Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:31

İnsanlar Hz. Adem’den geliyorsa ırklar nasıl oluştu?

İnsanlar Hz. Adem’den geliyorsa ırklar nasıl oluştu?

mumsema
İnsanlar Hz. Adem’den geliyorsa ırklar nasıl oluştu?
Gen teknolojisinin ilerlemesi meseleyi açık olarak ortaya koymaktadır. allah-ü Teala Hz Adem’in genlerine her ırk ve renkteki insanların özelliklerini yerleştirmiştir. Evlatlarında bu özellikler ortaya çıkmıştır. Malumdur ki genlerde bulunan özellikler değişik şekillerde evlatta ortaya çıkabilmektedir. Hatta ne annede ne de babanın fiziğinde bulunmayan bir özellik genlerde bulunduğu için evlatta ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla değişik genetik özellikleri alan evlatlar değişik coğrafyalara giderek yerleşmişlerdir. Şimdiye kadarki toplumlarda iletişim ve etkileşimin az olması ile gruplar kapalı kalmış ve bir özellik o grubun karakteristik özelliği haline gelmiştir. Böylece tipik ırklar oluşmuştur. İklimin ise genler üzerinde değil canlıların fiziksel yapısı üzerinde nispi bir etkisi olmuştur.

Okudunuz mu?  Altının zekatı ile ilgili soru ve cevaplar

Bir hadis-i şerifte;
"Allah Teâlâ hazretleri, Adem’i, yeryüzünün bütün (cüzler)inden almış olduğu bir avuç topraktan yarattı. Âdem’in oğulları da arzın kısımlarına göre vücuda geldi. Bir kısmı beyazdır, bir kısmı kızıldır, bir kısmı siyahdır. Bunlar arasında orta (renkliler) de var. Ayrıca bir kısmı uysaldır, bir kısmı haşindir, bir kısmı habis (kötü kalbli), bir kısmı iyi kalblidir." (Kütüb-ü Sitte1670)

Okudunuz mu?  Unutkanlık ve çaresi

Cevap: İnsanlar Hz. Adem’den geliyorsa ırklar nasıl oluştu?

İZGEN
insanlık hazreti ademden türemiş tir,bunu biliyoruz fakat ırklar nasıl odu konusunu düşünüyoruz işte cevabı bugün bilim vr tıp o kadar geliştiki genetik faktörler artık bilinmektedir genler ırkları oluşturmaktadır


insanlar hz. ademden geliyorsa ırklar nasıl oluştu, insan ırkları nasıl oluştu, insanlar hz ademden geliyorsa ırklar nasıl oluştu

Bu kategoride yer alan Fiili dua ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanlar Hz. Adem’den geliyorsa ırklar nasıl oluştu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.