Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:38
kadin
Yönetici

Güzelleşmenin Dinî Sınırları

Güzelleşmenin Dinî Sınırları

elif07
Güzelleşmenin Dinî Sınırları

İnsanlarda yaratılıştan gelen bir güzellik ve bir hususiyet vardır. Azaların yerli yerinde bulunması, en uygun şekilde yerleştirilmiş olması Cenab-ı Hakkın sanatını gösteren birer alâmettir. Bizler de Allah tarafından ihsan edilen bu nimetlerin şükrünü eda etmeliyiz. Beğenmeyerek değiştirmeye çalışmak şükürsüzlüğümüzdendir. Zaman, modaya, uyarak güzelleşmek uğruna, harcanan zamanlar, paralar, emekler, bizlere bir şey kazandırmayacak. Aksine, günahları sırtımıza yükleyecektir.

Okudunuz mu?  Adetliyken diş teli taktırmak abdeste engel midir?

Kur’ân-ı Kerim’de bildirildiğine göre şeytan Allah’ın rahmetinden kovulduktan sonra şöyle demiştir:
Onları doğru yoldan saptırırım. Onları boş heveslerle, fani dünya ile avutup, ahiretten yüzlerini çeviririm. Ben onlara emrederim. Onlar da hayvanlarının kulaklarını keserler ve bunu ibâdet sanırlar. Ben onlara emrederim, onlar da Allah’ın yarattığını bozup değiştirirler.
Ayetin sonunda Yüce Allah şeytanın bu oyununa gelmemeleri için, kullarını şöyle ikaz eder:
Kim Allah’ı bırakarak şeytanı bir dost edinirse, o ap açık bir hüsran ile ziyana düşmüştür. (Nisa Sûresi, 119.) Bu ayetlerin kadınlar mânâsına gelen Nîsâ Sûresinde yer alması da mânidardır.

Okudunuz mu?  Kadınların adet günleri değişir mi, hep aynı düzende mi devam eder?

Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyuruyor:
Güzelleşmek için dövme yapan ve yaptıran, yüzünün kıllarını yolan ve yoldurana, dişlerini seyreltip inceltene, böylece Allah’ın yaratılışını değiştirenlere (sağlık hariçinde), Allah lânet etsin. (Rahmetinden uzaklaştırsın.) (Müslim, Libas, 119-120; Buhârî, Libas, 82; İbn-i Mâce, Nikâh, 52)

Okudunuz mu?  Adet (Hayız) Nedir? Aybaşı ne demektir?

Dinimize göre kadın, yabancı erkeklere karşı süslenemez. Mahrem yerlerini başkalarına gösteremez. Ancak, kocasına karşı istediği gibi süslenebilir.
Kadınlar vakar ve ciddiyetlerini muhafaza ederek, sosyal hayat aktiviteleri için süslenmeden ve koku sürünmeden dışarı çıkabilirler. Çünkü, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) kokuyu övmekle beraber, başkalarının hissedeceği şekilde koku sürünerek sokağa çıkan kadınların, büyük günaha gireceğini bildirmiştir. (Ebû Davud, Tereccül bölümü, 7. hadis)

Okudunuz mu?  Peygamberimiz, kızı Fatıma gelin olurken, hangi nasihatları verdi..?

Erkeklerin göreceği şekilde süslenen ve koku sürünerek sokağa çıkan kadın, evine dönünceye kadar Allah’ın gazabı altındadır. (Kenzül Ummal, 16. Bölüm, 381. Hadis)


Cevap: Güzelleşmenin Dinî Sınırları

rana
<
…Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyuruyor:
"Güzelleşmek için dövme yapan ve yaptıran, yüzünün kıllarını yolan ve yoldurana, dişlerini seyreltip inceltene, böylece Allah’ın yaratılışını değiştirenlere (sağlık hariçinde), Allah lânet etsin. (Rahmetinden uzaklaştırsın.)” (Müslim, Libas, 119-120; Buhârî, Libas, 82; İbn-i Mâce, Nikâh, 52)
.. >

Beğenmeyerek değiştirmeye çalışmak şükürsüzlüğümüzdendir,
günümüzün insanları günahın anlamını malesef bilmemekte.. 🙁
emeğine sağlık, Allah razı olsun elif07 çok güzel bir konuya değinmişsin
__________________


Yanıt: Güzelleşmenin Dinî Sınırları

betafix
< Erkeklerin göreceği şekilde süslenen ve koku sürünerek sokağa çıkan kadın, evine dönünceye kadar Allah’ın gazabı altındadır.” (Kenzül Ummal, 16. Bölüm, 381. Hadis)
>

paylaşım için tşkler rabbım razı olsun..

Okudunuz mu?  Kadınsal Bir Mesele

Soru: Güzelleşmenin Dinî Sınırları

vuslat93
annemle birlikte okuduk yazıyı o da çok beğendi
Allah razı olsun paylaşım için


dinimizde güzellik ve güzelleşme, peygamber efendimiz güzellik ve güzelleşme, islamda güzellik ve güzelleşme

Bu kategoride yer alan Müslüman Bir Annenin Gelin Kızına Nasihati başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güzelleşmenin Dinî Sınırları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.