Anasayfa
17 Kasım 2023, 20:23
sizden2
Abone

Küçükken yapılan günah

Küçükken yapılan günah

aaööa
Selamun aleyküm. Bazen aklıma geliyor yaptım mı yapmadım mı tam olarak bilmiyorum vicdan azabı duyuyorum. küçükken evcilik oynuyoruz bahanesiyle kızlarla yapılan şeyler günah mıdır ?

Buluğa ermeden yapılan şeyler yani.

Ben küçükken neyin ne olduğunu bilmiyordum bu herkeste aynıdır günahın büyüklüğü farkeder mi ?


Cevap: Küçükken yapılan günah

Sergen Osman
kardesim hiç bir kimse buluga ermeden yaptigi kotulukten gunah kazanmaz


Cevap: Küçükken yapılan günah

aaööa
Allah affetsin bilerek yapılmış bir şey yok…

Okudunuz mu?  Uyku düzeni nasıl olmalı? Kaç saat uyumalı?

Küçükken yapılan uygunsuz davranış

Kayıtsız Üye
Cümleten selamün aleyküm
Bir sorum olacaktı ,
Küçükken uygunsuz bir davranışım olmuştu .son günlerde aklımdan çıkmıyor ne yapacağım bilemiyorum. başkalarından ne yapacağım konusunda yardım almak istiyorum ama bir yazı okumuştum kimseye günahını anlatma Allah örttüyse dahi sen açmış olursun vb.
ama hiçbir günahda saklı kalmazkı illa ortaya çıkar birgün
Birine danışmazsamda Bu yaptığımın ileride kötü sonuçlar doğurmasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Yüz çirkinliğinin kaybolması için .

Şem’a
Üstü kapalı ne yaptığını anlasaydın keşke….
Elbette günahları gizlemek esastır ama ilerde felaketler doğuracak işler yapılmış ise mutlaka anlatıp önlem almak gerek


nick172
hocam size bişey sorcam ben daha 11-12 yaşlarda çevremden ve arkadaşlarımdan öğrendiğim uygunsuz hareketleri kuzenlerimde birkaç kez yapmaya başladım. Ama şimdi aklıma geldikçe fenalaşıyorum. ne yapmalıyım ? sizden cevap bekliyorum

Okudunuz mu?  Gelin kaynana

arifselim
Ergenlikten önce olan davranışlar için günah yazılmaz. Ergenliğe girdikten sonra olsa bile tövbe edip pişman olan kullarını Allah affeder. Önemli olan pişman olmak, tövbe etmek ve asla bir daha o haramlara dönmemektir.


nick172
hocam Allah razı olsun sizden artık umarım gönlüm rahat olur ama gerçektende pişmanın Allah sizden sonsuz defa razı olsun bunu ancak sizinle paylaşabildim. Allah razı olsun sizden.


nick172
hocam sizce gönlüm rahat olsun mu?

Okudunuz mu?  Sevgilim ile zina yaptım onunla evlenmezsem günah mı?

Kayıtsız Üye
bunlardan ötürü pişmanlık duymalısın.günah yazılırmı yazılmaz mı bilmem ama yaptıklarından sorumlusun.heleki büyümüşsen aklibaliğ olmuşsan küçükken bu yaptıklarından ötürü pişmanlık duyup af dilemelisin Allah belki affeder.yoksaki günah yazılmaz deyip herşeyi yap diye bir şey yoktur küçüktür-çocuktur diye.ana babanın çevrenin öğretmesi uyarması lazım.yok öyle birşey.


Kayıtsız Üye
İyi günler.Ben küçükken yaklaşık 12 yaşlarındayken yani çocukluktan ergenliğe geçme dönemine doğru geçerken tabi henüz ergenlikte ne olur gibi şeyler hakkında bilgim yok utanılası bir şey yapmıştım.Yazarken bile kötü hissediyorum.Bi akrabamız vardı o da çocuk ve erkek ben de erkeğim birbirimizin cinsel organını elliyoduk açık şekilde ve dudak dudağa temas ediyoduk yanlış olduğunu biliyodum ama çocukluk aklı işte niye yapıyodum bilmiyorum birgün babam görmüş ve uyarmıştı birdaha yapmadım ve anladım tabi hatamı böyle bir insan da değildim.Dini eğitimimde iyiydim okulumda başarılıydım efendiydim ama neden yapıyodum kendime soruyorum.İlerleyen senelerde arada sırada aklıma geliyodu ama çocuklukta yaptım bir çocukluk diyip önemsemiyodum.Ama geçen gün aklıma takıldı bu sefer takılı kaldı günlerdir bunu düşünüp duruyorum nasıl yaparım böyle bir şeyi diye.İyi bir okulum ciddi bir ilişkim var ama şu birkaç gündür kafama takıldığından beri kendimden nefret ediyorum.Hiçbir şeyi haketmiyorum diyorum.Sizce ne yapmalıyım?Bu vicdan azabı mı vesvese mi?Bu sıkıntıyı ömür boyu çekmeyi hakediyor muyum içimde hep bir sıkıntı var.Şuan eskisi gibi çocuklukta yaptım bir salaklık diyip geçemiyorum kafama takıldı çıkmıyor kafamdan.Yardımcı olur ve bilgilendirirseniz sevinirim.Hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Nisa 89. ayet meal ve tefsiri

7velh0
Selamünaleyküm
< ciddi bir ilişkim var >
derken ? umarım haram sevda değildir.
Siz pişman olmuşsunuz zaten tövbe edin Allah affeder.Ve asla ama asla böyle bir işe bulaşmayın.
Bu kadarda büyütmeyin kendinize zarar verirsiniz dediğim gibi tövbe edin Allah’a samimi bir şekilde ve asla bir daha yaklaşmayın bu günaha.

Okudunuz mu?  Haset eden kişinin munafık olması ile ilgili hadis ve ayet var mı?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben 11 yaşında yada hatırlamıyorum kardeşimle oyun oynardık benden 3 yaş küçük oyunda karı koca olurduk sonra kardeşim bana organını surterdi bana ceza gugumu öp derdi bende kardeşim diye öperdim ve ben bunun ne olduğunu büyünce anladım bu cinsellik bildiğin.Şimdi çok pişmanım ben nasıl oyunlar oynamışım öyle annem görüp kızdığında biz o zaman yanlış oyun oynadığımızı anladık.Ben dinine bağlı bir insanım çok tövbe ettim ben ne yapmalıyım şimdi bunu eşime söylemeliyim mi anlatmalımıyım çok pişmanım çocukluk aklı ben ne yapıcam Allah bana sorucak hesabını ne yüzle bakıcam ben rabbimin yüzüne.Ter temiz yarattı bizi ben nasıl kirlendim daha çocukken ahlaksız olmuşum.Allah yalvarıyorum çok pişmanım ne yapmalıyım bana yol gösterin.Allaha emanet olun.

Okudunuz mu?  Döngel duası

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Çocuğun günahı olmaz. Aklın ermemiş yapmışsın. Bunu düşünüp büyütmenin anlamı yok. Kocana da başkasına da söylemen gerekmez.


küçükken yapılan günahlar, çocukken yapılan günahlar, küçükken yaptığımız çok kotu seyler gunahmi

Bu kategoride yer alan Korsan Oyun Kul Hakkı Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küçükken yapılan günah Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.