Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:16
missa95
Abone

Hamileliğin 1. aydan 9. aya kadar anne karnındaki bebek ne durumdadır?

Hamileliğin 1. aydan 9. aya kadar anne karnındaki bebek ne durumdadır?

Kayıtsız Üye
Hamileliğin 1. aydan 9. aya kadar anne karnındaki bebek ne durumdadır?


Cevap: Hamileliğin 1. aydan 9. aya kadar anne karnındaki bebek ne durumdadır?

Desert Rose
İlk ayda Anne Karnındaki Bebeğin Gelişimi

Bir yüze bir kalbe ,el ve ayaklara sahip olmadan birkaç hafta önce embriyo , çapı 200 mikronluk Ufacık bir plaktır . Bu plak embriyonun goncasını oluşturan yumurtanın büyük hücrelerinin
Merkezinde bulunur , Embriyoda hala eksik olan bütün organların başlangıcını oluşturması için ancak 4 hafta kalmıştır

2.Ay Anne Karnındaki Bebeğin Gelişimi

Embriyoda hala eksik olan bütün organların başlangıcını oluşturması için,ancak 4 hafta kalmıştır.2.ayın başlangıcında kollar,sonra da bacaklar görülür.Ama bu kol ve bacaklar küçük yeşermeler,küçük filizlerden başka bir şey değildir.Sonra yüz belli olur,bunların yerlerden ibarettir.Gözler için iki küçük çıkıntı,kulaklar için iki küçük delik,ağız ve burun içinde tek bir delik.
Bu zaman içinde sinir sistemi gelişir.Ömur iliğin tamamıyla kapanır.Önde 3 kese beynin başlangıcını oluşturur.İdrar aygıtı artık gelişimine başlar.Kalp ve dolaşımsa kendi gelişimlerini izlerler.Embriyonun arka kısmın da, idrar aygıtı ve bağırsak tek bir delikten açılırlar.5.hafta bittiğinde embriyo,hala karnın ortasında kalbi oluşturduğu büyük çıkıntıya doğru başını öne eğmiş haldedir.Daha aşağıda ilk kez göbek bağı görülür.Kuyruk filizi gelişmiştir ve orta çizgi boyunca,40 tane olan somitler şimdi tamamlanır.Artık embriyo 7-8 mm.boyundadır.
8 gün sonra,boyu 2 katı artacak ve 15 mm.olacaktır.Boyunu tam olarak göstermemsi,hala içe doğru kıvrılmış görüntüsünde olduğundandır.Baş vücudun geri kalanından daha hızlı bir biçimde hacmini arttırmıştır.Kuyruk daha uzamış ve kıvrılmıştır.
Birbirinden çok ayrı görünen gözler,yaklaşır,henüz göz kapakları yoktur.Alın bombeli,burun yassı,ağız kocamandır ancak dudaklar belli belirsiz ortaya çıkar.Dişetlerinde süt dişlerinin başlangıçları belirir.
Embriyo aynı zamanda dış görüntüsünü de değiştirir.Baş gövdenin üzerinde doğrulur ve kuyruk kaybolur.Özellikle kol ve bacaklar gelişir,uzayıp fark edebilir şekilde genişlerler.Ellerin avuç içi çizgileri,ayak tabanları belli olmaktadır.Hala büyük filiz görüntüsündeki kol ve bacaklar uzar ve genişlerler.Kollar,bacaklar kadar uzundur.Şimdi diz kapağı ve dirseklerin kıvrımlarını tahmin edebiliriz.Karnın üzerinde ikinci bir çıkıntı,karaciğer çıkıntısı görünür.Yakında karaciğer ve kalp tek bir kabartı oluşturacaktır.

Okudunuz mu?  Kadının kocası üzerindeki hakları nelerdir?

Organizmanın içindeki değişimler de önemlidir.Mide ve bağırsak kesin biçim ve yerlerini edinirler.Solunum aygıtı gelişir,ancak hala etkinliksiz evresinde kalır.Kalp kesin şeklini alır ve embriyonun dolaşımını tamamlanır.Beyin şimdi,yolları ve çıkıntılarıyla bir yetişkininkine benzemekte ve vücutta kaslar gelişmektedir.
Bu 7.haftanın sonunda,önemli bir olay gerçekleşir.İskeletin kemikleşmesi başlar.Kemikleşme yıllar boyunca sürecek ve yetişkinlik yaşına gelmeden bütünüyle bitmeyecektir.
Embriyo doğrulmuş ve gövdesi dikleşirken başı da kalkmıştır.Artık 2cm.boyundadır.Elleri karnının üzerinde birbirine dayanmıştır,bacakları dizlerden dışarı doğru kıvrılmış,ayaklar sanki yüzecekmiş gibi birleşecektir.
8.hafta sona ererken embriyo 3 cm. boyunda,11 gr. ağırlığındadır.Geleceğin annesinin belki artık varlığından şüphe duymadığı bu ufacık vücutta bütün organların temeli atılmıştır.2 ayda,embriyo ona insan olma niteliğini verecek her şeyi edinmiştir.
Hamileliğin bu 2 aylık dönemi özellikle önemli olan bir dönemdir.Embriyo bu dönemde hırpalanmalar karşı hassas olacaktır.Bu hırpalanmalar farklı organların oluşumunu normal süreçlerini altüst etme ve dolayısıyla oluşum bozukluklarına neden olma tehlikesini yaratırlar.Bu hırpalanmalar bazı organların oluşumlarını tamamladıkları 3.ayın sonuna kadar tehlikelerden korurlar.

Okudunuz mu?  İnançla ilgili yorumlar nasıl ortaya çıkmıştır?

3.Ay Anne Karnındaki Bebeğin Gelişimi

Kız mı?Erkek mi?Her şey ovülle spermatozodin çekirdekleri birbirlerine yaklaştıkları,birleştikleri ve bir yumurta oluşturdukları anda bitiyor.Bu anda,geleceğin çocuğunun cinsiyeti belirlenmiştir.Cinsiyet,spermatozodin genetik katımına bağlıdır.Yani,döllenmeden itibaren,yumurta erkek ya da kız olmak için programlanmıştır.Ancak çekirdeğin ortasında sır iyi saklanmıştır,dışarıdan hiçbir şey görülmezken,kız ya da erkek aynı gözükür.Ancak 3.ayın başında cinsel organlar farklılaşırlar ve jenital aygıt bir geleceğin kadını ya da erkeğinkine dönüşür.
Yine,3.ay boyunca ses telleri oluşur.Bununla birlikte ses telleri işlemezler ve cenine ses vermezler.İlk çığlığın ancak doğumdan sonra,açık havada atacaktır.6 ay boyunca ses telleri titremelerini sağlayacak dayanıklılığı kazanacaklardır.

Okudunuz mu?  Kasamül Emlakül Fele'kiyenin Duasının Türkçe Okunuşu Nedir?

Giderek yüz daha insana benzer.Gözler yavaş yavaş birbirine yaklaşırken,şimdi daha öndedirler.Göz kapakları çıkar ama gelişmekte olan göz küresini korumak için bütün gözü kaplarlar.Dudaklar iyice bellidir.Ağız daralır,alın çıkıntılıdır,burun delikleri de çok dışta kalır.Kulaklar iki küçük yarığa benzerler.
Kollar bacaklardan daha çabuk uzar.Ön kol,dirsek,uçları tırnakları oluşturmak için sertleşen parmaklar net olarak seçilir.Organizmanın içinde,karaciğer kayda değer bir biçimde gelişmiştir.Daimi böbrek ortaya çıkar.Bağırsak uzar ve kıvrılır.İskeletin kemikleşmesi omurganın kemikleşmesiyle sürer.Üst dudak ve gözlerin üzerinde ilk tüyler belirir.Kaslar ve eklemler gelişir.Cenin artık kıpırdanmaya başlar ama çok hafif olduğu için anne henüz farkına varmaz.Ancak şimdiden kol ve bacaklarını hareket ettirir,parmaklarını sıkar,başını çevirir,ağzını açar,yutkunur,hatta süt emme hareketlerini denemeye hazırlanır.
3.ayın sonunda,cenin 10.cm. boyundadır ve 45 gr.ağırlığındadır.İyi bir ilerleme kaydetmiştir.Dört haftada boyu üç kat,ağırlığı dört kat atmıştır.İzleyen aylarda,en önemli değişimleri kemikleri geçirecektir.Hatırı sayılır bir halde gelişmesine karşın cenin dış görünüşünde çok az değişecektir

4 Ay Anne Karnında Bebeğin Gelişimi :

Çocuk yavaş yavaş yeni oranlar kazanır,Karın kayda değer bir biçimde gelişmişken,başın vücudun geri kalanına göre daha orantılı bir hali vardır.
Deri çok kırmızı gözükür,çünkü öyle incedir ki artan bir hızla kanın dolaştığı küçük damarların görünmesine müsaittir.Tamamnı ince bir ülgerle kaplıdır.Ter ve yağ bezleri işlemeye başlar.
Daha fazla detaylar görünmeye başlar. Bebeğin gözleri yanlara değil, artık öne bakmaya başlamıştır,yani tam şeklini almıştır, dudakları , 20 adet diş tohumu , tırnakları, şeftali tüyü gibi saçları belirmeye başlamıştır. Parmakları ayrılmaya, bazı kemikleri sertleşmeye başlar.
Ses tellerine sahiptir, tad duyusu gelişmeye ve başparmağını emmeye başlar.Kulakları, kolları, elleri, parmakları, bacakları, ayak ve tırnakları tamamen şekillenmiştir.Işığa duyarlılık ve solunum öncüsü olarak hıçkırık başlamıştır.

Okudunuz mu?  Mustafa ruhi şirin çocuk şiirlerine örnekler

Kalp dakikada 120-160 civarında çok hızlı atar,yani yetişkin bir insanınkinden iki kat daha fazladır.Kan direkt göbek kordonundan bebeğe gider.Karaciğer işlemeye başlar.Sindirim yollarının diğer parçaları da mide,safra kesesi de işlemeye başlar ve bağırsakta yeşil bir madde,safra kesesinin salgıladığı safra tarafından özellikle üretilirken ,mekonium birikir.Böbrekte çalışmaya başlamıştır,idrar amniotik sıvıya boşalır.Bebek soluk alma ve verme hareketleriyle amniyon sıvısını içine çeker.
Bebeğin tüm organları oluşmuştur.Bebeğinizi saran sıvı 1 bardak civarındadır.Bebeğinizin iskeletinin çoğunluğu hala lastiğe benzer kıkırdak yapısındadır ama sertleşerek kemikleşmeye başlar.Bebeğinizin gelişim hızı, boy ve kilosu hızla artmaya başlar.Bebeğiniz 12-14 cm boyunda, yaklaşık 250 g ağırlığında, bir avokado büyüklüğündedir.Saçları çıkmaya başlamıştır.

5.Ay Anne Karnındaki Bebeğin Gelişimi

5.Ayın ebeveynler üzerinde özel bir anlamı vardır.Çünkü,bebeğin ilk kıpırtıları ve hareketleri bu 5.ayda başlar.
5.ayda ceninin derisi hala buruşuktur çünkü onu dolduracak hiçbir yağ daha oraya ulaşmamıştır ama kırmızımsı görüntüsünü kaybetmiştir.Kafatasında saçlar daha boldur.Parmaklarının ucunda tırnaklar vardır.Göz kapakları tamamen gelişmiştir, halakapalıdır.Organları büyümeye ve gelişmeye başlar.Diş kökleri gelişmeye başlar.Bu dönem duyusal gelişim için çok önemlidir. Beyinde koku, tat, görme ve dokunma için özelleşmiş alanlar gelişir.Cenin kendisini çevreleyen amniotik sıvıyı emerek yutma hareketine hazırlanmaktadır.Çünkü yapılan deneylerde amniotik sıvının içine renkli bir madde enjekte edildiğinde birkaç saat sonrabu renkli suyun ceninin bağırsaklarında olduğu görülmüştür.

Okudunuz mu?  Rahatsız eden insanlardan ve beladan kurtulma duası

Akciğerler kendi saflarında gelişimlerini sürdürür.Ekografi 3.aydan itibaren solunum hareketlerini tespit etmeye izin verir.Cenin şimdi 25.cm.boyunda,dört haftalıkken olduğunun 100 katıdır.Ancak büyüme dönemi sona erdi.Doğduğunda boyu ancak 2 katına çıkmış olacak,buna karşın ağırlık 6 katı olacaktır.Bu dönemdeki 500 gr.dan,genelde bebeklerin doğduklarındaki ağırlığı olan 3 kiloya çıkacak.

6.Ay Anne Karnındaki Bebek Gelişimi

6.Ay sanki bebek gücünü deniyormuşcasına , gerçek bir hareket ayıdır.Yarım saatte ortalama 20 ile 60 arasında hareket ediyor gibi.Sakin bebekler yarım saatte 8-100 kare hareket ederler.Diğerleri tersine daha hareketli olanlar,yarım saatte 80-100 kere hareket ederler ve günümüzde hiçbir şey doğumdan önceki hareketlerin sıklığıyla çocuğun doğumdan sonraki,’karakteri’ arasında bir ilişki kurmamıza izin vermiyor.’Hareketli’ bir cenin illa ‘sinirli’ bir çocuk olacak diye bir şey yoktur.Hareketlerin sıklığı hamileliğin dönemine göre de değişir.Sıklık 22.ve 38.haftalar arasında iyice artmıştır,doğumdan 2-4 hafta önce azalmaya başlar,kısmen çünkü çocuğun yeri kalmaz.Hareketlerin sıklığı annenin fiziksel durumuna göre de değişir.Annenin ateşi varsa hareketler net olarak azalır.Hareket sıklığı annenin psikolojik durumundan da etkilenir.Ani bir hormon boşalmasına neden olan büyük bir heyecanın ceninin hemen tepki vermesine neden olduğu tespit edilmiştir.

Okudunuz mu?  Sakal tıraşı hakkında

Çocuğun hareketlerini incelemek bu dönemde canlılığından emin olmak adına önemlidir.Etkin hareketler güven vericidir.,net ve uzayan her türlü azalma endişe uyandırabilir.24-48 saat arasındaki tam bir duruş,bir hekime danışmayı gerektirir.Beyine gelince,gelişmeye yani karmaşıklaşmaya devam eder.Yüz incelir,kaşlar rahatça görülmektedir.Burun çizgisi daha belli,kulaklar daha büyük,boyun daha çıkıktır.Bebeğiniz artık minyatür bir bebek görünümündedir.Dudakları daha belirgindir, gözleri gelişmiştir. Gözlerini açıp kapayabilir, kaşlarını çatabilir, yan bakabilir ve sesleri duyabilir.El ve ayak parmak izleri şekillenmeye başlamıştır.Öksürebilir, hıçkırabilir, hareketlerini hissedebilirsiniz. Bebeğiniz karın muayenesinde hissedilebilecek kadar büyümüştür.Amniyon sıvısı yaklaşık 4 saatte kendini yeniler, bebeğin ısını düzenler ve darbelerden korur.
Bebek uyur ve uyanır.Diyafram kendi kendine anneye çocuğu hıçkırık tuttuğu izlenimi verecek ani ve tek tük hareketlerle sarsılır.Başlangıçta bu 6.ayda görülen olay,genelde anneleri endişelendirir.6.ayın sonunda,çocuk kollarını göğsünde kıvırarak tutar,ve dizlerini karına çeker.Artık 31. cm. boyunda 1000 gr. ağırlığındadır.Artık doğmak için her şeyi hazırdır.Eğer bu yaşta doğarsa,yaşıyor sayılacaktır.Yine de,bir erken doğmuş olarak kalacaktır.

Okudunuz mu?  Hicri takvimin ay süreleri

7.Ayda Anne Karnındaki Bebeğin Gelişimi

7.ay duyuların ilk uyanışının görüldüğü aydır.

Şu son yıllarda,doğum öncesi yaşama artan ilgi,değişik aletlerin ortaya çıkışı,ceninin duyusal algılarından emin olmasını sağlıyor.Cenin doğumdan önce duyuyor mu?Bütün ses ve gürültüleri algılıyor mu ?İnsan sesini ama hangilerini?Bazıları babanınkini,bazıları annen
Duyma üzerine araştırmalarda uzmanlaşmış,Dr.Feijoo tereddüt etmiyor,ona göre çocuk,doğumdan önce,özellikle kalın sesleri,yani kolaylıkla babasının sesini duyuyor.Araştırmacı,çocuğun yalnızca duyabilmediğini, hatta sesleri tanıyabildiğini anlamış.Prokoviev’in’Pierre’le Kurt’undan fagotla-yani kalın tonda-çalınmış bir bölümünün kaydını seçmiş,çocuğun bu parçayı duymakla kalmayıp,doğduğunda da tanıdığını tespit etmiş.Ona müzik dinletildiğinde ağlamaları duruyormuş.

Diğer araştırmacılar,ufak inceliklerle birbirlerinden daha farklı düşünüyorlar.Elbette diyorlar,uterus güçlü pek çok sesle dolu ancak bunlar fotüse kadar varıyorlar.Bu hala gizem.Araştırmacıların çalışmaları gösteriyor ki,fötüs 5000 Hz’lik tiz bir sese,2500 Hz’lik koyu bir sese olduğundan daha iyi ve daha fazla tepki veriyor.Sonuç:Çocuk belki babasının sesini duyuyor ama,her halükarda ona içeden gelen annesinin sesini daha iyi duyuyor.
Ceninin duyduğu nasıl biliniyor?Steteskop sayesinde,karına koyulan ellerle,ekografiyle,farklı sesleri duyduğunda da durumlara göre,bebeğin kalbinin daha hızlı çarptığını,yerinden sıçradığını,pozisyonunu değiştirdiği gözlemleniyor.Hatta bazı hamileliklerde,erken doğanları sakinleştirmek için,onların annelerinin kaydedilmiş yüksek kalp atışı sesleri dinletilir.Bebek bu sesi tanıdığından sakinleşir.

Asıl inanmakta zorluk çekilen,ceninin görsel bir etkiye karşı hashas oluşudur.Buna karşın T.B.Brazelton’un belirttiğine göre,eğer bebeğin başını ekografide saptadıktan sonra,anne karnında güçlü bir ışık tutulursa,yerinden sıçradığını belirtiyor.Bebeğinizin hareketlerini daha sık ve şiddetli hissedeceksiniz, eşiniz elini karnınıza koyunca hissedebilir.Cildi hala kırmızı ve kırışıktır.Beyin ve sinir sistemi hızla gelişir, kalp atışı karnınıza kulak dayayınca duyulabilir.Uyuma ve uyanma zamanları farkedilir.Bebeğiniz başparmağını emebilir.
Erkeklerin testisleri skrotuma doğru aşağıya hareket eder. Bazen doğum sonrasında da testisleri inmemiş olabilir, üzülmeyin genellikle 1. yaştan önce testisler skrotuma iner.Kan üretimini dalağın yerine kemik iliği yapmaya başlar.Akciğer gaz değişimini sağlayacak yeterliliktedir. 7.Ayda Bebek,1700 gr. ağırlığında,40 cm. boyundadır. Eğer doğarsa,bazen sorunlarla da olsa,hayatta kalma şansı olacaktır.

8.Ay Anne Karnındaki Bebek Gelişimi:

Bebek Güzelleşiyor!..

Başlıca organları artık tamamlamak üzere,hatta bazıları doğumdan sonra çalışacakları gibi,çalışıyor…Özellikle mide,bağırsaklar ve böbrekler…Karaciğer ve akciğerler henüz hazır değiller.Akciğerlerin gelişimi ancak 8.ayın sonunda biter.Akciğer,nefes aldığımız havanın dolaştığı,küçük bir petekten oluşmaktadır.8.ayın sonunda damar ağıyla örülü bu petekler çalışmaya hazırdırlar.Sürfaktan olmasa da bebek nefes alır.
Kalp dakikada,120-140 gibi yüksek bir hızla atmayı sürdürüyor.Daimi biçimi ve görünüşüne sahiptir.Ancak dolaşım tam anlamıyla doğumdan sonra olacağı gibi olmaz.Çünkü cenin kanı,oksijeni akciğerlerden almaz,oksijeni ona,göbek bağı sağlar.Bazı iletimler daha vardır.(Örneğin kalbin sağ ve sol kısımları arasında)ancak doğumdan sonra kapanacaklardır.
Bebeğiniz hızla büyümektedir ve tekmelerini daha güçlü hissedersiniz.Dışarıdaki sesleri duyar, gözleri açıktır., karanlık ve aydınlığı ayırt edebilir.Kemikleri sertleşmeye devam eder.Amniyon sıvısının en fazla olduğu dönemdir.Cilt rengi kırmızıdan pembeye dönmeye başlar.
Doğum yaklaştıkça bebek güzelleşmektedir.Yağ deriyi geriyor,kırışıklıklar kayboluyor,hatlar yuvarlaklaşıyor.Kırmızımsı deri açık pembeye dönüşüyor,deriyi kaplayan ince ülger kayboluyor,yavaş yavaş yerini yapışkan biri sıvı alıyor ve deri altında yağ tabakası oluşmaya başlıyor.Bebek genelde 8.ayda(bazen daha önce)doğum için ani pozisyonu alır.Rahim ters çevrilmiş bir armut şeklini alınca,konulduğu alana olabildiğince,iyi bir şekilde uyum sağlamaya çalışır.
8.Ayın sonunda Bebek artık 2400.gr. ağırlığında,45.cm. boyundadır.Eğer doğarsa,sorunsuz yaşamak için %95 şansı olacaktır.

9.Ayda Anne Karnındaki Bebeğin Gelişimi

Bebeğinizin gelişimi tamamlanmak üzeredir. Organları olgunlaşmaktadır.Kafakemikleri doğumun kolaylaştırmak için yumuşak ve esnektir. Çoğunlukla bebek rahim boynuna doğru ters durmaktadır.Hareket edecek yer kalmadığından daha sessizdir.Uyku ve uyanıklık dönemleri vardır.Giderek daha tombullaşmakta, derisi pembe renktedir.Göz rengi koyu gridir, doğumdan birkaç ay sonrasına kadar değişebilir.Tırnakları tamamlanmıştır, uzayabilir.Bağışıklık sistemi gelişmeye , kendi antikorlarını üretmeye başlamıştır.Bebeğiniz bu dönemde doğarsa, yeterince gelişmiş olup hayatını sürdürebilir.
Bebek son haftalarını güçlenmeye,günde 2—30 gr. kadar kilo almaya ve büyümeye adayacaktır.Ayın başında hala hareket ediyordur.Ancak doğuma 15-20 gün kala,mantıken yer darlığından,hareketlerin azaldığına da sık rastlanır.
Cenini kaplayan ince ülger şimdi hemen hemen bütünüyle dökülmüştür.Ancak doğumdan sonra,özellikle ensede ve omuzlarda kalabilir.Deri şimdi pembemsi beyazdır.Deriyi kaplayan yağlı sıvıda kaybolmak üzeredir.

Kafatası tümüyle kemikleşmemiştir.Kemiklerin arasında bıngıldak(fontonel)diye adlandırılan lifli yerler vardır.İki bıngıldak vardır:Biri önde alnın üzerinde,eşkenar dörtgen şeklinde,art kafa(oksiput)seviyesinde.Bu bıngıldaklar,doğumcuya doğum sırasında kafanın pozisyonunu tanıma olanağı verir.Doğumdan birkaç ay sonra kapanacaklardır.
9.Ayın sonunda baş aşağıda,kol ve bacaklar karnın üzerinde kıvrılmış bir halde,çocuk doğmaya hazırdır.Ortama 3000-3300 gr. ağırlığında,50 cm. boyundadır.Şimdi tehlikesizce dışarıya çıkabilecek

Okudunuz mu?  Dua ederken yanlışlıkla peygamberimize hamd etmek

1 aydan 9 aya kadar bebek gelişimi video, 1 aydan 9 aya kadar bebek gelişimi, 1.aydan 9.aya kadar hamilelik

Bu kategoride yer alan Salavat bağışlama duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hamileliğin 1. aydan 9. aya kadar anne karnındaki bebek ne durumdadır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.