Anasayfa
25 Mart 2023, 0:30
sizden03
Abone

Rabbim olmasaydı demek şirkmidir

Rabbim olmasaydı demek şirkmidir

handond
Başlıkta belirtiliyor bir kitabta bu tarz bir söylem hatırlıyorum unuttum şirkmidir?


Cevap: Rabbim olmasaydı demek şirkmidir

yalancıhayat
sanmıyorum kardeşim haşa olmasın yada yok demek şirktir rabbim olmasaydı bize kim yardım ederdi demek sence şirket mi giriyor ben sanmıyorum şirk olucanı ama genede daha iyi bilenler cevap verebilirler

Okudunuz mu?  Sevgili ile iftar yapmak saçmalık değil mi?

Cevap: Rabbim olmasaydı demek şirkmidir

handond
şuan kitapta o yeri buldum Allah olmasaydı demek şirk yazıyor veya Allah ve sen olmasaydın yazıyor bir sürü çeşid sıralanmış


Cevap: Rabbim olmasaydı demek şirkmidir

kral2a_1988
Doğru olabilir kardeşim ama sadece Rabbim olmasaydı demek neden şirk oluyor anlamadım doğurusu mesela insanlar Allahın varlığını kanıtlamak için varsayımlar yapıyorlar ve buralarda kullanıyorlar ama "Allah ve sen dersen oluyor diye biliyorum" ?

Okudunuz mu?  Akıldan kötü düşünceler geçirmek

Mürid74
Rabbim olmasaydi kelimesini ne anlamda kullandigin önemli!!!

Burda eğer Rabbim olmasaydi kelimesi ile onun varliginin zatinin var olmamasindan bahsediyorsak, günaha girip girmiyecegimizin sonucda Allah (c.c.) bilir, fakat iman etmis bir kisinin bu niyet ile bu sözü söylecegini zannedmiyorum.
Ikinci opsiyon olarak Rabbim olmasaydi derken, niyeti kisinin Rabbim beni doğru yola iletmeseydi veya elimden tutmasaydi veya beni idrak sahibi etmeseydi gibi anlamda söylerse hiç bir sakincasi olmaz insAllah!!!

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Desert Rose
< şuan kitapta o yeri buldum Allah olmasaydı demek şirk yazıyor veya Allah ve sen olmasaydın yazıyor bir sürü çeşid sıralanmış >
Kardeşim ne amaçla söylenirse söylensin fark etmez
Sümme haşa Allah c.c yok olabilirliğini ima edici bu tür kelimeler
imanı zedeleyen insanı şirke sürükleyen kelimelerdir.
Böyle bir kelimeyi değil söylemek düşünmek bile caiz değil.
Herşey O’ c.c nun zatıyla vardır..Allah (c.c) Layemut’tur…

Bu kategoride yer alan Rüya gördüm gerçi rüyayı da hatırlamıyorum ama tam İhtilam olacaktım uyandım, gusül gerekir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rabbim olmasaydı demek şirkmidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.