Anasayfa
26 Temmuz 2021, 16:46
Namaz
Abone

Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi

Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi

Kayıtsız Üye
Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilir mi Kazası olan bir kişi teheccüd namazını kılabilir mi ?


Cevap: Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi

mum
kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilir hanefi mezhebine göre
Şafii mezhebine göre kaza namazı olan teheccüd (nafile) namaz kılamaz. Gece yine teheccüde kalkar fakat sünnet yerine kaza namazı kılar.
En doğrusu da budur.
Çünkü namaz borcu varken onları ödemek gerekir.


Cevap: Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi

#UguR
Teheccüd vakti kaza namazıda kılsanız teheccüd niye geçer en iyisi kaza namazı kılamktır o vakittede.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra hapşırmak

Yorum: Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi

Kayıtsız Üye
20 yıl kazamız olsa 20 yıl boyunca nafile ibadet yapamayacak mı,sünnet kılamayacak mı şafiiyim ama bu konuda iman hanefinin düşüncesi daha mantıklı geliyor.


Kayıtsız Üye
20 yıllık borç varsa zaten bu borcu bir an önce kapatmak gerekir. Böyle bir kimsenin tüm boş vakitlerini namaz borcunu kapatmakla değerlendirmesi gerektigi söyleniyor. Benim 18 yıllık borcum var her vakit arkasına 2-3 kaza kılıyorum, sünnetler yerine de kaza kılıyorum. Gece de kalkabilirsem kilabildigim kadar kaza kılıyorum ki 3-4 yılda borçlarımi tamamlayayım. Kaza namazlarını gece kalkarak hususi olarak kıldığınız için teheccüd yerine geçeceği bildiriliyor zaten. 20 yıllık borç 20 yılda tamamlanacak diye bir şart yok. Aksine mümkün olan en kısa sürede tamamlamak gerek.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde namazda ilk okunan dua hangisidir?

Kayıtsız Üye
Teheccüd vaktinde kaza kılarsam teheccüdün sevabını da almış olur muyum? Yani gece übadetinin getirdiği sevap teheccüd namazında mı saklı illa ki?


mum
Gece vakti kalkıp kaza kılan hem borcunu ödemiş olur hemde gece namazı sevabı alır inşAllah


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm birkaç sorum olacaktı

Okudunuz mu?  Yatsı namazı nasıl kılınır resimli anlatım

1.Kaza namaz borçlarım var ama Teheccüd namazıda kılmak istiyorum gece kalkıp kaza namazlarını bitirmeden kılabilirmiyim ?
2.Birçok kez yemin bozdum nefsime ve şeytana uyarak oruç borcumda var tutmuyordum oruç yemin kefareti olarak oruç tutmayı düşünüyorum ama önce kaza oruçlarınımı tutmalıyım yoksa kefaret yemin orucunumu tutmalıyım ? Yemin kefareti orucuna ve Ramazan kaza orucuna nasıl niyet edebilirim onuda söylermisin ?
3.6-7 ay oldu namaza başlayalı ama namazda dünyevi sıkıntım veya bir olay aklıma geliyor ve bir bakıyorum namaz bitmiş bu durumdan rahatsız oluyorum düzgün bir şekilde namazıma ve rabbimin huzurunda olduğuma odaklanarak namaz kılmak istiyorum bunun için bir dua falan varmıdır ? Cevaplayanlara teşkkür ederim

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama hep erteliyorum,namazı düzenli kılmak için ne yapmak gerekir?

emirhan uysal
Aleyküm selam kardeşim
1-Kaza namazlarınızı kılın gece namazına kalkınca kaza namazı kılarsanız İnşaAllah o gece namazı da sayılır.Önce kaza namazlarınızı bitirin.
2-Önce kefaret orucunuzu daha sonra da kaza orucunuzu tutabilirsiniz.

Kaza orucu: Niyet ettim Allah (c.c.) rızası için en son kazaya kalan Ramazan orucunun kazasını tutmaya. Kefaret orucu: Niyet ettim Allah (c.c.) rızası için kefaret orucumu tutmaya.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin seferi namazı

3-Namazda huşuyu sağlamak için önemli 3 şey aklınızda tutmaya çalışın.
1-Kimin karşısına çıktığınızı unutmayın.
2-Allahın ayaklarına (yani bu ayaktan kasıt çok yakını manasındadır) kapanıyormuşcasına secde etmeli
3-Namaz müminin miracıdır.

Huşuu sağlamak için Allah’a yalvarmalı ve gayret göstermelisiniz.Zikir çekebilirsiniz.


kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilir mi, kaza namazı olan teheccüd namazı kilabilirmi, namaz borcu olan teheccüd namazı kılabilir mi

Bu kategoride yer alan Namazda fatihadan sonra 1. rekatta kevser 2. rekatta ihlas okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.