Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:07
missa7
Abone

Vahabi kimdir? Vahabi hangi görüşe hizmet eder?

Vahabi kimdir? Vahabi hangi görüşe hizmet eder?

Kayıtsız Üye
Vahabi kimdir? Vahabi hangi görüşe hizmet eder? Vahabiler hakkında bilgi verir misiniz?


Cevap: Vahabi kimdir? Vahabi hangi görüşe hizmet eder?

Desert Rose
XVIII.Yüzyıl’da Arabistan’da ortaya çıkan dinsel ve siyasal akımdır. Kurucusu Muhammet Bin Abdülvehab’dır. Hambeli Mezhebi’nin görüşlerini temel alır ama, dinsel öğeleri aşırı tutucu biçimde yorumlar ve kurallara zorla uyulmasını savunur. Başka mezheplere karşı tavrı çok serttir.

Okudunuz mu?  Molla kime denir? Molla olmak için hangi ilimler okunur?

Vahabi inancı, 1400 yıllık islami geleneği bir kenara iterek doğrudan Kur’an-ı ve Peygamberin hayatını sözlerini örnek alan, o devirdeki gibi yaşama gerekliliğini savunan, yeni yorumlara kapalı en radikal islâmi akımdır. Vahabilik bir islâm mezhebidir. Sünnilikten inanış olarak degil, ibadet yönünde ayrılır. Ancak bu mezhep, diğer Müslümanlar’ı kafir saymıs, katlini ve mallarına el konmasını mübah ilan etmiştir. 19′uncu yüzyıldan beri Suudi Arabistan yönetimini elinde bulunduran Suud ailesi Vahabiliği devletin resmi ideolojisi haline getirdi. Suudi Arabistan hem Mekke ve Medine gibi kutsal toprakları içinde bulundurması, hem de benimsediği Vahabilik ideolojisi ile bölgede Sünni islâm’ın merkezi konumuna geldi

Okudunuz mu?  Deccalin yanındaki melekler

Vahabi hangi görüşe hizmet eder?

sevinc
insanların agli heqiqeten yoxdur 2 qepik pul ucun ozlerini dinden imandan salirlar


vahabi kimdir, vahabi, Vahabi kimlerdir

Bu kategoride yer alan İbrahim sadri eğer bir gün peygamberimiz gelse fon müziği hangisi öğrenebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vahabi kimdir? Vahabi hangi görüşe hizmet eder? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.