Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:42
sizden03
Abone

Günahkar birini düşünüp ben Allah yerinde olsam affetmezdim demek şirk midir?

Günahkar birini düşünüp ben Allah yerinde olsam affetmezdim demek şirk midir?

noıdnoname
Mesela bir insan bir günah işlese ve Allah affedermi diye düşünürken kendini haşa Allahın yerine koyup düşünse ben affedermiydim diye bu şirkmidir ?


Cevap: Arkdaşlar bu şirk midir?

Saif Al-Din
şirk meselesini bilmem ama, bence sence diye olmazki bunun Kur’anı var, hadisi var sünneti var.
Bide yalnış hüküm verdin diyelim, içinden çıkılmaz olur.
En güzeli Allah’a bırakmak, onu esirgeyici bulacağımızı düşünmek. Bu düşünceyle yaşayıp ölürsek zaten inşaAllah onu esirgeyici bulacağız.

Okudunuz mu?  Evde köpek beslemek.. köpek balkonda olursa melek girmeme imkanı varmı?

Cevap: Arkdaşlar bu şirk midir?

islamyolu
sen kendini tövbe Haşa Allahın yerine koyamazsın. bir tür ortak koşmak olur ve şirk tir


noıdnoname
bir anlık bir düşünce geldi işte bana affedilirmiyim diye düşünürken sonra haşa sen ne yapıyorsun dedim ve tövbe ettim. sizce bu düşünce Allah korusun beni şirke sokarmı ?

Ya ben battıkça batıyorum bir günah işledim affedilirmiyim diye düşünürken aklıma geldi şimdi ben cehennemlikmiyim?

Okudunuz mu?  Burundan boğaza geçen akıntı vb. şeyler orucu bozar mı?

Saif Al-Din
Yok battıkça batmıyorsun niye batasın.
İnşaAllah tövbeni et, çünkü Allah’ın elçisi(s.av.) "Ademoğlunun hepsi günah işler. Günah işleyenlerin en hayırlısı ise tevbe edenlerdir" buyurmuş.

Allah Teala ise kendisi "Allah, kullarından tevbeyi kabul eden, kötülükleri bağışlayan ve yaptıklarınızı bilendir" (Şura,25) demiştir.

Son olarak da Rasulullah(s.a.v.) :"Kulunun tevbesinden dolayı Allah Teala’nın sevinci, sizden birinizin çölde devesini kaybedip de tekrar bulduğundaki sevincinden daha fazladır" buyurmuşlardır.

Okudunuz mu?  Allaha sen affetsen ben affetmem demenin hükmü nedir?

Güzel bir tövbe et, ondan sonra da bilemediğin bir şey olursa onu sadece Allah’a bırak, Allah güvenip dayan. Cehennemlik olmak o kadar kolay değil dur bakalım yau 🙂
160 – Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, artık ondan sonra size kim yardım edebilir? Müminler ancak Allah’a güvenip dayansınlar. (Ali İmran)


islamyolu
yav kardeşim sendede ne vesvese varmış öyle. o kadar kolay insan dinden çıkmaz. hemen sonrasında Tövbe haşa demişsin zaten. Şu vesvesedende kurtul artık. senin konularına cevap vermekten bana bulaşacak diye korkuyorum

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken yaşadığım şu olaylar gusüle engel olmuş mudur ? Bakar mısınız.

noıdnoname
kardeşim ben kimseye vesvese bulaşmasını istemem ben acaba bağışlanırmıyım diye sabaha akşam düşünüyorum ve aklıma birden bu şey geldi bende üzerinde düşündüm vesvesemidir bilmiyorum. ama sonra hemen bunu düşündüğüme pişman oldum şirkemi düştüm diye korktum. bir sorayım dedim demekki kortuğum kadar varmış sen hakkını helal et.


islamyolu
ya kardeşim Kafana Takma sen kafana taktıkca o vesvese daha çok gelir. ha vesvese gelmemesi için al tespiyi eline zikir çek. unutursun vesveseyi. Nas süresini oku bol bol bildigin sureleri oku. o vesvese gelmez. kafandan silmeye çalış. bu vesvese öyle berbat birşeyki. banada geçen geldi. sanki savaş açmışız birbirimize 🙂 hemen kafamı başka yerlere verdim. unuttum. içine gelen vesveseden bizler sorumlu değiliz dedigim gibi o vesveseyi sesli olarak dışarı vurmadıgın sürece bir sorun olmaz.

Okudunuz mu?  Niyet getirirken (namaz abdest) vesvese ile uğraşıp duruyorum

noıdnoname
kardeşim ben ama üzerinde düşündüm bunun bildiğin yani düşündükten sonra kortum tövbe haşa şimdi yine şirke girermiyim ? daha demin şirk dedin şimdi vesvese diyorsun ?


Hoca
< Mesela bir insan bir günah işlese ve Allah affedermi diye düşünürken kendini haşa Allahın yerine koyup düşünse ben affedermiydim diye bu şirkmidir ? >
Kötü düşünceler Şeytandandır.
Bu gibi düşünceler insanı müşrik yapmaz.
Bu şekilde kötü düşünce geldiğinde hemen tevbe istiğfar etmelidir.

Okudunuz mu?  Şüpheli abdest ile namaz

noıdnoname
Allah razı olsun ben bir an şirke girdim sandım… sadece düşündüm hiçbişey söylemedim kafamda…. Allah korusun.


islamyolu
< kardeşim ben ama üzerinde düşündüm bunun bildiğin yani düşündükten sonra kortum tövbe haşa şimdi yine şirke girermiyim ? daha demin şirk dedin şimdi vesvese diyorsun ? >
sen konuyu anlatamıyorsunki . sen kendi yazdıgında vesvese var dedinmi. sen direk dedinki Kendimizi Tövbe Haşa Allahın yerine korsak şirk olurmu bende dedim evet şirk olur.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce elimde ki keçeli kalem izleri

< Mesela bir insan bir günah işlese ve Allah affedermi diye düşünürken kendini haşa Allahın yerine koyup düşünse ben affedermiydim diye bu şirkmidir >
burada şirk ten başka bir şey anlaşılmaz. ama sen vesvese geldi birden öyle istem dışı düşündüm. sonra tövbe ettim dersen işte o vesvesedir bunda bir zaruret yoktur. Ama sen canın sıkılmış böyle bir günah işledim. Tövbe haşa Allahın yerine koyim kendimi yani empati yapayım ne olacak dersen şirke girersin. aradaki farkı gör

Okudunuz mu?  Banyo Yaparken Müzik Dinlemek !

noıdnoname
vesvese mi var artık onu da bilmiyorum ama ben bunu düşündüm ve sonra korktum tövbe dedim.haşa ben olsam affedermiydim diye düşündüm ben ama korktum sonra hemen.İnsan büyük bir günah işleyince hayatı darma duman oluyor inşAllah kimse böyle bir duruma düşmez şimdi hatırlamıyorum kendimmi düşündüm aklıma istem dışımı geldi ….

Okudunuz mu?  Şakasına küfür etmek

"Allah affedrmi" diye düşünürken oldu herşey ben artık dayanamıyorum iyice batıyorum yaşamak istemiyorum her an bunu düşünüyorum tövbe ediyorum aklıma böyle şeyler geliyor. İnsan birkere düşmesin…

Bu kategoride yer alan Sinirlendim ve ağzımdan küfür çıktı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahkar birini düşünüp ben Allah yerinde olsam affetmezdim demek şirk midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.