Anasayfa
21 Mayıs 2023, 14:18
missa95
Abone

Mısırda üniversite okumak için hangi şartlar gerekiyor?

Mısırda üniversite okumak için hangi şartlar gerekiyor?

Kayıtsız Üye
mısırda okumak istiyorum el fayoum üniversitesinde. okuma şartlarını öğrenme istiyorum


Cevap: Mısırda üniversite okumak için hangi şartlar gerekiyor?

Desert Rose
El Ezher üniversiteye direk başlayabilmek için imam hatip mezunu olmak zorunlu.imam hatip mezunları kayıttan sonra Arapca sınava tabi tutuluyor.sınavı geçenler birinci sınıftan başlıyor ama sınavı gecemeyenler bir sene hazırlık okuyor.hazırlık tamamen Arapca dersi.daha sonraki sene birinci sınıfa başlanıyor,ama imam hatip lisesi mezunu olmayanlar Derasetul hassa denilen okula kayıt yaptırıp sözlu ve yazılı olmak üzere iki sınava giriyor ve sonucuna göre ortaokul yada liseden bir sınıftan başlanıyor.

Okudunuz mu?  Evli bir erkeğin başka bir kadınla nikah kıydırmasının şartları nelerdir

mısırda üniversite okumak, mısırda okumak, üniversite

Bu kategoride yer alan Allah'a iman eden ama peygamberlere iman etmeyenin iman durumu nedir? Peygamberlere iman etmek şart mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mısırda üniversite okumak için hangi şartlar gerekiyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.