Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:16
missa95
Abone

Tüm cennet ırmaklarının isimlerini verirmisiniz?

Tüm cennet ırmaklarının isimlerini verirmisiniz?

Kayıtsız Üye
tüm cennet ırmaklarının isimleri nelerdir kızımın adını annesi efsa koydu ve anlamının cennet ırmaklarından biri oldunu söyledi bu doğrumudur


Cevap: Tüm cennet ırmaklarının isimlerini verirmisiniz?

Desert Rose
Cennetteki ırmakların özel isimlerine dair bilgilerimiz azdır. Tirmizî’nin rivayet ettiği bir hadiste Hz. Peygamber (asv); "Kevserin cennetteki bir ırmak olduğunu” söylemiştir. Diğer ırmaklar vasıflarıyla zikredilmiştir. Konuyu bu açıdan değerlendirdiğimizde bu ırmakları şöyle adlandırabiliriz:
a. Dört ırmağın vasıfları:
Görüldüğü gibi, ayette "su, süt, şarap, bal, ırmağı” denilmiyor, çoğul olarak ırmakları denilmektedir. Bu ise, bu dört çeşit içeceklerden her birisinin değişik kaynaklardan aktığını göstermektedir.
Süt ve bal ırmakları bu ayetten başka bir yerde geçmemektedir. Aslında süt ve balın başka bir karışımı olmadığı, oradakilerin en kaliteli bir seviyede oldukları için ayrı isimler almalarına ihtiyaç da yoktur. Su ile şarabın değişik karışımı, değişik kokusu ve farklı tatları olduğundan ayrı isimlerle anılmaları uygundur.

b. Su kaynakları:
Kevser Irmağı: (Kevser Suresi, 1; Razî, 32/ilgili ayetin tefsiri).
Tesnim kaynağı:
Kâfur Kaynağı:
Selsebil Kaynağı:
c. Şarap ve meşrubat kaynakaları:
Maîn Kaynağı:
Hamr / Şarap Irmağı:

Okudunuz mu?  Adak kurbanında vekalet?

cennet ırmaklarının isimleri, cennet ırmakları

Bu kategoride yer alan Bayram ile ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tüm cennet ırmaklarının isimlerini verirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.