Anasayfa
29 Ocak 2023, 23:44
Namaz
Abone

Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim

Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim

Kayıtsız Üye
Ben beş vakit namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilir miyim


Yorum: Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim

emirhan uysal
a- Eşinizin o durumunu bilerek siz onunla evlendiniz. Evlenmeden önce de öyle veya böyle huyunu terk edip etmeyeceğini tahmin ediyor olmalı idiniz.
b- Sürekli alkol alan bir erkeğin hanımının boşanmak istemesi dinen sakıncalı değildir. Boşanmak isteyebilirsiniz.
c- Her şeye rağmen devam etmek ve düzelmesi için gayret etmek de sizin bileceğiniz bir iştir.

Okudunuz mu?  Yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi ?

Önce bu işten vazgeçirmeye çalışın uyarın!
Haram olduğunu Allahın razı olmadığını bu işlerin pis olduğunu ona anlatın.


Yorum: Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim

imam
İslam dininde boşanma sebepleri bellidir kocanızın günah işlemesi boşanma sebebi değildir sizi günaha zorlamadığı sürece
ve alkol aldığı zaman size sövüyor hakaret ediyor zulmediyorsa Bu bir boşanma sebebidir

Okudunuz mu?  Secdede kaç defa sübhane rabbiyel ala denir

Aşağıdaki konumuzu inceleyebilirsiniz

forumduasi.com/islamda-aile/24960-islama-gore-bosanma-sebepleri.html


Yorum: Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim

Kayıtsız Üye
İmam bey yanlış anlamazsanız size bir şey sormak istiyorum. Acaba klavyenizde otomatik düzeltme mi var ? Hemen hemen her cümlenizden sonra bazı karışıklıklar oluyor da, bu sadece benim dikkatimi çekmemiştir herhalde 🙂 Sadece merak ettim, hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Hz. Ali namaz hakkında sözleri nelerdir?

imam
Hak helal olsun. Bazen hiç vaktim olmuyor, arada vakit bulduğumda sesli telefondan yazıya çevirip cevap veriyorum, kontrol edecektim babam seslendi unuttum kusura bakmayın.


Kayıtsız Üye
Ne kusuru… Siz benim kusuruma bakmayın asıl. Dediğim gibi sadece merak ettim, sizi yargılamak amaçlı değildi kesinlikle. Verdiğiniz cevaplar için de Allah (c.c) sizlerden razı olsun.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben ve eşim eskiden alkol içerdik fakat bir gün ben bir anda tövbe ettim.beş vakit namaz kılmaya başladım herşeyden elimi ayağımı çektim fakat karım hala alkol kullanıcam diyor geceleri eylence yerine gidicem diyor dinden bahsettiğim zaman kapat konuşma diyor Kur’an öğrenmeye çalışıyorum kuranlar kafayı bozdun diyor ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Namaz kılarken harf yutarsak dua bozulur mu?

arifselim
Aleykum selam Allah yardımcın olsun ve eşini de ıslah eylesin. Eşini bu ortamlardan ve haramlardan uzaklaştırmak için elinden geleni yapmalısın. Ama iyilik, sabır ve fedakarlıkla bunu yapmaya çalış. Kurana ve İslama hakaret içeren veya küçümseyecek kelimeler kullanmak Allah korusun insanı küfre sokar.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken okuyacağım dua ve surelerin sırasını karıştırıyorum bu durumu nasıl düzeltebilirim ?

Kayıtsız Üye
Benim eşim(karım) de aynı şekilde bana dayatmayla, zorbalıkla ben işsiz kalırsam bana içkimi alacaksın diyor. Ben annemin ölümünden sonra, tevbe ettim, 5 vakit namaz kılmaya başladım. Sağda solda saçma sapan, orasını burasını açıp gezen insanlara acıdığımı, çıplaklığın özendirildiğini, kıyametin yaklaştığını vs söylüyorum. Ama bana, yoz ve bağnazlaştığımı söyleyip, tüm bu din kararlarını alırken, ona, 2mizin hayatı diye ne diye sormadığımı söyleyip anormalleştiğimi aktarıyor.
Cehennem korkusuna, ölüm korkusuna dehşetle bunları yaptığımı söylüyor. Ben buradaki 60-70 vs yıllık hayatımı, ahirete değiştiğimi söyledim. Kabul etmiyor ve ben bu hayattan içkiyle keyif alıyorum. Sen ise kabuğuna çekiliyorsun deyip bu hayatı kabul edemeyeceğini söylüyor. Ne öneriyorsunuz? Ben namazımı kılayım derken o bana milletin içinde geç kaldık hadi artık deyip deyip canımı sıkıyor. Dini inancı var aslında ama sırf egosu için, kibri için, zevki için susup laf etsem de etmesem de üzerime oynuyor. Üstelik cinsel olarak da birlikteligimiz oldukça,hayli azaldı ve gözüm dışarı kaymaya başladı. Dini açıdan söz vermiş olmasam çoktan aldatmıştım ama korkum var. Her yönden kendimi çekmeye çalışıp emir ve yasaklara uymaya çalışıyorum. Ama gözümü sakındıramıyorum. Bana fikir verin, yardım edin..

Okudunuz mu?  Evvabin namazı nasıl kılınır,neler okunur?

Kuldurdileyen
Misafir arkadaş, şu anda eşine içki aldığını sanıyorsun ya, sen aslında ona ateş alıyorsun. Eşin sana sevdirilmiş ama sen sevdiğini sözlerinle soğutuyor, uzaklaştırıyorsun. O sana Allah ın emaneti biliyorsun değil mi? Baktın ki uzaklaşıyor ve soğuyor her ne söyledin ve yaptıysan bir daha o soğutanı asla yapma. Kınama ve küçük görme. Çıkmadık candan da ümit kesme. Madem seviyorsun ve madem o sana en yüce yerden emanet, onu neyin Allah a yaklaştıracağını keşfet. Onun iyi ve doğru şeyler yapmasına fırsatlar oluştur ve iyiliği ona kolaylaştır. Sen mademki kocasın ve eşini seviyorsun, Allah a dua etsene. Emaneti sana o verdi. Ama küçümser yahut kınarsan küçümsenir ve kınanırsın. Ümidini kesme. Ümidini keserler. Ümitle, tevazu ile ve inanarak Rabbine dua et, Rabbine sığın O seven ve daralmışların tek hakiki yardımcısıdır.

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek geç kesilrse namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm.Eşim içki içen biri ben beş vakit namaz kılan biriyim. Evlenmeden bu böyleydi ama bana söz verdi bırakıcam dedi ama bırakmadı. Senede 1 defa içiyor ama ben çok netim her içtiğin de çokbüyük kavga ediyoruz. Sonuncuda avukata kadar gittik gine ikna etti, düzelir dedim şimdi tekrar bu benim günahım boşamaya hakkın yok diyor. Benim kesinlikle içkiye tavizim yok.

Okudunuz mu?  Namazda okunabilecek kısa ayetler

eşim içki içiyor ben namaz kılıyorum, alkol alan biriyle evlenmek, alkol kullanan biriyle evlenmek

Bu kategoride yer alan Balgam yutmak namazı bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.