Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Hamile iken emzirmek?

Hamile iken emzirmek?

MineL
16 aylık oğlum var ve şuan 2.bebeğe hamileyim.

Hamile iken emzirmek günahmı? Bilgisi olan varmı acaba?

Allah razı olsun şimdiden.


Cevap: Hamile iken emzirmek?

imamhatipli42
Anne sütü, ilk 6 ay tek başına bebek beslenmesi, büyümesi için yeterlidir. 6 ayda uygun ek gıdalara başlanarak 2 yaşa kadar sürdürülmesi önerilir. Anne sütünün besleyici ve koruyucu özellikleri 1 yaştan sonra da devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve Unicef, 2 yaşa kadar emzirmenin sürmesini önermektedirler. Bu şekilde, bebek yaşama sağlıklı bir başlangıç yapacaktır.

ayrica Dünya Saglik Örgütü ve Unicef ten önce Allahu Teala bu konuda da bize rehberimiz olan Kuran sunu belirtmekte 🙂

Anneler, çocuklarını iki tam yıl emzirsinler. Bu, emzirmeyi mükemmel şekliyle uygulamak isteyenler içindir. Annelerin, münasip şekilde yiyeceğini giyeceğini sağlamak, babanın görevidir. Hiçbir kimse takatinin dışında bir görevle yükümlü tutulmaz. Çocuk yüzünden ne annesi, ne de babası zarar görmemelidir. Babanın varisine de aynı vazife yaptırılır. Fakat anne baba aralarında görüşüp anlaşmaya vararak, iki yıldan önce, çocuklarını sütten kesmek isterlerse, kendilerine bir vebal yoktur. Şayet çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz, Kendilerine vereceğiniz ücreti münasip tarzda ödemek şartı ile, bunda da size vebal yoktur. Bununla beraber Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah yaptığınız her şeyi görmektedir. (Bakara 233)

Hamilelikte emzirme: Hamileyken emzirmek zararlı mıdır?

Okudunuz mu?  Allah'a yalan söylemek

İlk aylarda emzirme süreci, bebeğin kemik gelişimi için vazgeçilmez bir evredir. Yeni doğan bebekler ilk altı ay anne sütünden mahrum bırakılmamalıdır. Bebeğin anne sütüne ihtiyaç duyduğu zamanda yeniden hamile kalan anne, bebeğini emzirmekten çekinmemelidir.

Emzirme döneminde hamile kalan çoğu anne, anne sütünü bebeğine vermekten çekinir. Bu durumun sebebi, hamile annenin bebeğini emzirmesi sonucu düşük yapacağına dair yorumlanmasıdır. Oysaki bu yanlıştır. Gebelik gereği sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat eden annenin, bebeğini emzirmesinde hem cenin hem de emzirdiği bebek açısından bir sakınca teşkil etmez.
Hamilelikte, anne sütünün verilmesi, doğmamış bebeğin oluşumunu tamamlaması için ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri etkilemediği, üstelik erken doğuma da sebebiyet vermediği büyük ölçüde kanıtlanmıştır. Fakat annenin geçirdiği gebelik tıbbi anlamda hem cenin hem bebek için tehlike arz ediyorsa (örneğin erken doğum vb.) dönem içerisinde cinsel ilişki ve emzirmenin bırakılması, ara verilmesi önerilebilir.


Bu konuda alınacak önlemler nelerdir?

Okudunuz mu?  Haram yeme ve Birine Gavur demek ile ilgili soru

Bunları şöyle sıralayabiliriz:
1. Anne, ek olarak istirahata ihtiyaç duyar.
2. Bebeğini yatarak emzirebilir.
3. Anne sütünün devamı ve ceninin gelişimini tamamlaması için düzenli ve tabiki sağlıklı beslenilmesi şarttır.
4. Emzirme dönemlerinde aldığı kalori oranlarına dikkat etmelidir.
5. Her iki bebeğin sağlığı için sigara, alkol vb. uyuşturucu zararlı maddelerden uzak durulmalıdır.

Okudunuz mu?  Gögüs ve karındaki kıllarım dökülüyor


Cevap: Hamile iken emzirmek?

MineL
Allah razı olsun ..


Cevap: Hamile iken emzirmek?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar ne olur hamileyken emzirmeyin ben hamileyken üç ay emzirdim büyükler çok uyardı emen çocuk hasta olur diye doktora sordum yok öyle bir şey dedi emzirmeye devam ettim çocuğum kan kustu mide kanaması geçirdi yoğun bakımda haftalarca kaldık şimdi 8 yaşında çok şükür iyi ama çok zor dönemler atlattık bu uyarıma kulak verin lütfen

Okudunuz mu?  500 la havle okumak sünnet midir yoksa bu konuda insan serbest mi bırakılmıştır?

belkin
Benimde 16 aylik kizim var .5 haftalik hamileyim .4 gundur emzirmeyi biraktim buyuklerimin tavsiyesiyle .Ama suanda vicdan azabi içindeyim, çok uzuluyorum kizim isteyip veremeyince.Tekrar emzirsemmi diye geciyor aklimdan.Bende arastirdim dr.lara ve emzirmeye devam eden annelere gore sakinca yok.Ama bir hadis gördüm nette efendimiz tavsiye etmiyor.

Okudunuz mu?  Allah'a şirk koşan küfre giren ve alay eden

Bu anlama gelecek bir hadis rivayeti şöyledir:

Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin. Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki at sırtında koşturan ergin erkek olacak yaşa gelse bile yine onu tutar yere atar. (İbn Mace, Nikah, 61; Ebu Davud, Tıp, 16). Hadisin tercümesi açıklanmış şekliyle verilmiştir.


Kayıtsız Üye
Selamlar. Bir kardeşimizin hanımı emzikli iken (14 aylık bebeği var) tekrar hamile kalmış. Hamileliğinin, emzirdiği çocuğa zararının olacağı söylentileri üzerine bana bu konu soruldu. Araştırdım ama aşağıdaki yazılar dışında bir hadis-i şerif veya açıklama bulamadım. Son bir kaç yıldır doktorlar hamile bayanın emzirmeye devam etmesinin sakıncası yok diyorlar. Bu konuyla ilgili pek çok ailenin muzdarip olduğunu fark ettim. Acaba dinimizin bu konudaki emir/tavsiyeleri nelerdir? Aşağıdakilerin hangisi ile amel etmek lazım. Selam ve dua ile…
1.Hz. Peygamber, emzikli bir kadının yeniden gebe kalmaması için onunla ilişkiyi ertelemek veya ilişkide kontrol uygulamak konusunda da ümmetini serbest bırakmıştır. Gîle, Gayl, Gıyal şeklinde geçen meselede, bugün tıp, memedeki çocuğun sütünün sonraki çocuk için zararlı olmadığını söylüyor.
2.Esma bint Yezid anlatıyor: Rasulüllah şöyle buyurdu: "Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin. Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki at sırtında koşturan ergin erkek olacak yaşa gelse bile yine onu tutar yere atar." (İbni Mace, 1, 648; Ebu Dâvud IV. 9)

Okudunuz mu?  Dinimizce Resim yapmak günahmı?

03 KASIM 2008 tarihin’de , Faruk BEŞER yanıtladı


Kayıtsız Üye
03 KASIM 2008 tarihin’de , Faruk BEŞER yanıtladı
"Ğiyle", emzikli kadınla cinsel ilişki, ya da emzikli kadının hamile kalmasıdır (Nihaye)
Sözünü ettiğiniz hadis şudur:
1."Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin, vAllahi ğiyle (hamile kadınla ilişki) süvariyi atından tepetaklak düşürür". (Ebu Davud. İbn Mace’de de bu anlamda bir hadis vardır).
Bu hadis zayıftır. Ebu Davud bundan sonra şu anlamdaki sahih hadisi şerifi verir:
2."Allah Rasulü buyurdular ki, ğileyi (hamile kadınla cinsel ilişkiyi) yasaklamayı düşündüm ama bana hatırlattılar ki, İranlılar ve Rumlar bunu yapıyorlar da çocuklarına bir zarar gelmiyor".
İbn Kayyim diyor ki, ğiyleyi zararsız gösteren hadisler (ikinci hadis) diğerinden (birinciden) sağlamadırlar. Kötü gösteren o (birinci) hadis var olmuş olsa dahi, önce yasaklandığı, sonra bunda zarar olmadığı anlaşılınca yasağın kaldırıldığı anlaşılır. (Avnül Mabud).
Sanırım bundan çıkan sonuç şudur:
Mesele dini olmaktan çok tıbbi bir meseledir. Hz. Peygamber, önceleri duyumlarına dayanarak bunun zararlı olduğunu söylemiş olabilir (ki, bu ihtimal zayıftır), sonra zararlı olmadığını öğrenince yasağı kaldırmıştır. Buna göre günün birinde tıp bunun zararlı olduğunu kesin olarak ortaya koyarsa yapılması yine sakıncalı olur.
Sonuç: Hamile kadın ile ilişki, ya da hamilenin çocuğunu emzirmesi şeran yasak değildir. Tıp zararlı derse buna itibar edilmedir.

Okudunuz mu?  Cariye ile ilgili

Kayıtsız Üye
Bunun nedeninin emzirmek olduğuna emin misiniz ? Emziren binlerce insan var ama hiçbir sorun yok


Kayıtsız Üye
22 aylık bir oglim var . Adetim gecikti acaba hamile miyim test yapmadım arkadaşlar ayni durumu yasayanlar gebelik belirtileri neler bilen var mi

Okudunuz mu?  Gusül abdestini çok geç alıyorum

Kayıtsız Üye
Benimde 11 aylık emzikli bebeğim var ama 2buçuk aylık tekrar hamileyim bebeğimi nasıl sütten kesmeliyim şimdiden teşekkürler


Kayıtsız Üye
Kesmeyin sutten neden kesiyorsunuz? Tandem emzirme arastirin. Yazik bebeginize sutunuzden mahrum.birakmayin.


hamileyken emzirmek, hamileyken emzirmek günah mı, hamileyken bebek emzirmek günah mı

Bu kategoride yer alan Annem hasta ne yapabilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hamile iken emzirmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.