Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:18
missa95
Abone

Hz. Hûd (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

Hz. Hûd (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

Kayıtsız Üye
Hz. Hûd (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler


Cevap: Hz. Hûd (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

Ecrinim
Güzel bir insan Hz Hud (as)

Allah insanları başıboş bırakmamıştır. Onları kötülükten ve şeytanın şerrinden koruyarak, kendisine ibadete çağırmak için devamlı olarak peygamberler ve aydınlık önderleri göndermiştir. Ad kavminin bu zalim insanlarını da uyarmak ve kötülüklerden uzaklaştırmak için Hud isminde bir peygamber göndermiştir. Hud peygamber o toplumun içinde iyiliği, dürüstlüğü ve yardımseverliğiyle tanınıyordu. Hud (as) ne uzun ne de kısa boyluydu. Esmer tenli, gür saçlı ve güler yüzlüydü.
İçinde yaşadığı toplumun yaptığı haksızlıklara, kötülüklere ve acımasızlıklara üzülüyordu. Ama ne yapacağını, nereden başlayacağını ve toplumu nasıl düzelteceğini bilmiyordu. İşte Rabbimiz bu güzel insana vahyiyle yol göstererek, toplumu irşat etmesini emretti.
Rabbimiz Allah, bu güvenilir, adaletli ve iyi kalpli Hud’u peygamber olarak seçti. Çünkü Allah’ın sevdiği kişiler ancak ve ancak böyle kötülüklerden uzak duran, güvenilir, merhametli ve akıllı kişilerdir. Zaten Ad kavminin acımasız insanları da Hud peygamberi iyi tanıyor ve onu o güne kadar seviyorlardı. Çünkü o güne kadar kendilerinin haksızlığına ve putlarına ses çıkarmamıştı.
Allah, kendisini peygamber seçince Hud (as) un kalbi huzura kavuştu. Çünkü artık o kötü insanları nasıl düzelteceğini ve nereden başlayacağını biliyordu. Bunu Allah kendisine öğretecekti.
İman tohumu yiğit bir yürekte patlamıştı. Bundan sonra insanlığa tatlı ve güzel meyveleri olan inanç ağacını sunacaktı. İnsanların yemeye zorlandığı acı ve kurtlanmış meyvelerin ağaçları kökünden sökülüp atılacaktı.
Allah’ın rahmet pınarı olarak akıttığı vahiyler, Hud peygamberin kalbinden insanlığa hayat ve sonsuz mutluluğa uzanan huzur sunacaktır. Ad kavmine, Nuh peygamberin verdiği öğütleri hatırlatacak ve Allah’ın eşsiz yüceliği ve putların anlamsızlığı vurgulanacaktı. Sahip oldukları tüm bu zenginliklerin Allah’tan kaynaklandığını anlatacaktı.
Allah’ın emirlerini terk etmenin ateş ve azap bulutu olarak üzerlerine ineceğini bildirecekti.


hz hud, rahmet pinaridini hikayeler, hz hud ıle iligili hıkaye

Bu kategoride yer alan Hz. Lût (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hûd (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.