Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:17
missa95
Abone

Münafıklarla İlgili Hadisler – Münafık İle İlgili Hadisler

Münafıklarla İlgili Hadisler – Münafık İle İlgili Hadisler

Kayıtsız Üye
Münafıklarla İlgili Hadisler – Münafık İle İlgili Hadisler


Cevap: Münafıklarla İlgili Hadisler – Münafık İle İlgili Hadisler

imamhatipli42
En tehlikeli nifak alâmetlerini Rasulullah (A.S.) Efendimiz açıklıyor:

Dört huy var ki, onlar kimde bulunursa o tam bir münafık olur. Bu huylardan birisi kendisinde bulunan kimse ise, o huyu terk edene kadar münafıklıktan bir huy taşımış olur. Bu huylar şunlardır:

  • Konuştuğu zaman yalan söyler.
  • Söz verdiği zaman sözünü tutmaz.
  • Kendisine bir şey emanet edilince ona hiyanet eder.
  • Birisi ile çekişmeye girince hak yer, haddini aşar.

(Buharî, Müslim, Ebu Davud, Tirmizî)

İbnu Amr İbni’l-As, Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Dört haslet vardır; kimde bu hasletler bulunursa o kimse halis münafıktır. Kimde de bunlardan biri bulunursa, onu bırakıncaya kadar kendinde nifaktan bir haslet var demektir: Emanet edilince hıyanet eder, konuşunca yalan söyler, söz verince sözünde durmaz, husumet edince haddi aşar."
Kaynak: Buhari, İman 24, Mezalim 17, Cizye 17; Müslim, İman 106, (58); Ebu Davud, Sünnet 16, (4688); Tirmizi

Huzeyfe; Nifak, Resulullah (sa) devrinde vardı. Şimdi ise, imandan sonra küfür vardır.
Kaynak: Buhari, Fiten 21

Hz. Abdullah İbnu Mes’ud (ra)’un ders halkasında idik. Huzeyfe (ra) geldi ve yanımızda durup bize selam verdi: "Nifak, sizden hayırlı bir kavme indirildi" dedi. Esved de (hayretle): "SübhanAllah, Aziz ve Celil olan Allah: "Münafıklar cehennemin en aşağı derecesindedir" (Nisa 145) buyuruyor" dedi. Bunun üzerine Abdullah tebessüm etti. Huzeyfe de mescidin bir kenarına oturdu. Derken Abdullah kalktı ve arkadaşları da dağıldılar. Huzeyfe beni çağırmak için bana bir çakıl attı, yanına geldim. Bana: "Abdullah’ın gülmesi tuhafıma gitti, halbuki o benim söylediğimi bilen birisi. Yemin olsun nifak, siz (tabiiler)den daha hayırlı bir kavme indirildi. Onlar (nifaktan) sonra tevbe ettiler. Allah da tövbelerim kabul etti" dedi.
Kaynak: Buhari, Tefsir, Nisa 25

İbnu Ebi Müleyke: Resulullah (sa)’ın ashabından olup da Bedir Gazvesi’ne katılanlardan otuz kadarına yetiştim. Hepsi de kendi hesabına nifaktan korkuyorlar ve dinlerinde fitneye düşmekten kendilerini emniyette hissetmiyorlardı.
Kaynak: Buhari, İman 36 (Bab başlığında kaydetti)


münafık ile ilgili hadisler, münafıklarla ilgili hadisler, münafıklık ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Kur'an da geçen Yeşfi kelimesi isim olarak kullanılabilirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Münafıklarla İlgili Hadisler – Münafık İle İlgili Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.