Anasayfa
2 Ocak 2023, 16:08
missa04
Abone

Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

Kayıtsız Üye
o sitede resimler vardı ama gösterilmedi


Cevap: Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

Desert Rose
MEDD-İ TABİÎ :Harfi medden sonra sebeb-i medden hiç bir şey bulunmazsa o zaman Medd-i tabii olur.
Bir elif miktarı uzatmak Vaciptir:
( Daha önceki bilgilerimizden hatırlayalım; harfi medd yani uzatma harfleri üç tane idi. Bunlar :

Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

sebebi meddi de hatırlayalım: hemze = harekli elif ve SÜKUN = harekesiz ve cezzimli harf idi )
Örnekler :Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

Arkadaşlar sanıyorum sizin de dikkatinizden kaçmamıştır. Aslında daha önce görmüş olduğumuz harfi medd ile Meddi Tabiî aynı şeylerdir. Fark sadece şuradadır. Harfi medden sonra sebebi medden bir şey gelmemiş olacak ki o zaman meddi tabii olsun. Öğle ise gelin karışık gibi gelse de şu cümleyi bilelim: Her meddi tabii harfi medd olur ama her harfi med meddi tabi olmayabilir. Zira harfi medden sonra sebebi medden bir şey gelirse o zaman meddi tabii olmaz.Burada ki medd harflerinden sonra (Kırmızı ile işaretlenmiş elif ya ve vav harfleri) sebeb-i Medden hiç bir şey olmadığı için meddi tabii olmuşlardır. Fakat bir de şu örneklere bakalım:

Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

Bakın burada kırmızı ile yazıp altını çift çizgi ile işaretlediğimiz iki tane medd harfi var. Onlardan sonra da Mavi ile yazdığımız sebeb-i medden hemze gelmiş. Ama sanıyorum dikkatinizden kaçmamış olacak bakın oradaki işaretli eliflerden sonra sebebi medden harekeli hemze gelmiş. Öğle ise burası meddi tabi olmaz. Neden ? Çünkü Harfi Medden sonra sebebi medden hiçbir şeyin gelmemesi gerekir. Burada ise hemze gelmiştir.
NOT: Medd-i Tabii ne kadar uzatılacak? Bir elif mikdarı uzatılacak. Yani şehâdetparmağımızı birkez kaldırıp indirecek kadar (bir zaman) uzatacağız. Hatırlarsanız birde demiştik ki; ağzımızdan Elif kelimesi çıkana kadar geçen bir süredir bu.

ÖRNEKLER : Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?


Cevap: Meddi tabi örnekleri verirmisiniz?

Desert Rose
amin ecmain
umarız faydalı olmuştur kardeşim

Okudunuz mu?  Kumru kuşu yumurtadan kaç günde çıkar?

meddi tabi, meddi tabi örnekleri, meddi tabi nedir

Bu kategoride yer alan Eşim beni aldatıyor bunu biliyorum bu konuda nasıl davranmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meddi tabi örnekleri verirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.