Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:38

Dualarımızı ısrarla istememiz hayırsız olsa bile kabulünü sağlar mı? Bu yaptığımız doğru olur mu?

Dualarımızı ısrarla istememiz hayırsız olsa bile kabulünü sağlar mı? Bu yaptığımız doğru olur mu?

Hoca
Dualarımızı ısrarla istememiz hayırsız olsa bıle kabulunu sağlar mı? Bu yaptığımız doğru olur mu?

Soru

Dualarımızı ısrarla istememiz hayırsız olsa bıle kabulunu sağlar mı? Bu yaptığımız doğru olur mu?

Okudunuz mu?  Aşık olmak günah mı?

Bir kimsenin ısrarla istediği bir dileğini hayırsız da olsa Allah kabul edebilir. Bu da bir ibret vesilesi olmuştur. Peygamber Efendimizin saadet asrında yaşanan Salabe b. Hatibi’l-Ensari nin mal istemesi, cenab-ı Allah’ ın ona mal vermesi ve onun bu mal ile imtihan olup zakat vermemesi bu konuda bir örnektir. Zengin olduktan sonra bu zenginlik onun hakkında şer olmuştur. Duada hayırlısını istemek gerekir. Hayırsız olduğu bilinen bir şeyi istemek doğru değildir. Neyin hakkımızda hayırlı neyin hayırsız olduğunu bilemeyiz. Bu sebeple duada ısrar ederken de hayırlıysa olsun demek gerekir.

Okudunuz mu?  İslamda Sağ ve Sol kavramı

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Cevap: Dualarımızı ısrarla istememiz hayırsız olsa bıle kabulunu sağlar mı? Bu yaptığımız doğru olur

DELFİN
Dua ederken Allah’tan hayırlısını dilemek gerekmektedir.Yani sürekli bir şeyi istemek yerine Allahım bana hayırlısını ver hayırsız ise verme demek gerekir.

Okudunuz mu?  Ergenlik çağına girmeyen sevap kazanır mı?

Cevap: Dualarımızı ısrarla istememiz hayırsız olsa bıle kabulunu sağlar mı? Bu yaptığımız doğru olur

Vezir-i Azam
Dua ederken Hak olanı istersen karşılık bulur, eğer ki karşılık bulmuyorsa bil ki o dua senin için batıldır. Hakk’ta hayırsız ve batıl olan hiçbir şey olmaz yani hayırsız olan duaların kabul olma ihtimali yoktur. Ve duanin kendisi bir kazançtır, seni dünyadan uzaklaştırarak O’na yakınlaştırır.

Okudunuz mu?  Kadın-Erkek Birbirine Eşit midir? Kadın ile erkek eşit midir?

Allahtan bir şeyi çok istemek, Allahtan bir şeyi çok istemek günah mı, hayırsızı istemek

Bu kategoride yer alan Anne-baba, yavrusunun yuvasını yıkan kişi olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dualarımızı ısrarla istememiz hayırsız olsa bile kabulünü sağlar mı? Bu yaptığımız doğru olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.