Anasayfa
8 Ocak 2024, 12:34
Gusul
Yönetici

Gusülden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusül alınması gerekir mi?

Gusulden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusul alınması gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Gusul abdesti aldıktan sonra yapışkan, sunucu bir sıvı geldi. Meni mi mezi mi olduğu hakkında şüpheye düştüm. Tekrar gusul abdesti almam gerekir mi?


Cevap: Gusulden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusul alınması gerekir mi?

Hoca
Gusulden sonra meni gelirse, gusul abdestini yeniden almak gerekir mi?

İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.

Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslu gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur. Yine bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi çıkacak olsa, tekrar güsletmesi gerekmez.


Cevap: Gusulden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusul alınması gerekir mi?

Yerinde_Say
Bir kimse cunup olduktan sonra olduğu yerde (yerinde say komutu gibi) 40 adım atsa (ölçü 40 adımdır) bir kaç kez oturup kalksa. sonra gusul alıp. uyuşa sabah kalktığında tuvaletini yaparken idrar renginde az köyü bir sivinin çıktığını görse. Tekrar gusul gerekir mi. yani bu yazdıklarımla epeyce yürümüş olurmuyum. Teşekkürler


arifselim
Artık bu durumda yeterli bir süre geçmiş olacağından dolayı gusul abdesti alınması gerekemez. Önemli olan artık meninin şehvetle gelmesinin kesilmesidir.


Bakmaterry
Öncelikle Selamın aleyküm arkadaşlar

şehvetten sonra 2 kez idrarımı yaptım 1 – 1.30 saat de evde dolaştım vs , ama gusul abdest aldıktan sonra tekrar saydam bir sıvı geldiğini gördüm ve banyoda temizledim tekrar gusul abdest almama gerek var mı ?


islamyolu

iki kez idrar yapmışın meni kalmamıştır. ve olduğundan da fazla dolaşmışın zaten o gelen Meni değildir. Guslun olmuştur.


islamyolu
< peki o gelen sıvı nedir içimden tekrar gusul abdest almak geliyor vesvese işte 🙁 >
Kardeşim mezi vedi veya idrar olabilir. bunlar içinde gusul alınmaz. Meni zaten bellidir. ve o saatten sonra 1.5 saat diyorsun. ve üstüne iki kere idrar etmişin , kardeşim için rahat olsun. Meni gelmez. çünkü idrarla çoktan dışarı atmışındır kalanı. Eğerki şehvetsiz bir biçimde meni gelmişse Yine Güsle gerek yoktur. Şehvetle gelen meni Guslu gerektirir.

Okudunuz mu?  Besmele çekmeden alınan gusül geçerli olur mu?

Kayıtsız Üye
Gusul aldıktan sonra idrar ile meni ne şekilde gelir ve gusulden sonra bir saat bekleyip özaman idrar yapılsa meni gelebilir mi ve. Rengi ne şekil olur


Kayıtsız Üye
yıkandım gusul abdesi aldım burnuma az su aldım diye vesvese geldi tekrar yıkanmadan niyet ettim abdest aldım cunupmu sayılırsın


arifselim
Meni geldikten sonra bir süre beklenir ki meninin kesilmesi gerçekleşsin. Bu yaklaşık olarak 1520 dakika gibi bir süre olabilir. Artık bir saat bekledikten sonra meni gelse bile şehvetle olmadıktan sonra gusul abdesti alınabilir.


Kayıtsız Üye
Gusulden sonra gelen meniden dolayı gusul gerekir mi? Ve de durup dururken gelen meni guslu bozar mı?

Şehvetsiz olarak gelen meniden dolayı gusul abdesti almaya gerek yoktur.

Ancak, ihtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.

Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra, şehvetsiz olarak gelecek meni guslu gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur.

Yine bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi çıkacak olsa, tekrar güsletmesi gerekmez.


Alp Er
Hocam ben cunup olduktan sonra küçük tuvaletim hemen gelmiyo 1.5 saat sonra geliyor genellikle cunup de bekleyemeyeceğim için hemen abdest alıyorum doğal olarak cevabınızı öğrenmek istiyorum teşekkürler


arifselim
Küçük abdestin gelmesi şart değildir. Önemli olan meninin gelmesinin kesilmesidir. Makul bir süre bekledikten sonra, iyice meinin kesildiğinden emin olduktan sonra gusul abdesti alabilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben Gusulumu aldım sonra küçük abdestimi Yaptım sonra iç çamaşırımı değiştirirken bir Bulanık renkli hafifçe Sıvı geldi gusul gerektirirmi acil


arifselim
Eğer gelen sıvı meni ise o zaman gusul gerekir yok eğer mezi akmışsa bunun için sadece temizlemek yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Peki gusul abdestinden sonra şehvetsiz gelirse bu


Sema
< sonra şehvetsiz gelirse >
İdrar yapılmış ve kırk adım atılmış ise gusulden sonraki akıntıdan dolayı gusul gerekmez

Okudunuz mu?  Adetten sonra gelen açık kahverengi renk namaza engel mi tekrar gusül gerkir mi

Kayıtsız Üye
Gusul abdesti aldıktan sonra siyah bir akıntı geldi tekrardan almama gerek var mı


arifselim
Siyah akıntı meni değildir. Zaten meni dışındaki akıntılar için gusul abdesti alınması gerekmez. Gusul için dikkat edilmesi gereken beyaz renkte olan menidir.


Kayıtsız Üye
Banyoda boşaldım hem sonra idrarı yaptım sonra gusul aldım banyodan çıkınca tekrar sıvı geldi ne yapmalıyım


arifselim
Bu durumda yeterince bir süre beklemek gerekir. Eğer hemen gusul alınmış ve ardından meni gelmeye devam etmişse yeniden gusul almalısınız.


Kayıtsız Üye
Abim ben idrar yapıp gusul abdesti aldım sonra ufak bir su damlası çıktı yapışkan tekrar gusul almam lazım mı

Gusul abdesti aldım dustan çıktıktan hemen sonra 2 damla meni geldi gusul gerektirir mi ?


arifselim
– Gusulden önce vay sonra gelen ince yapışkan ve şeffaf sıvı mezidir. Bundan dolayı gusul almak gerekmez.

– Eğer boşalmadan hemen sonra beklemeden gusul abdesti almışsan bu durumda yeniden güsletmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben cunup olduk tan sonra hemen küçük abdest i yapıyorum ve yıkanıp çıkıyorum ama penişimi elliyorum sıvı yapış kan geliyor o durumda tekrar almak gerekiyor mu


arifselim
Eğer iyice idrarını yapıyorsan artık ondan sonra gelen sıvı seni cunup etmez sadece namaz abdestini bozar.


Kayıtsız Üye
Hocam affınıza sığınarak soruyorum sürekli kendime bu abdest konusunu takıntı yapıyorum.hocam boşaldım boşaldıktan sonra biraz airt üstü yatıp sonra biraz yürüyüp küçük abdestimi yapıp banyoya girdim banyoda biraz bekledim daha sonra abdestimi aldım ve uyudum. Sabah uyandığımda sünen akışkan bir şivim oldu sizce tekrar abdest almam gerekir mi? bu meni midir mezi mi?


arifselim
Bu kadar bir süreden sonra artık şehvetsiz meni bile gelse tekrar guslu alman gerekmez. Kendine boşuna takıntı etmene gerek yoktur.


Hıhıhı
Gusul aldıktan sonra akıntı varmı diye elle kontrol ettim çok az bir şey gördüm ama şehvetlenme olmadı tekrar gusul gerekir mi(ilişki nedeniyle gusul almadım)


arifselim
Bu akıntı nedir nasıl birsdir bunu demen gerekir. Eğer yeterli bir süre beklemiş veya gusulden önce idrarını yapmışsan artık bu gelen meni olsa bile şehvetle çıkmadığı sürece gusul gerektirmez.

Okudunuz mu?  Erkekten gelen şeffaf zevk suyu gusül abdesti gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm hocam ben dusta boşaldım ve boşaldıktan sonra 3-4 damla idrar yaptım ve gusul aldım gusulden sonra yapışkan şu renginde bir sıvı geldi gusul almam gerekir mi


arifselim
Aleyküm selam. Mastürbasyon ancak zinaya düşmekten korkulan anlarda caiz olur. Bu daha sonra gelen sıvı meni değildir mezidir. Mezi sadece namaz abdestini bozar yeniden güsle gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Ben gusul aldıktan sonra banyodan çıkıyorum ve tahminen 100 adımdan fazla atıyorum bir bakıyorum akıntı gelmiş gusul gerektirir mi?


arifselim
Gusulden sonra değil, gusulden önce bir süre beklemek, idrar yapmak veya 40 adım kadar yürümek yeterlidir. Bunlardan biri bile yapılırsa artık daha sonra ne gelirse gelsin gusul almak gerekmez.


Kayıtsız Üye
Selâmünaleyküm hocam gusul aldıktan 3 4 saat sonra küçük idrarımı yaparken 3 4 damla yapışkan bir sıvı geldi gusul abdestimi bozar mı


Selam2
Gusulden önce bir kaç adım atmış ve idrar yapmışsan gusul almana gerek yok. O sıvı yorgunluktan gelmiş veya mezi gelmiş olabilir.


Kayıtsız Üye

Döl geliyordu sonra beyaz idrara benzeyen bir sıvı saldım tuvalete 4 kere sonra boy abdesti aldım ama sıvıyı saldıktan sonra döl hala geliyordu boy abdesti aldıktan sonrada geliyordu boy abdesti kabul olurmu


arifselim

– Eğer ilk gelen meni kesilmeden boy abdesti alınırsa bu gusul sahih olmaz. İlk önce Bir miktar beklenmeli, 40 adım yürümeli yada idrar yapılmalıdır.


Kayıtsız Üye
Boşaldıktan sonra idrarımı yapıp gusul abdesti aldım ardında çıkınca dokunmam üzerine çok az bir sıvı çıktı bu yüzden yeniden gusul almam lazım mı?


arifselim
Boşalmadan sonra idrar yapan kimseden artık meni gelse bile guslunu bozmaz. Bu durumda gusul almış olan kimseye yeniden gusul almak da gerekmez.


Kayıtsız Üye
Ben boşaldıktan sonra benden çok mezi suyu geliyor gusul abdesti aldıktan sonra gelmesi cunup edermi


arifselim
Mezi ne zaman gelirse gelsin cunup yapmaz. Önemli olan menidir. Sen meniye dikkat etmelisin. Mezi sadece namaz abdestini bozar.


Kayıtsız Üye
Cunup olduktan sonra hemen küçük abdestim gelmiyor. Fakat düşümü alırken yaklaşık bi10 dk falan bekledikten sonra gusul abdesti aldım. 3 saat sonra tuvalete gittiğimde iç çamaşırımda küçük küçük beyazlıklar vardı. Tekrar gusul almam gerekir mi

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken idrar gelmesi ve yellenmek yada yelleniyor gibi hissetmek abdeste manimidir?

arifselim
Bu kadar süreden sonra gelen bu sıvılar meni değildir. Meni olsa bile bundan dolayı gusul almak gerekmez. Hemen güsle giren kişi meninin kesilmesinden emin olması yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam meni geldikten sonra 5 10 dakika bekledim bir iki kez oturup kalktım 20 adım attıktan sonra gusul alsam ve gusul aldıktan sonra şehvetsiz bir şekilde istem dışı olarak meni gelse gusulu yenilemem gerekir mi ? Cevaplarsanız sevinirim.


arifselim
Beş on dakika biraz kısa bir süredir ama idrar yamak veya 40 adım atmak yeterli bir süredir. Şehvetsiz gelmiş olması cunup etmez ama bu durumlarda çok acele etmemek gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam Merhaba Bu gün çok garip bir şey geldi başıma ve korkuyorum namazlı abdestli biri olmama rağmen bugün hemde 2 saat önce uykudan uyandım çamaşırım ıslanmıştı gusul abdestimi aldım ve tekrar uyudum ancak bir daha bir anda uyandım uykudan ve tekrar çamaşırım ıslanmış ben şimdi günaha girmiş olur muyum ? Bir de gusul abdesti bir daha alayım mı ? Teşekkürler.


arifselim
Merhaba. Çamaşırın eğer meni ile ıslanmışsa gusul almalısın. Bu bir iki sefer de olabilir. ama meni olduğundan emin isen gusul alman gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm mastrimasyon yaptım 2 dk kadar bekledim. ve gusul alacaktım ki Öğle Ezanına 5-6 dk kaldığını fark ettim evde biraz yürüdüm idrarımı yaptım Öğle Ezanını okunmaya başladı Ezan ın ortalarında gusul almaya başladım Günaha girdim mi Ben cunupken Ezan okunduğu için ? Ne yapmam lazım


AÇILSERVİS
Sabah namazını kıldıysan günaha girmedin. Eğer namaz kaçırdıysan günahkar olmuşsundur. Buradaki mesele namaz kılıp kılmamak ile alakalıdır.


cahilcühela
Gusul abdesti almak için banyoya girdiğimizde , abdestin bitmesine yakın yıkanırken bir sıvı gelse (medi vedi cici farketmez) veyahut idrar , tekrar gusul abdesti almaya niyet ederek en baştan başlamak mı gerekir yoksa kaldığımız yerden devam edebilirmiyiz?

niyetim şu israfını engellemek.


arifselim
Değerli kardeşim bu sıvıların hiçbirisinin zaten gusulle bir ilgisi dahi yoktur. Yeniden yıkanman gerekmez. Ama namaz abdestin sadece bozulmuş olur.

Okudunuz mu?  Farkında olmadan vücudumuzun herhangi bir yerinde kalan yapıştırıcı gusül abdestine engel midir ?

Sadece meninin şehvetle çıkması ayrıdır.


Kayıtsız Üye
Bi önceki cevaplarınızda bir süre bekledikten sonra akıntı kesildikten sonra gerek yok demişsiniz şimdi gusul gerekir diyosunuz net bir cevap verirseniz daha iyi olur örneğin idrarı yaptıktan sonra


arifselim
Ya bir süre bekledikten sonra yada idrar yaptıktan sonra artık gelen meni guslu gerektirmez. Yani her iki cevapta doğrudur. Hangisini yaparsa yeterli olur. Zaten asıl olan meninin artık şehvetle çıkmasının bitmesidir.


biririsi
bir hanımım gusul gerektirecek bir durumdan sonra küçük tuvalet yaptım bir sıvı geldiğini görmedim ve ardından gusul aldım 15 dk sonra namaz kılmak için wcye girdiğimde belli belirsiz bir sıvı idrarımdaydı akşam üzeride çamaşırımda sarı yapışkan sıvı gördüm tekrar güsletmem gerekir mi.


arifselim
Gusul gerektiren bu durumdan sonra artık şehvet hissi geçecek kadar beklemişsen artık gusulden sonra akması sadece namaz abdestini bozar. Tekrar gusul almana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
İlişkiden sonra gusul abdesti alınca kadından erkeğin menisinin gelmesi tekrar gusul abdesti gerektirirmi


mum
Kadın idrar yapıp yada kırk adım kadar yürümüşse kendisinden akan meni guslunu bozmaz, bu meni kendisinin veya kocasının olması durumu değiştirmez.


Kayıtsız Üye
– bişey sorcam ben işimi gördükten sonra idrar yaptım sonra gusul abdesti aldım banyodan çoktiğimda penişimin ucunda sünen bir sıvı vardı tekrar gusul gerektirirmi

– hocam meni geldikten sonra hemen idrarımızı yapsak sonrada hemen gusul alsak gusulden sonrada meni çıkarsa gusul gerekir mi ?
Selamün aleyküm meni çıktıktan sonra çok az idrar yapıp gusul abdesti alsak gusul abdestinden sonra yine meni gelse gusul gerekirmi?


arifselim
– Eğer idrarını yapmış isen artık gusulden sonra gelen meni bile olsa güsle zarar vermez. Guslun tamamdır.

– İdrar yapmakla artık meninin şehvetle gelmesi kesilmiş olur. Artık meni bile gelse guslu yeniden almaya gerek yoktur.


Sarıı
Mrb ben eşimle ilişkiye girdikten sonra gece gusul abdesti alıyorum yatıyorum sabah ilk veya ikinci idrar yaptığımda akıntı geliyor acaba abdestim bozuluyomu ????


arifselim
Merhaba. İlişkiden hemen sonra 15 – 20 dakika kadar beklemeli, yada 40 adım kadar yürümeli veya gusulden önce idrar yapılmalıdır. Eğer bunlardan bir tanesi bile yapılırsa gusulden sonra meni bile gelse güsle gerek olmaz.

Okudunuz mu?  Gusül aldığım esnada akıntı geliyormuş hissi oluyor

Kayıtsız Üye
İhtilam olup kalkınca meni gelmeyip idrarı yapıp yattıktan sonra iki saat uyuyup kalktığında yapışkan sıvı gelmesi gusul gerektirir mi


AÇILSERVİS
İhtilam olmuş olsan meni akmış olurdu. Burda bir ihtilam söz konusu değil. O dediğin sivida düşüncelerinden vb.. kaynaklı olabilir. Mezidir ve meziden cenabet olunmaz.


Kayıtsız Üye
cunup olduktan sonra 15-20 dk sonra 40 adım atıp hareket ederek az küçük abdest yaptıkdan sonra gusul alıp meni gelirse abdest bozulurmu?


arifselim
Hayır kardeşim artık meni bile gelse cunup etmez. Önemli olan şey şudur; meninin şehvetle çıkmasının önüne geçilmesidir yani bunun tamamlandığından emin olmaktır o kadar.


Kayıtsız Üye
O Çıkartamadığım içerde kalan meni daha şimdi yeni tualete gittiğimde küçük tualetimi yaparken vajinamin içinden bir miktar daha çıktı abdestimi aldıktan sonra dışarı çıktım yürüdüm eve geldim zaten belirttiğim gibi abdest almadan öncede evin içinde yürüdüm yani şimdi ne kadar içerde kalan çıkarsa çıksın çok bile çıksa gusul abdesti almama gerek yokmu?


arifselim
Daha sonra şehvetsiz bir şekilde kalan meninin dışarı çıkması ile yeniden gusul almaya gerek yoktur. Bu akıntı seni cunup yapmaz. Boş yere vesvese yapma.


Kayıtsız Üye
Gusul almadan önce 80 adım atıp , küçük abdesti yapıp sonra gusul alıp , gusul aldıktan sonra meni çıkarsa gusul bozulurmu


sedatt
Bunca şeyden sonra kalan meni çıkarsa yukarıda da yazıldığı gibi gusul gerekmez.


Kayıtsız Üye
Hocam selamün aleyküm ben gusul abdesti almak için ilk önce meni gitsin diye idrarımı yapıyorum idrar bitince hemen arkasından yapışkan sıvı gelmeye devam ediyor bende iyice çıksın diye sıkıyorum şimdi ben bu sivinin bitmesini bekleyip tekrarmı idrar yapayım yoksa o yapışkan sıvıyı sıkıp sildikten sonra hemen gusul alsam geçerli olurmu yani tekrar idrar yapmaya gerek varmı


arifselim
Aleyküm selam. Önemli olan meninin bitmesidir. Daha sonra gelen ince, şeffaf ve yapışkan sıvı meni değil, mezidir. Meni rengi ve şekli bellidir zaten. Eğer bu sıvı mezi ise, kesilmesini beklemene gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Hamamda gusül abdesti alınır mı

ZazaReis23
gusulden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusul alınır.İçerde kalmış olabilir.İdrarla çıkarabilirsin.Sonra gelmesi mümkün değildir.Yürüyerek de garantiye alabilirsin.Şehvetsiz olarak zorlanıyorsa vedi geliyordur.İp gibi atar.Meninin şehvetsizi eğer şehvetlinin kalıntısı dışındaysa hastalıktır.Sarı şekilde akar.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam ben boşaldıktan 5 10 dk sonra idrarımı yaptım ve ve 10 dk sonra da gusul abdestimi aldım çıktıktan sonra tekrar baktığımda az bişey vardı gusul almam gerekir mi?


Hoca
< tekrar baktığımda az bişey vardı gusul almam gerekir mi? >
Hayır yeniden gusul almak gerekmez.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam benim bir sorum olacak sürekli şüphe içindeyim güslumu alıyorum almadan önce idrarımı yapıyorum idrar bittikten hemen sonra sunucu sıvı geliyor biliyorum idrar yaptıktan sonra gelen sivinin önemi yok ama benim sürekli aklımda ya kabul olmazsa aldıktan sonra acaba kabul oldumu diye tekrar ediyor engel olamıyorum içim daralıyor tekrar gusul almadan rahat edemiyorum bunu geçtim kıyafet konusundada sürekli şüphe içindeyim batmadığını görüyorum hiç bişey yok ama gusul aldıktan sonra aynı kıyafetleri giyemiyorum üzerimde ne var ne yok hepsini yıkansın diye atıyorum yeni bir kıyafet değiştirecek olduğumda acaba ben bunu daha önce giymişmiydim ya batıksa ya necaset varsa namazima mani olursa diye sürekli aklımda tekrar edip duruyor


Kayıtsız Üye
Cunup adam nasıl oruç tutuyor anlamadım. cenabetken oruca niyet edilebiliyor mu. birde imsak girdikten sonra niyet olur mu oruç başlamış çünkü.


Hoca
1. Cunup kişi oruca başlayabilir ama sabah vakti girince yıkanması farzdır. Örneğin akşam eşine yaklaşıp cunup yatan biri kalkar sahurunu yapar niyetini eder ve yıkanır.
2. İmsaktan sonra hanefi mezhebine göre niyet edilebilir ama şafiiye göre farz oruç ise imsaktan önce yapılması zorunludur.


Kayıtsız Üye
Ben de idrar yaptıktan sonra belli bir süre 1 dk yaklaşık akıntı olarak idrar akıyor bende banyoya girmedem önce idrarımı yapmıştım gusul aldım çıktım idrar aktı fakat menide vardı bir sevk duygusu yoktu gusul gerekirmi acıll


Hoca
Gusulden önce İdrar yapılmışsa rahat olun bir daha gusul gerekmez

Okudunuz mu?  Koltuk altı deodorantın gusul abdestine zararı varmı

Kayıtsız Üye
– Akşam gusul abdesti aldım sabah uyandım cunup olmuşum abdest almama gerek var mı bu olay başıma çok geldi biraz çekingenlik olsun biraz utangaçlık olsun kimse soramıyoruz

– selam un aleyküm hocam. hocam ben şimdi gusul aldım sonra ise gittim ağır çuvallar kaldırdık falan filan işte akşama doğru eve geldim sabahtan beri cisim gelmişti tutuyor dum tuvalete girdim yaptım kilodumda beyaz birkaç damla kurumuş sıvı gördüm tekrar gusul almam gerekir mi olay aynen bu en kısa zamanda cevap bekliyorum iyi günler.


mum
< sabah uyandım cunup olmuşum abdest almama gerek var mı >
Cunup olan yıkanır, akşam guslu sabahın durumu ile alakası yok
< beyaz birkaç damla kurumuş sıvı gördüm tekrar gusul almam gerekir mi >
Meni olduğu kesin ise yıkanmalı. Mezi veya vedi olabilir mi? özelliğine bakınız


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam gusul abdesti almadan önce idrarımı yaptım daha sonra abdest alırken de idrarımı yaptım 40 adım atmadım dırek üstümü giyinip çıktım koltuğa oturduğumda sıvı geldiğini gördüm iki kez teker teker geldi gusul almak gerekir mi? İçim hiç rahat etmiyor


AÇILSERVİS
Aleykümüşselam Adımlar atılmış idrar yapılmış. Artık bunun geçmiş gusul ile bir ilgisi yok. Mezi gelmesi gusul gerektirmez.


Kayıtsız Üye
İnternette cinler hakkında yazılar okudum.. Ben gusul abdest alıyorum yatağa yattığım anda vajina kısmında kımıldamalar ve cinsel ilişkiye karşı bir istek duyuyorum bu sürekli böyle oluyor her abdest almamda böyle sıkıntılar yaşıyorum ne yapmam gerek bilmiyorum okuduğum yazılardan sonra acaba banada mı bulaşmış hissiyatına kapılmadım değil açıkçası. Ve bu düşünce korkutuyor beni. Normal duruken bile aklıma kötü düşünceler geliyor.


klav
Gusul alıyor olman yetmez üzerine farz olan ibadetleri yerine getir ve ayetel kursiyi yatmadan önce mutlaka oku.


Kayıtsız Üye
SelâmünAleyküm Hocam 2 tane sorum olucak.
1-Gusulden önce idrarını yaptım ve uyudum,uyanınca yeniden idrar yapıp gusul abdesti aldım.Yaklaşık 6-7 saat sonra bir sıvı geldi,meni mi Mezi mi anlayamadım.Kokusu,affedersiniz bir haya nın ter kokusu gibiydi.Neyse bu sıvı guslu ve orucu bozar mı?

Okudunuz mu?  Gusül alırken yanlışlıkla suya tükürmek

2-Ve bu sıvı böyle kokuyorsa meni midir?

Acil Cevaplarsanız çok sevinirim 🙂


imam
İdrar yaptıktan sonra meni çıkmaz şayet meni Çıksa bile gusul gerekmez


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam bir konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Meni geldikten sonra idrarımı yapıyorum ardından güslumu alıyorum, çıkacağım sırada tekrar yapışkan bir şivi gelmeye devam ediyor bende onu silip tekrar idrar yaptıktan sonra güslumu yeniliyorum. İlk aldığım gusul geçerli olurmu? Yoksa gelen sıvıyı sildikten sonra bidaha gusul almama gerek varmı?Her defasında iki kez gusul alıyorum, bu da yetmezmiş gibi kabul olmadığını düşünüp gece bir daha gusul alıyorum.


Ebû Mansur
Ve aleyküm selam meni geldi idrarı yaptınız guslu aldınız sonra bir akıntı gelse bile artık güsle gerek yoktur. Kabul olmadı diye tekrar gusul almayın devam ederseniz kurtulamazsınız.


Kayıtsız Üye
Gece ara ara uyanan rüya görsemde hatırlayan bir bayanım sabah uyandığımda küçük tualetimi yaptıktan sonra sanki bacağıma sunucu bir sıvı geldi gibi hissetim ama bakmadım ne olduğuna özel bölgemi sildiğim zamanda peçeteye hafif yapış yapış bir şeyler geldi meni gibi değildi yoğunda değildi gusul almam gerekiyormu?


Sem’a
Rüya görmek şart değildir, önemli olan meni akmasıdır ki akmış yıkanmalısınız.
Meni akmasa bile meni lekesini ç çamaşırında gören yine gusul almalıdır.


Kayıtsız Üye
Hocam selamın aleyküm hocam dün gece cunuptum ve elim meniliydi tam gusul almaya giderken yanlışlıkla menli elimle kapının kulpunu tuttum sonra kendi kendime dedimki gusulden çıkınca kapını kulpunu silerim dedim sonra güzelce güslumu aldım sonra tam çıkarken unutum o kulpu tuttum hocam güslum bozulur mu çok acil cevap verir misiniz


furkan
Guslu bozan durumları bir Müslümanın bilmesi zorunludur. Bir Müslümana dinini öğrenmek farzdır.

Sorunun cevabına gelecek olursak cunup olmazsın kirlenen yerleri sil yıka temizle.


Kayıtsız Üye
Hocam ihtilâm olduktan sonra idrarını yaptım 3 kere gusulumude aldım 30 dk filan bekledim almadan önce ondan sonra aradan 3 saat filan geçti yatsı namazını kıldım lavaboya girdim idrarım da yapışkan çok az ama idrarla beraber sıvı geldi bu guslu bozar mı?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti çok uzun sürüyor

AÇILSERVİS
Gusulden önce beklemiş ve idrarını yapmışsın artık ne sıvı çıkarsa çıksın önceki guslunu ilgilendirmez. O artık geçerlidir.Mezi ve meni kelimelerini araştır. Mezi gusul gerekmez sadece meni gelince gusul gerekir.

 


Kayıtsız Üye
Ben gusul alıyorum özel bölgemin etrafını kendisini yıkıyorum ondan önce idrar yapıyorum banyodan sonra iç çamaşırı giydikten sonra yapışkanlık oluyor ancak mezi meni gibi hiç bir çeşit sıvı gelmiyor ne yapmam lazım


AÇILSERVİS
Madem meni veya mezi gibi bir şey gelmiyor bir şey yapma. Yapman gerekmez.


Kayıtsız Üye
erkek arkadaşımla buluştum aramızda herhangi bir şey geçmedi karşılıklı oturduk çok vesvese yapan biri olduğum için aklıma sadece anlık olarak arada istem dışı kötü düşünceler geldi eve geldiğimde özel bölgemin iç tarafında sunucu uzunlamasına bir şey vardı çıkarttım ama sadece 1 kere geldi herhangi bir şey yapmadığım halde gusul almama gerek varmı evli olmadığım için bilmiyorum acil cevap yazarsanız sevinirim


muvaffak
Gelen sıvı meni değil mezidir. Mezi, gusul gerektirmez. Sadece o an üzerinizde olan çamaşırı değiştirmeniz gereklidir.


Kayıtsız Üye
Şehvetle gelen meniden sonra 1.5 saat sonra düş aldım ama yine meni geldi yetmedi bir süre geçtikten sonra bir daha aldım elimle kontrol ettikten sonra elimin malum yerde kayganlık hissi oluştuğunu hissettim akşam halişaha maçı izlemeye gittim yani yürüdüm fln sabah olunca bir daha aldım yine bir kayganlık hissi var nasi olucak teşekkürler


AÇILSERVİS
Meni ikide bir gelen bir şey değil. Meniyi öncelikle öğrenmen gerekiyor.


gusul abdestinden sonra gelen sıvı, gusülden sonra gelen sıvı, Gusulden sonra gelen akıntı guslu bozar mı

Bu kategoride yer alan Niyet edip banyo yapmak gusül abdesti yerine geçer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusül alınması gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.