Anasayfa
29 Eylül 2021, 19:01
Sure Ayet
Yönetici

Sadaka ile ilgili ayetler

Sadaka ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Sadaka ile ilgili ayetlere ihtiyacım var bana Sadaka hakkında kurandan ayetler verir misiniz ?


Cevap: sadaka ile ilgili ayetler

Desert Rose
Bakara 196.ayet

Haccı da, umreyi de ALLAH için tamamlayın. Eğer (düşman, hastalık ve benzer sebeplerle) engellenmiş olursanız artık size kolay gelen kurbanı gönderin. Bu kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden her kim hastalanır veya başından rahatsız olur (da tıraş olmak zorunda kalır)sa fidye olarak ya oruç tutması, ya sadaka vermesi, ya da kurban kesmesi gerekir. Güvende olduğunuz zaman hacca kadar umreyle faydalanmak isteyen kimse, kolayına gelen kurbanı keser. Kurban bulamayan kimse üçü hacda, yedisi de döndüğünüz zaman (olmak üzere) tam on gün oruç tutar. Bu (durum), ailesi Mescid-i Haram civarında olmayanlar içindir. ALLAH’a karşı gelmekten sakının ve ALLAH’ın cezasının çetin olduğunu bilin.

Okudunuz mu?  Kadr suresi okunuşu

Bakara 263.ayet

Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. ALLAH her bakımdan sınırsız zengindir, halimdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir).

Bakara 264.ayet

Ey iman edenler! ALLAH’a ve ahiret gününe inanmadığı halde insanlara gösteriş olsun diye malını harcayan kimse gibi, sadakalarınızı başa kakmak ve gönül kırmak suretiyle boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan ve maruz kaldığı şiddetli yağmurun kendisini çıplak bıraktığı bir kayanın durumu gibidir. Onlar kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler. ALLAH kâfirler topluluğunu hidayete erdirmez.

Bakara 271.ayet

Okudunuz mu?  Bakara suresi örtünme ayeti

sadakaları açıktan verirseniz ne güzel! Fakat onları gizleyerek fakirlere verirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızdan bir kısmına da keffaret olur. ALLAH yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

Bakara 276.ayet

ALLAH, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). ALLAH hiçbir günahkâr nankörü sevmez.

Bakara 280.ayet

Eğer borçlu darlık içindeyse ona eli genişleyinceye kadar mühlet verin. Eğer bilirseniz, (borcu) sadaka olarak bağışlamanız, sizin için daha hayırlıdır.

Nisa 114.ayet

Bir sadaka vermeyi, yahut iyilik yapmayı, yahut da insanların arasını düzeltmeyi emredenleri hariç, onların aralarındaki gizli konuşmaların çoğunda hiçbir hayır yoktur. Kim bunları sırf ALLAH’ın rızasını kazanmak için yaparsa, biz ona büyük bir mükâfât vereceğiz.

Maide 45.ayet

Onda (Tevrat’ta) üzerlerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş kısas edilir. Yaralar da kısasa tabidir. Kim de bu hakkını bağışlar, sadakasına sayarsa o, kendisi için keffaret olur. ALLAH’ın indirdiği ile hükmetmeyenler zalimlerin ta kendileridir.

Okudunuz mu?  Yasin süresi okununca arkasından hangi ayetler okunur?

Tevbe 58.ayet

İçlerinden sadakalar konusunda sana dil uzatanlar da var. Kendilerine ondan bir pay verilirse, hoşnut olurlar; eğer kendilerine ondan bir pay verilmezse, hemen kızarlar.

Tevbe 60.ayet

sadakalar (zekatlar), ALLAH’tan bir farz olarak ancak fakirler, düşkünler, zekât toplayan memurlar, kalpleri İslam’a ısındırılacak olanlarla (özgürlüğüne kavuşturulacak) köleler, borçlular, ALLAH yolunda cihad edenler ve yolda kalmış yolcular içindir. ALLAH hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Tevbe 75.ayet

İçlerinden, "Eğer ALLAH bize lütuf ve kereminden verirse mutlaka bol bol sadaka veririz ve mutlaka salihlerden oluruz" diye ALLAH’a söz verenler de vardır.

Okudunuz mu?  Kötü Söz ile İlgili Ayetler

Tevbe 79.ayet

sadakalar hususunda gönüllü bağışta bulunan mü’minlerle, güçlerinin yettiğinden başkasını bulamayanları çekiştirip onlarla alay edenler var ya; işte ALLAH asıl onları maskaraya çevirmiştir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.

Tevbe 103.ayet

Onların mallarından, onları kendisiyle arındıracağın ve temizleyeceğin bir sadaka (zekat) al ve onlara dua et. Çünkü senin duan onlar için sükûnettir (Onların kalplerini yatıştırır.) ALLAH hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Tevbe 104.ayet

Onlar, kullarının tövbesini kabul edenin ve sadakaları alanın ALLAH olduğunu; tövbeyi çok kabul edenin, çok merhametli olanın ALLAH olduğunu bilmediler mi?

Yusuf 88.ayet

Bunun üzerine (Mısır’a dönüp) Yûsuf’un yanına girdiklerinde, "Ey güçlü vezir! Bize ve ailemize darlık ve sıkıntı dokundu. Değersiz bir sermaye ile geldik. Zahiremizi tam ölç, ayrıca bize sadaka ver. Şüphesiz ALLAH sadaka verenleri mükafatlandırır" dediler.

Okudunuz mu?  İhlas suresi konusu

Ahzab 35.ayet

Şüphesiz müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mü’min erkeklerle mü’min kadınlar, itaatkar erkeklerle itaatkar kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, ALLAH’a derinden saygı duyan erkekler, ALLAH’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, ALLAH’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için ALLAH bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.

Hadid 18.ayet

Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve ALLAH’a güzel bir borç verenler var ya, (verdikleri) onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükafat da vardır.

Okudunuz mu?  Cuma günü okunacak dua ve süreler

Mücadele 12.ayet

Ey iman edenler! Peygamber ile başbaşa konuşacağınız zaman, başbaşa konuşmanızdan önce bir sadaka verin. Bu, sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Şâyet (sadaka verecek bir şey) bulamazsanız, bilin ki ALLAH çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Mücadele 13.ayet

Başbaşa konuşmanızdan önce sadakalar vermekten çekindiniz mi? Bunu yapmadığınıza ve ALLAH da, sizi affettiğine göre artık namazı kılın, zekatı verin, ALLAH’a ve Resülüne itaat edin. ALLAH bütün yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

Münafikun 10.ayet

Herhangi birinize ölüm gelip de, "Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!" demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden ALLAH yolunda harcayın.

Okudunuz mu?  Kadir süresi faziletleri

Cevap: sadaka ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
çokkısa biraz uzun olsaydı keşke;))))))))))))))))…..


Cevap: sadaka ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
sadaka hakkında ayetler
Allah razı olsun:D


Kayıtsız Üye
Sağolun çok sağolun 🙂


Kayıtsız Üye
çok ama çok sağolun Allah sizden razı olsun 🙂


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun yazan kardesimden 🙂


misafir
saolun kardeşler Allah razı olsun in kardeşlerim benim


muhammet
sağolun süper


mumsema
sadaka ile ilgili ayetler
Sadaka ayetleri

2. Sure (Bakara Suresi), 263. Ayet
Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah her bakımdan sınırsız zengindir, halimdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir).
2. Sure (Bakara Suresi), 264. Ayet
Ey iman edenler! Allah’a ve ahiret gününe inanmadığı halde insanlara gösteriş olsun diye malını harcayan kimse gibi, sadakalarınızı başa kakmak ve gönül kırmak suretiyle boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan ve maruz kaldığı şiddetli yağmurun kendisini çıplak bıraktığı bir kayanın durumu gibidir. Onlar kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler. Allah kâfirler topluluğunu hidayete erdirmez.
2. Sure (Bakara Suresi), 271. Ayet
Sadakaları açıktan verirseniz ne güzel! Fakat onları gizleyerek fakirlere verirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızdan bir kısmına da keffaret olur. Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

Okudunuz mu?  Mürşid hakkında Kurandan ayetler

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
çok teşekkürler çok yararı oldu


Kayıtsız Üye
Güzel Paylaşım gerçi bunları her mü’min in Kuran’ı okuyup kavraması Lazım. Nitekim bazı kendini mü’min sayanlar elindeki paranın(malı mülkü de saymıyor deyyuslar) bankadaki faizli paranın 1/40 ını sadaka(zekat) vererek ibadet yaptıklarını sanıyorlar. Ve hatta sadakaya Sünnet diyen kendini bilmez dahi duydum. Ne güzel Demiş peygamberimiz Komşusu açken rahat uyuyan bizden değildir. Bizim dinimiz zeki insanların dini arkadaş Allah mantık vermiş. Kuran’ın direk emirleri dışında Kafayı kullanarak düşünerek yapmamız gereken farzları da var. Islamiyette bütün Müslümanlar Eşit refah düzeyinde yaşayıncaya kadar vereceksin. Sadakanın Sınırı limiti olmaz gerekirse hepsini vereceksin cebindeki paranın Muhtaç olana. Şühesiz Hak sadaka vereni bereketiyle müjdeliyor. Allah İslamiyet’i layıkıyla uyan bütün mü’min kardeşlerimin günahlarını affetsin.

Okudunuz mu?  Sağlık ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Çok güzel bir site Allah razı olsun sizden


Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldu.


Kayıtsız Üye
Bismillahirrahmanirrrahim, Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Ahiret gölgeniz olsun.
Mekanınız cennet olsun.


sadaka ile ilgili ayetler, sadaka ile ilgili ayet ve hadisler, sadaka ile ilgili ayet

Bu kategoride yer alan Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sadaka ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.