Anasayfa
2 Kasım 2023, 14:48
Namaz
Abone

Çocuklarımın namaz kılması için ne duası okumam gerek sizden dua istiyorum

Çocuklarımın namaz kılması için ne duası okumam gerek sizden dua istiyorum

Kayıtsız Üye
cocuklarimin namaz kilmasi için ne duası okumam gerek sizden dua istiyorum


Cevap: Çocuklarımın namaz kılması için ne duası okumam gerek sizden dua istiyorum

HİZMETKAR
Çocuk terbiyesi çocuğun doğumundan önce başlayan, peder ve validenin ortak bir misyonuyla kendilerinin vefatlarına kadar devam eden oldukça uzun bir zaman dilimine ihtiyaç duyulan bir süreçtir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken cübbe giymek sünnet mi?

Bu konuda örnek göstermemizi istediğiniz Bediüzzaman Hazretleri en önce kendi anne ve babası tarafından doğumundan önce terbiye edilmeye başlanmıştır. Validesi ona hamile olduktan sonra abdestsiz yere basmamakta ve doğumundan sonra da abdestsiz onu emzirmemektedir. Pederi de aynı inceliği gösterip, geçim kaynağı olan büyükbaş hayvanlarını otağa götürürken başkalarının bağ ve bahçelerinden ot yiyip rızıklarına haram bulaşmasın diye ağızlarını bağlamıştır.

Okudunuz mu?  İki rekatlık farz namazda selam vermeden üçünçü rekata kalkmak

Bu örnekte de görüldüğü gibi, doğumdan önce peder ve valide en önce kendilerini bir terbiyeye tabi tutmuşlardır. Bir peder ve valide, çocuğunun doğumundan önce kendi ibadet hayatına çeki düzen vermeli, kötü alışkanlıklarından vazgeçmeye azmetmelidir. Unutulmamalıdır ki çocuğun doğumundan sonraya bırakılacak bir iş değildir. Bir çocuk hayatı boyunca öğrenip öğreneceklerinin hemen hemen yarısını 1 ile 5 yaş arasında öğrenmektedir. Bu döneme ailenin iyi hazırlanması gerekir.

Okudunuz mu?  Teheccüt namazı nasıl kılınır neler okunur

Değerli kardeşimiz Formumuzda dualar bölümünden istediğiniz dualardan istifade edebilirsiniz…


cocugun namaz kilmasi için dua, çocuğun namaz kılması için dua, evladin namaza baslamasi için dua

Bu kategoride yer alan Namazda aynı sureleri okumanın bir sakıncası var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuklarımın namaz kılması için ne duası okumam gerek sizden dua istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.