Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:29
missa6
Abone

İslam hukukuna göre miras paylaşımı

İslam hukukuna göre miras paylaşımı

Kayıtsız Üye
sa.sayınhocam kayınpederim 10 gün önce vefat etti Allah rahmet etsin kayın pederimin bir miktar malı var,bunlar daire dükkan parsel ve tarlası var ve kayınpederimin 2 kız 3 erkek cocugu vardı bu erkek cocuklardan biri dört yıl önce vefat etmişti ve vefaat edenin bir oğlu var şimdi ben islam hukukuna göre paylaşılmasnı arzu ediyorum yalnız hocam şöylede bir konu var kayın pederim in şöylede bir vassiyeti vardı biz babamızın mallarını paylaşırken halanıza aynı payı verdik sizde eşit paylaşacaksınız dedi onlar 3 erkek 1 kızdı

Okudunuz mu?  Çocuğa sakinleştirici dualar

Cevap: islam hukukuna göre miras paylaşımı

Hoca
< sa.sayınhocam kayınpederim 10 gün önce vefat etti Allah rahmet etsin kayın pederimin bir miktar malı var,bunlar daire dükkan parsel ve tarlası var ve kayınpederimin 2 kız 3 erkek cocugu vardı bu erkek cocuklardan biri dört yıl önce vefat etmişti ve vefaat edenin bir oğlu var şimdi ben islam hukukuna göre paylaşılmasnı arzu ediyorum yalnız hocam şöylede bir konu var kayın pederim in şöylede bir vassiyeti vardı biz babamızın mallarını paylaşırken halanıza aynı payı verdik sizde eşit paylaşacaksınız dedi onlar 3 erkek 1 kızdı >
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Daha önce ölen erkek çocuğa kayınpedrinizden bir hak yoktur.
Kayın pederinizin kız ve erkeklere eşit dağıtın vasiyeti geçersidir.

Okudunuz mu?  İHL Mezunu İlahiyat önlisans sınavsız kayıt

Mirasla ilgili soru

Kayıtsız Üye
bir kadın bir erkek ilk evliliklerinden sonra (ikisininde ilk evliliklerinden çocukları oluyor) 2. evliliklerini yapıyor ve hiç çocukları olmuyor. kadının 2. kocası vefat ediyor. 2. kocanın kalan mirası nasıl pay edilir.

kadında sonradan ölürse kadının mirasçısı kim olur(kadının 1. eşinden çocukları 2.eşinin üvey evlatları oluyor ve otamatikman miras anne ve babasına mı düşer yoksa 2. eşinin (ölen eşinin) çocuklarına mı düşer)

Okudunuz mu?  Soğukta abdest almanın sevabı

Yorum: İslam hukukuna göre miras paylaşımı

Şem’a
Kadin 2. Kocasından miras alir ama eski kocasından alamaz. Kendi çocukları da üvey babalarından miras alamazlar


islam hukukuna göre miras paylaşımı, islami kurallara göre miras paylaşımı

Bu kategoride yer alan Müslüman cinler zarar verir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam hukukuna göre miras paylaşımı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.