Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Faizsiz ev almak

Faizsiz ev almak

falcon66
Selamün aleyküm
Ev sahibi olmak isteyen bazı kimseler faizsiz olduğunu düşünerek bazı organizasyonlara iştirak etmektedirler. Sisteme girerken organizasyon bedeli alınıyor. Sistemden çıkmak istediğimizde verdiğimiz taksitler geri verilmekle beraber organizasyon ücreti geri ödenmiyor. Kurada ilk çıkan kişi daireyi biraz daha pahalıya, son çıkan kişi ise biraz daha ucuza getiriyor. Bu sistem islama uygun bir sistem midir?

Okudunuz mu?  Netten (youtubeden) para kazanmak helal midir?

Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler…


Cevap: faizsiz ev alma

Hoca
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Satıcı ile alıcı arasında yapılan sözleşmeyi okumadan cevap vermek doğru olmaz.


Cevap: faizsiz ev alma

muhasebeci
katılım bankacılığı,paranın hakkı gibi faiz alıpta almıyoruzz yalanlarından sonra demekkı sıra buna gelmiş.mıllet catır ctır faiz alıyor nasıl kılıf uyduruyo helal olsun.bide bı kaç tane uyduruk alimden alıntı yapıyo faiz degıl dıye ohh.yedıgın faizi meşru yapıyo
faizin her türlüsü ayaklarımın altındadır…. bu sözden daha buyuk soz olurmu.

Okudunuz mu?  Allah rızası demek tam olarak ne anlama gelir?

Kaçak Kat çıkmak Mı? Faizsiz Ev Almak Mı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum,
Yaklaşık 1.5 senelik evliyim ve kiracıyım.İşimden dolayı İzmir merkezde yaşıyoruz.Yüksek miktarda kira bedeli ödüyorum.
Annem ve babam müstakil olan evlerinin üst katını yaptırıp kira vermeden oturmamızı istiyorlar.Bakanlığı aradım ve kat çıkmanın yasak olduğunu söylediler. Ailem ise ısrarla üst katı yaptırmamı söylüyor… Ben bunun dinen uygun olmadığını düşünüyorum.Eşimde ısrar ediyor… Bu olmayacaksa faizsiz ev alma sistemine dahil olmamızı istiyor… Ben buna haram demiyorum ama helal gibi de görmüyorum. Öte yandan başıma gelenlerin sınav olduğununda bilincindeyim.Fakat bunu herkese anlatamıyorum.Stres yapıyorum. Hocam çok mu ince düşünüyorum?En doğru olan nedir? Tavsiyeniz nelerdir?
Şimdiden teşekkür eder,hayırlı günler dilerim.

Okudunuz mu?  Gerdek gecesi hakkında?

Ensar
Bu dururumun faiz ile alakalı olmadığına dikkat etmek gerekir. Yapılan faizsiz ev alma işleminde helal ve haram bellidir. Ev almada para biriktirme zor olsada faize bulaşmaktan da sakınmak gerekir


Mustafa
Hocam adam kendi mülküne kendi arsasına ev yapmak istiyor devletin bunu yasaklamış olması İslam’a uygun mudur peki? Adam kendi arsasına ev yapsa günahkar mı olacak yani? Devlet bu yıl yasak diyor diğer yıl af çıkarıyor bu adam mağdur olmayacak mı böyle? 2018de sırf seçim için af çıkardılar neredeyse tüm kaçak yapılar haksız şekilde tapulandırıldı.bu kardeş evini 2018den önce yapsa ne güzel ev sahibi olacaktı. Yani devletin yasası İslam’ı bağlar mı sizce? Değerli hocam.

Okudunuz mu?  Gözün yanındaki çıkanlar abdesti bozuyor mu

Ensar
Bu durumda eğer Şer-i bir devlet olsa bizi bağlardi oysa malesef bizin ülke şeri bir yönetim sürdürülmemekte. Kendi arsanız olduğu sürece sıkıntı yoktur.


faizsiz ev alma, faizsiz ev almanın yolları, faizsiz ev almak

Bu kategoride yer alan Namazda rukuda 90 derece eğilip beli dikleştirmemek namazı bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Faizsiz ev almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.