Anasayfa
12 Ekim 2021, 8:37
Namaz
Abone

Kaza namazı vitir namazından önce mi kılınır

Kaza namazı vitir namazından önce mi kılınır

Kayıtsız Üye
Kaza namazı vitirden önce mi kılınması gerekmektedir konu hakkında bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: kaza namazı vitir namazından önce mi kılınır

Galus
Kaza namazlarını mümkün mertebe geciktirmemek, her ne sûretle ve sebeple olursa olsun, vaktinde kılınmayan bir namazı ilk fırsatta kaza etmek farzdır. Kaza namazı borcunun çok olması, yeni kazaları da meçhulde bırakmayı gerektirmez.

Okudunuz mu?  Gerdek gecesi kadın namaz kılar mı?

Kaza namazı kılmanın hiçbir şekilde belirli bir vakti, saati ve şekli yoktur. Üç kerahet vaktinin dışında her vakitte, her şartta, her durumda, her vaktin kaza namazı kılınabilir. Hatta Şafiîlere göre kerahet vakitlerinde de kaza namazı kılınabilir. Yani kişi müsait olunca her vakit, her türlü kaza namazı kılmak için en eşref ve en mümtaz vakittir. Vakit namazından önce dilediği vaktin kazası kılınabileceği gibi; vakit namazı kılındıktan sonra da dilediği vaktin kazası kılınabilir. Bir defada bir günlük veya birkaç günlük namazın kazası da kılınabilir.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan ve cumayada gitmeyen ile kurban ortaklığı caiz midir?

Cevap: kaza namazı vitir namazından önce mi kılınır

Misafir
selamunaleykum.şafii olan kişi yatsının farzını kıldıktan sonra kazamı kılması gerekiyor yoksa vitr namazınımı kılmak gerekir


kaza namazı vitir namazından önce mi kılınır, kaza namazı vitirden önce mi kılınır, kaza namazları vitir namazından önce mi kılınır

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza namazı vitir namazından önce mi kılınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.