Anasayfa
21 Eylül 2022, 18:23
missa01
Abone

İmanın artması için okunacak dua

İmanın artması için okunacak dua

saleh
İman artirmak nasıl olur ? Arkadaşalr bana İmanın artması için okunacak dua lazım yardımcı olur musunuz ?


Cevap: İmanın artması için okunacak dua

Desert Rose
Muâz bin Cebel radıyallâhu anh Resûl-i Ekrem’in yakın ashabından ve çok sevdiği zâtlardan biri, şöyle anlatıyor olayı:
-Rasûlullah sallallâhu aleyhivesellem bir gün elimi tutup bana şöyle dedi:
– Yâ Muâz. Vallâhi seni çok seviyorum! Sana bir şeyler tavsiye edeyim; onları her namazın sonunda (selâm vermeden) oku. Kesinlikle terketme! Şöyle dersin:
– Allahım, seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzel bir şekilde kulluk etmek için bana yardım et!
Efendimiz aleyhisselâm’ın sevgisini bu şekilde yeminle takviye ederek ifade ettiği bir zâta öğrettiği dua ne derece önemlidir, bunu takdirinize bırakıyorum.
h
2-"Allâhumme elhımniy rüşdiy ve eızniy şerre nefsiy.”
"Allahım bana rüşdümü İLHAM et nefsimin şer olacak davranışlarından sana sığınırım.”
İmran bin Husayn radıyallâhu anh müslüman olduktan sonra gelip Rasûlullah sallallâhu aleyhiveselleme sordu.
-Müslüman olursam bana (çok faydalı olacak) iki kelime öğreteceğini vaad etmiştin yâ Rasûlullah..?
-"Şöyle dua et yâ Husayn. Allahım bana rüşdümü ilham et, nefsimin şer olacak davranışlarından sana sığınırım"
İşte bu hadîs-i şerîfteki işaret üzere, biz genellikle günlük zikirler arasında günde üç yüz defa bu duanın yapılmasını çok faydalı buluruz ve dostlarımıza tavsiye ederiz!
h
3-"Allâhumme inniy es’elûke hubbeke ve hubbe men yuhıbbuke.”
"Allahım senden aşkını, seni sevenleri sevmeyi dilerim.”
Ebû Derda Hazret-i Rasûlullah’ın Dâvud peygamber için -İnsanların en çok ibâdet edeniydi- dedikten sonra şöyle anlatıyor:
-Dâvud’un duasında sözü şuydu:
Allahım senden seni sevmeyi, seni seveni sevmeyi, senin sevgini ulaştıracak ameli sevmeyi dilerim. Allah’ım, sevgini bana nefsimden, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl!
Kezâ yukarıda görülen dua da başta gördüğünüz tavsiyelerimiz, dua listemiz içinde yer alan bir duadır. Daha ne diyelim ki!
h
4-"Allâhumme inna neseluke min hayri ma seeleke minhu nebiyyuke Muhammed sallallâhu aleyhi ve sellem ve neuzü bike min şerri ma esteaze minhu nebiyyuke sallallâhu aleyhi ve sellem ve ente MÜSTEAN!”
"Allahım Nebîn Muhammed aleyhis-selâm hayırdan neler istemişse senden ben de onları isterim; şerden nelerden sığınmışsa sana, ben de onlardan sana sığınırım. MÜSTEAN (yardım istenilen – yardım eden) sensin!”
-Ebû Umame radıyallâhu anh anlatıyor:
-Bir gün Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem uzun bir dua etti ki, bundan hiç bir şey ezberleyemedik. Bunun üzerine dedik:
-Yâ Rasûlullah öyle uzun bir dua ile dua ettiniz ki, biz bundan bir şey ezberleyemedik..?
Bunun üzerine buyurdu ki, Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem:
-Size bütün bu duayı toplayan bir şey göstereyim mi? Şöyle dua edersiniz:
"Allahım Peygamberin Muhammed’in hayırdan dilediklerinin aynısını ben de dilerim; Peygamberin Muhammed’in şerden sığındığı şeylerden biz de sana sığınıyoruz. Yardım istenecek sensin. Varış sanadır. Kuvvet ve kudret ancak Allah iledir".
Bütün istekleri ve de sığınılacak şeyleri içine alan en özlü duayı yukarıdaki şekilde gene Efendimiz Rasûlullah sallallâhu aleyhivesellem bize öğretiyor. Artık bu duayı da etmeyene diyecek söz yok!
h
5-"Yâ mukallibel kulûb sebbit kalbiy alâ diynike”
"Ey kalbleri dilediği tarafa döndüren, kalbimi dinin üzere sabitle!”
Ümmü Seleme radıyallâhu anhaya soruldu:
– Ey müminlerin annesi, senin yanında olduğu zaman Rasûlullah’ın en çok duası ne idi?
Rasûlullah’ın kutlu zevcesi Ümmü Seleme radıyallâhu anha anlattı:
– Resûl-i Ekrem’in en çok yaptığı dua şu idi:
"Ey kalbleri çeviren, kalbimi dinin üzerine sâbit kıl!”
Bunun üzerine sordum:
– Senin duanın en çoğu, neden, Ey kalbleri çeviren kalbimi dinin üzerine sâbit kıl, duasıdır?
Resûl-i Ekrem buyurdu ki:
– Yâ Ümmü Seleme, gerçek şu ki, kalbi Allah’ın iki parmağı arasında olmayan insan yoktur. Dilediğini sebat ettirir, dilediğini de kaydırır."


Yorum: İmanın artması için okunacak dua

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm kardeşlerim daha önce madde bağımlısı bir bireydim fakat içimden hep namaz kılmak oruç tutmak ne bilim işte ibadet etmek geliyor fakat Allah affetsin ne zaman yeltensem sıkılıyorum artık bıktım sabah ezanına kadar yatamamaktan sabah ezanı okununca içime bir rahatlik geliyor ve uykuya daliyorum fakat bundan önce yatsam bile kalkiyorum gene sabah ezanı okununca yatiyorum lütfen bana yardımcı olun ben ibadet etmek istiyorum namaz kılmak oruç tutmak kuranı kerim’i okumak istiyorum

Okudunuz mu?  Cünüp iken namaz kılınırsa ne olur

Yorum: İmanın artması için okunacak dua

İman gücü
Aleyküm selam kardeşim.Bilirsin madde bağımlısı olmak insanın kendini uyuşturmasıdır.Ve sürekli kullandıkça sürekli artan bunalım, tembellik başlar.İlk önce kendine söz geçirmek önemli.Nefsine hakim olmaya çalış.İbadet etmek istiyorsun bu güzel birşey.Bunun için kesinlikle sıkılmadan kendini alıştıra alıştıra sakin bir kafayla yapmalısın. Böylece sende yavaşça o imanın gücünün, Allah huzuruna çıkmanın huzurunu bulacaksın.Hatasız kul olmaz bunu unutma. Peygamberler hariç hepimiz günah işledik. Günahkâr olduğumuzu bilip Allah huzurunda bağışlanma merhamet diledik, tövbe ettik.Biliyoruz ki Allah çok bağışlayandır,çok merhametlidir.Bizleride affetsin, günahlarımızı bağışlasın inşAllah.Mümkün oldukça günahlardan uzak durmaya çalışalım.Allah herşeyi hakkıyla bilir, işitir, görür.Bunun bilincinde olun, Allah’tan korkun. Böylece kendinize hakim olabiliriz, nefsimizi boğabiliriz.Selametle..

Okudunuz mu?  Oturarak uyumak abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Abdestli olarak hergün 21 kez salat ı tefriciye okumanızı tavsiye ederim. Muhakkak fayda görürsünüz


Kayıtsız Üye
Allah nasip etsin inşaAllah başlamışsınızdır.


Kayıtsız Üye
Kardeşim sana Ayetel Kürsiyi Okumanı tavsiye ediyorum 7 defa Sonra Kuranı Kerimi arapça bilmiyorsan Türkçe Mealini okumanı tavsiye Ediyorum bu arada maddeye gelince Madde kana Karışınca suyla Çözülemeyen birşeydir Senin bol bol yoğurt Kullanmanı (yoğurt rahat uyumanı ve kanı temizler )ayrıca yeşillik Tüketmeni en önemlisi düzenli olarak SPOR yapmanı Tavsiye ediyorum bu süreçte ortalama 4 ile 6 ayda kandan atarsın : UYKUYA Gelince :maddeyi yeni bıraktıysan veya 1`ay sonra yani kimi yeni Bıraktığı için olur kiminde 1 ay veya 1 ay sonrasında oluyor ama şunu bilmelisinki sen Kendine Bitti içmem dedikten sonra Herşey Bitmiştir Bir insanın günde 6 saat Uykuya ihtiyacı varsa sen 12 Saat uyu Sonra uyku düzenini toplarsın Allahın İzniyle Allah’a Sığın Allah Yardımcın olsun umarım yardımcı olabilmişimdir ….

Okudunuz mu?  İnternet kafelerdeki oyun turnuvaları caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Benim bir sorum olcaktı en son yazıyla alakalı . Allah’a nasıl sığınılıyor ve faydaları nelerdir. ?


arifselim
Allah’a sığınmak demek, üzerine düşen vazifelerini yaptıktan sonra Allah’ım ben işlerimi ve herşeyi sana havale ettim, sen beni koru ve işlerimi yoluna koy demektir. Ona sığınmak insana güç ve huzur verir.

Okudunuz mu?  Musa peygamberin doğum tarihi

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim için dua bekliyorum Allah’a layık bir kül Allah’ın görevlerini yerine getirmek ölünce peygamber efendimize komşu cennette sevdiklerinle buluşmak istiyorum ne olursunuz eşim ben kardeşlerim babam namaz kılmıyor çoluk çocuğum hep birlikte onlara da imam aşkı nasip etsin rabbim bize dua edin Allah rızası için imam gücü için ne dua varsa okurum vesselam dua edin imam gücü versin rabbim rabbime layık kül olayım

Okudunuz mu?  İflas ile ilgili hadisler

Esma H
Selamın Aleyküm, bolca namaz kılın,Kuran’ı Kerim okuyun, zikir yapın, Tövbe edin,Sadaka çıkarın, Rabbim tüm müminleri bağışlasın ve cümlemizi hidayete erdirsin. Yüce Allah’ın Rahmet’i ve Bereket’i üzerlerimize olsun İnşAllah.


imanı artırmak için dua, iman için dua, iman gucu için dua

Bu kategoride yer alan Haram yiyenlerin işleri neden rast gidiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanın artması için okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.