Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:09
Hikayeler
Yönetici

Peygamberimizin oruçla ilgili hadisleri

Peygamberimizin oruçla ilgili hadisleri

bekir34

Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde buyuruyor ki: Oruç perdedir. Biriniz bir gün oruç tutacak olursa kötü söz sarf etmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf söyleyecek veya onunla kavga edecek olursa, Ben oruçluyum, desin (ona bulaşmasın).

Okudunuz mu?  Hz.Musa [as] Kıssasından dersler

Peygamber Efendimiz (s.a.v.): Kim yalan söylemeyi, yalanla iş yapmayı bırakmazsa, Allahın onun yemesini, içmesini terk etmesine ihtiyacı yoktur. buyuruyor.

Oruçlunun uykusu ibadettir. Susması tesbihtir, amelleri misliyle kabul edilir, duası makbuldür, günahı affedilir.buyuruyor Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz.

Rasulullah Efendimiz: Oruç tutunuz ki sıhhat bulasınız. buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Hamalın Veremediği İp ve Küfenin Hesabı

Rasulullah Efendimizin: Nice oruçlu insan vardır ki, orucundan nasibi sadece aç ve susuz kalmasıdır. Ve nice geceleri ibadetle geçiren vardır ki, bundan nasibi sadece uykusuz kalmasıdır.

Hz. Cabir radiyAllahu anh anlatiyor: "Her iftar vaktinde Allah tarafindan (cehennemden) azad edilen kimseler bulunur. Bu, (Ramazanın) her gecesinde olur."

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili Güzel bir hikaye mutlaka okuyun..

Hz. Enes Ibnu Malik radiyAllahu anhuma anlatiyor: "Ramazan ayi girmisti. Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Bu mubarek aya girmis bulunuyorsunuz. Bu ayda bir gece vardir ki bin aydan hayirlidir. Bu gecenin hayir ve bereketinden mahrum kalan bir kimse, bütün hayirlardan mahrum kalmis gibidir. Onun hayri ise sadece (uhrevi saadetten) mahrum kimseye haramdir."

Okudunuz mu?  Hz Meryemin cennette Peygamberimizle evlenmesi

Cevap: Peygamberimizin oruçla ilgili hadisleri

İZGEN
oruç; islamın şartlarından biri olan Allah’a ibadettir oruç tutmak vucudumuz için sıhhattir oruçlu olan kişinin ahlakının da oruçlu olması kötü huy söz ve harekette bulunmaması gerekir


oruçla ilgili hadisler, peygamberimizin oruçla ilgili hikayeleri, peygamber efendimizin oruçla ilgili kıssaları

Bu kategoride yer alan İmtihanı Kazanan Kul (Peygamberimizden kıssalar) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin oruçla ilgili hadisleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.