır

Hoca
istihazenin (özür kanamasının) hükmü

Böyle bir durumda olan kadın abdestini alır her türlü ibadetini yapar helallisine yaklaşabilir. (İânetut – Talibin, 1171) Böyle bir kadın özürlüler hükmüne göre hareket eder. İmam Şafiî’ye göre, özürlünün her namaz için abdest alması gerekir, onun abdesti, kıldığı namazı bitirince son bulmuş olur.

Okudunuz mu?  Adetli iken abdestsiz tesbih çekilir mi

İstihaze Kanı:
Bu, hastalık kanıdır. Rahmin en altında olan bir damardan çıkar. Bu damara azil denir. Bu kan aktığı zaman abdest bozulur, fakat guslü gerektirmez. Namaz ve orucu bırakmayı da gerektirmez. Bu bakımdan istihaze kanı gören bir kadın, kanı yıkamalı ve kanın aktığı yeri bağlayıp her farz namaz için abdest alarak namaz kılmalıdır.
Hz. Peygamber, istihaze kanı gören Fatıma binti Ebî Hubeys’e şöyle demiştir:
Hayız kanı siyah bir kandır. Bu kanı gördüğünde namazdan uzak dur. Diğer kan ise hastalık kanıdır; bu kan geldiği zaman abdest al ve namazını kıl. (Ebu Dâvud/286 ve başka muhaddisler)
Fatıma binti Ebî Hubeys, Hz. Peygamber’e gelip ‘Ey Allah’ın Rasûlü, ben devamlı istihaze kanı görüyorum, namazı terkedeyim mi?’ deyince Hz. Peygamber şöyle dedi:
Hayır terk etme, o hayız kanı değil sadece hastalık kanıdır. Hayız gördüğün zaman namazı terket, kesildiği zaman da onun vaktini takdir et, sonra da kanı yıka ve namazını kıl. Buharî/236; Müslim/333, (Hz. Aişe’den)
(Dr. Mustafa el-Hin, Dr. Mustafa el-Buğa, Ali eş-Şerbeci, Büyük Şafii Fıkhı)

Okudunuz mu?  Kadınların kadınlara ağda lazer yaptırması caiz mi?

Cevap: Adet günümüz kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar? kahverengi akıntı adet kanından mıdır?

Kayıtsız Üye
Selam un aleykum ben bir türlü adetimin bittigini anlamıyorum adet sonunda beyaz akıntı ile beraber sarı akintida geliyor bu durumda namaz kılabilir miyim

Selam un aleykum adet bittiğinde tamamen beyaz akıntı gelmesi gerekiyor ya benim beyaz akıntı ile beraber sarı akintida geliyor o zaman benim adetim bitmemiş mi sayılıyor şimdi

Okudunuz mu?  Abdestim hep bozuluyor

Cevap: Adet günümüz kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar? kahverengi akıntı adet kanından mıdır?

arifselim
Aleykum selam. Eğer sarı akıntı gelmeye devam ediyorsa o zaman 10. güne kadar beklemen gerekir. 10. günden sonra akıntı olsa bile gusül alır ve ibadetlerine başlarsın.


Kayıtsız Üye
Bana da biri yardımcı olabilir mi? Benim normalde adet olmam gereken zaman ama böyle kahverengimsi bir akıntı var bu da kan mıdır? Yani adetli sayılıyo muyum? Sonraki günler normal kan gelir mi? Oruç tutacak mıyım?

Okudunuz mu?  Kocamdan boşanmayı düşünüyorum

arifselim
Normalde her kadın adetinin nasıl başladığını bilir, bilmelidir. Adet olman gereken zamanda bu akıntı olmuşsa bunlar adetten kabul edilir. Adetliyken de oruç ve namaz yerine getirilemez.


kuzularim
Selamun aleykum benim adetim yani (kirmizi renk olarak)gelmeden önce 2 gun acik kahve rengi akintim oldu sonra normal adet oldum 7 gun surdu banyo yaptim simdi niye acik kahve rengi akintim var bide benim spiralim var ondan önce 6 gun oluyodu onu takildiktan.sonra 10 gun surmeye basladi akintilarla beraber bazen daha fazla napmam lazim acaba orucu tutabilirmiyim namaz kilabilirmiyim Allah rizasi için cevap verin çok ihtiyacim var orucumu bozmak istemiyorum

Okudunuz mu?  Adetliyken Saç Boyanır mı?

mumsema
< orucu tutabilirmiyim namaz kilabilirmiyim >
Normal adet günleriniz bittiğine göre oruç tutun ve namaz kılın


Kayıtsız Üye
Günaydın , ben adet olmadan 7-10 gün önce kahverengi akıntılarım başladı. Sanırım bu ay 10-11 gün falan sürdü(kahverengi leke gibi ama bazen şeffaf da geldi sanırım sarı da)Ve şimdi de kan geldi.kahverengi akıntı hayızdan sayılıyorsa 10 günden sonrası özürse benim şimdi gusül mü almam lazım? dün aldım bu arada.bugün trkrar mı almalıyım


mumsema
Adet günlerini tam bilmiyorsunuz ve tüm sorunlar bundan kaynaklanıyor
Adet olmadan önceki lekelenmeler adetten sayılmaz

Okudunuz mu?  Görüntülü sohbet ile günah işlemek

geniş bilgi burada: forumduasi.com/kadinlar-forumu/183002-temizlik-suresi-15-gun-olunca-kan-adet-kani-sayilir-mi.html


Kayıtsız Üye
Benim normalde adet sürem pazar gunu olduysam diğer pazar aynı vakite kadar sürer dolayisiyla simdi ramazan oldugu için aksamdan banyo yaptim ama kahverengi leke geldi bugün biter ama gunun yarisinda bitecegi için oruç tutmamalimiyim bugün tutsam bile yerine tutarim ama bugün için ne yapacagimi bilemiyorum cvp verirseniz sevinirim


mum
Günün yarında bitecekse oruç tutulmaz


Kayıtsız Üye
Merhabalar benim adetim yillardir duzensiz ama 4ay önce spiral taktirdim iyce duzensizlesti malum ramazan ayindayiz oruc tutuyorum adetimin gelme zamanlari 3 4 gun gecikti bile sdi kahvererengimsi bir akinti geliyor orucumu bozamadim ama yarin oruc tutmam gerekiyomu bu kahverengi akintiyi adet baslangici saymalimiyim neyapmalıyım yardımcı olursaniz sevinirim

Okudunuz mu?  Adetliyken (aybaşı) cevşen okunur mu?

mum
Sipiral takıca düzeniniz değişebilir lakin siz adet kanına dikkat ederseniz fark edersiniz. Ona göre bir karar verin.


Kayıtsız Üye
Emzikliyim düzenli adet olmuyorum diğer adetıme 1 ay oldu neredeyse ama 2ay olmadıgım bile oluyordu. Ramazanda kahverengi kan geldi özür mü sayılır yoksa adet mi bilmiyorum 2 gundur yasıyorum bu olayı ve cogu zaman tuvalete gittiğimde goruyorum orucumu bozmaya korkuyorum namaz kılmaya korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim..


mum
2. gün lekeler devam ettiğine göre adet lekesi olabilir


Kayıtsız Üye
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bu leke sürekli gelmiyor yalnız gerçekten kafam çok karışık iftardan ve sahurdan sonra 1 kere geliyor sonra gelmiyor sizi de zor durumda bırakmak istemiyorum ama inanın adet lekesi varsaymak ne kadar doğru bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Adetli iken çocuk emzirme ve adetli iken cünüp olak hakkında bilgi almak istiyorum

Bir de yazmayı atladığım bir nokta var. Ramazanın ilk gunu de olmuştu sonra banyo yaptım 3-4 gun sonra tekrarladı. Sizi de zan altında bırakmak istemiyorum ama soyleyeceğiniz her cumle benım için çok önemli


mum
Ramazan girişindeki lekelenmeler adetti veya şimdi adet oldunuz siz karar verin 🙂


Kayıtsız Üye
Ben adet tarihimi bilmiyorum üç aydır adet olmuyorum çünkü iftardan sonra kahverengi akıntı geldi ben adet olcam heralde namazı bıraktım ertesi günde oruç tutmadım ve hiç bir şey gelmedi akıntıda yok gusülde aldım tekrar oruca başlasammı acil cevap lütfen

Okudunuz mu?  Adet döneminde saç boyamak caizmidir?

arifselim
Eğer uzun bir süredir adetin gelmiyorsa orucuna devam edebilirsin. Böyle durumlar için mutlaka doktora gidilmesi icap eder. Doğru cevabı da doktorunuz verebilir. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.
Adetimin başlaması gereken tarihler arasında biraz kahverengi akıntı geldi sonraki gün de çok az 3gün hiç gelmedi hatta hamileyim sandım ama öğleden sonra söküldü ve adet oldum. Adetim 10 günü buluyor bazen akıntı devam da ediyor. İlk günlerim adetten sayılır mı. 10günü kanın tam geldiği 3. günden mi hesaplamalıyım?


arifselim
Aleykum selam. Adet başlangıcı genellikle böyle olabilir bu yüzden bu adetten sayılabilir. Adet zamanının başlangıcını da biliyorsan ve o tarihlerde bu akıntı olmuşsa bu günleri de adetinin süresine ekleyebilirsin.

Okudunuz mu?  Adetli iken kabir ziyareti olur mu ve kuran okunur mu?

adet öncesi kahverengi akıntı adet sayılır mı, kahverengi leke adetin ilk günü sayılır mı, kahverengi akinti adet sayılır mı

Bu kategoride yer alan Çarşaf çıkarmak pardesü giymek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet günümüz kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar? kahverengi akıntı adet kanından mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.