Anasayfa
30 Nisan 2023, 21:25
sizden1
Abone

Allah’a Küfür Vesvesi (Tövbe Haşa)?

Allah’a Küfür Vesvesi (Tövbe Haşa)?

dogansafak
Selamünaleyküm Müslüman Kardeşlerim Benim Adım Doğan ..
Bir Derdim Var. Aklımda Sürekli (tövbe hasa ) Allah’la İlgili Küfürler Dolaşıyordu Ama Siteden Vesvese Olduğunu Öğrendim Çok Rahatladım Bu Küfür Aklımda %80 Dolaşıyorsa Artık %5 e Düştü Diyebilirim Hatta Dahada Az Ama Birkaç Soru Hala Var Kafamda Bu Kesin Vesvese Midir Ve Ne Kadar Süre Sonra Tamamen Aklımdan Gider.
Şimdiden Teşekkürler.


Cevap: (tövbe haşa) Allah’a Küfür Vesvesi?

Guray
vesvesenin gitmesi zor çünkü şeytan boş durmuyor 🙂 ancak imanını Allah’ın izni ile kuvvetlendirip neyin vesvese olduğunu anlayıp ona göre davranabilirsin. Ayrıca Allah’a şeytanın vesvesesinden korunmak için de dua etmeni tavsiye ederim.


Tövbe vesvese?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Ben dua ederken merhametlilerin merhametlisi dedim ve öyle diyerek şirke girdiğimi zanettim. Aklıma birşeyler geldi(vesvesemi değilmi ?). Ve ben öyle dedim diye tövbe ettim. Tövbe ederken birdaha böyle bir günahı işlemicem çok pişmanım birdaha böyle bir şey demicem tövbe ediyorum dedim. Şimdi tövbe ederek günahamı girdim? İnkarmı etmiş oluyorum. Ve günah olmayan birşeye günahmı dedim. Nasıl tövbe edebilirim.

Okudunuz mu?  Namazda aklıma bazen kötü düşünceler geliyor (benden değil şeytandandır) geldiğinde ne yapalım?

Yorum: Allah’a Küfür Vesvesi (Tövbe Haşa)?

Kayıtsız Üye
Bu soruya bende bir soru eklemek istiyorum lütfen cevapsız bırakmayın sorumu okuduğum her yerde vesveseyi önemseme diyorlar ama ben önemsemeyeceğim dediğimde aklıma gelen kötü düşünceler beni rahatsız etmiyor bunlar bana ait olamaz deyip tövbe edip geçiyorum ama vesvesenin özelliği akla geldiği zaman insanı huzursuz etmesi değil midir ben önemsemediğim zamanlarda bende huzursuzluk olmuyor o zamanda bu düşünceler beni huzursuz etmediği için kendi düşüncem mi diye düşünüyorum ama o aklımdan geçenleri kendim kesinlikle kabul etmiyorum edemem de ama beni huzursuz etmediği için kendim düşündüysem diye korkuyorum benim sormak istediğim bizi akla geldiği zaman huzursuz etmese bile kesinlikle ben öyle bir şey düşünemem söyleyemem dediğimiz şeyler de vesvese midir lütfen bir cevap yazın cevaplarınızı bekliyorum Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Allah'ın Rahmetinden Uzak Olanlar Cennete Girebilir Mi

Dava Uğruna
Beyler ben aklımdaki kötü düşüncelerden kurtulmak için 3 yöntem uyguluyorum bunlar doğrumudur değilse birkaç yöntem siz önerirmisiniz:
1) Şeytanın aklıma getirdiği küfür(sövme anlamında) kelimesinin olmadığını, olsa da benim bilmediğimi düşünüyorum.
2) ALLAH’ın emirlerine uyan birisinin öyle bir cümleyi kabul etmeyeceğini düşünüyorum.
3) Şeytanın aklıma getirdiği küfrün şeytanın kendi kendisini kastederek söylediğini düşünüyorum.
(Düşünüyorum=Öyle kabul ediyorum)


Kayıtsız Üye
Lütfen soruma cevap verirmisinizz. Delirmek istemiyorum. Dünden beri bekliyorum lütfen cevap verin …

Okudunuz mu?  4 Büyük hak Mezheplerin üzerine Hadis veya Kuran ayet var mıdır?

arifselim
Bir soru sorduğunda en 24 saat beklemen gerekiyor eğer cevap verilmezse o zaman cevap isteyebilirsin. Sorduğun soruların tek bir cevabı vardır. Bütün bunlar vesvesedir, şeytandandır ve sana hiç bir günah ve sorumluluğu yoktur. Bunları önemsememek tek kurtuluştur.


Kayıtsız Üye
Arif selim abi bu soruya CEVAP VERİRMİSİNN: Selamun aleyküm. Ben dua ederken merhametlilerin merhametlisi dedim ve öyle diyerek şirke girdiğimi zanettim. Aklıma birşeyler geldi(vesvesemi değilmi ?). Ve ben öyle dedim diye tövbe ettim. Tövbe ederken birdaha böyle bir günahı işlemicem çok pişmanım birdaha böyle bir şey demicem tövbe ediyorum dedim. Şimdi tövbe ederek günahamı girdim? İnkarmı etmiş oluyorum. Ve günah olmayan birşeye günahmı dedim. Nasıl tövbe edebilirim.

Okudunuz mu?  Namazdan Sonra Yapılacaklar

ACİLSERVİS
arifselim sana cevap yazdı. Daha fazlası için doktora başvurman gerekli.


Kaannn
Selamın Aleyküm Bir gün Gece Tövbe Hasa Allah’a Küfür Edip Etmediğimi Bilmiyorum.o gece küfür etmediğimi emin değilim içimden bir ses ettin diyor yine bir ses etmedin diyor ne yapmam lazım bu bir vesvesemi bilmiyorum. Her gün dua ve tövbe ediyorum ve kelime-i şahadeti getiriyorum .içim sürekli açıyor.Allaha Dua ve tövbe edince içim açıması geçiyor hatırladığım zaman açıyor.Ramazan Ayında içimden Sürekli Tövbe Hasa İçinden Küfür Geliyordu Ne Yapmam Lazım Allah’a beni affetmişmidir eğer ettiysem.13 yaşındayım.bu bir imtihan olabilir mi. selam ve dua ile kalın


misafir4
öyle sadece içinden geçiyorsa bu vesvesedir, ciddiye alma ama günahlara çirkinliklere özeniyor, imreniyorsan ve Allah a karşı gelmeyi isteyerek bunları yapıyorsan; tevbe et. ve çirkinliklere tenezzül etme, bunların dünya hayatına da bir faydası yokdur. aradan vakit geçmiş bir bakmışsın, eline yüzüne bulaşmış, rezillik diz boyu.

Okudunuz mu?  Burnum tıkalıyken gusül abdesti konusunda şüpheye düşüyorum !

zaten Allah bir kuluna ismini anmayı nasib etmişse, o kulunun ismi de göklerde anılıyordur. çetrefile düşme, bak kendin de görüyorsun… her ne halt işlersek Rabbimize gidiyoruz. Allah korusun Rabbimize ters yaparsak kime gideceğiz. yine Rabbimize gideceğiz, başka ne yapalım. dediğim gibi aklına esiyor içinden geçiyorsa bunları ciddiye alma ama yok çirkinliklere yanlışlıklara günahlara imreniyorsan; bunlar beş para etmezler, bunlara tenezzül etme.

gerçi bir kötülük yapmamış, kendi kendine eziyet ediyor da olabilirsin ama bir kötülük yapdığın vakit hemen ardından bir iyilik işle. namaza başla, kır şeytanın belini. aklına ne getirmiş falan hiç tınma. insanların yapdıkları yanlışlara, peşinde boş boş dolaştıklarına, çirkinliklere filan da hiç bulaşma. uşaklık zor iş, çok zararı var. sen dünya ve ahiret hayatında hakiki faydaların peşinde ol. sen hep yarın para edecek, iyi ki yapmışım diyeceğin şeyleri yap. ardını arkasını düşünmeden balıklama atlayıp, süslenmiş ve yarın bir gün de elinde kalacak şeyleri değil.

Okudunuz mu?  Neden bir müslüman nefsi için herşeyi yapar ama Allah için tembellik eder?

Lütfen yardım
Selamün Aleyküm. Bugün tuvalete gittim akşam namazı için abdest alacaktım tuvaletimi yaptım sonra annem bana bir yöntem öğretti kendi odasında anlatarak bana. Ben onu uyguladım o da taharet musluğu ve sol elini kullanarak temizlik yapmak. 1 kere yapmıştım dün cidden olmuştu yani işe yaradı. Sonra işte bugün olduğunda büyük tuvaletimi ve idrarımı yaptıktan sonra sağ elimle taharet musluğunu açtım. Sol elimin yardımıyla temizlemeye çalıştım. Tamam,oldu zannedip tuvalet kağıdını aldım sildim oramı ve afedersiniz kaka çıktı tuvalet kağıdına ben de şaşırdım. Sonra tekrar elimin yardımıyla 2. kez temizlemeye çalıştım ve oldu zannedip tuvalet kağıdını aldım sildim ve tekrar afedersiniz kaka çıktı ve 3. kez tekrarladım. Yine afedersiniz kaka çıktı ve sinirlendim ve sanırım içimden of ya işe yaramıyor işte anne ya da Hz. Muhammed dedim sanırım sonra 2 kelimelik küfür ettim anneme mi küfür ettim yoksa Hz. Muhammed’e mi tövbe Haşa küfür ettim diye şey oldu ilk başında umursamayıp yoksaydım çünkü annem beni sıkıştırıyordu lavabodan çık diye o da abdest alacaktı ve zaman daralıyordu meğersem ben çıkamadığım için o gidip mutfakta abdestini almış. Ben çıktım abdest alıp bu arada aşırı vesveseli bir kişiyim 12,5 yaşındayım adım Yusuf sonra akşam namazını kıldım ezan okunurken ağlamaya başladım ebedi cehenneme gideceğimi düşündüm dinden çıktığımı düşündüm ve 5-10 dakika ağladım ve ağlamanın bitmesini bekleyip yatsı namazını kıldım önceki abdestimle. Sonra yatsı namazını kıldım ve şu an bunu yazıyorum hatırladığım kadarıyla ve bir sitede Kerem Önder adlı site. Kerem Önder bir hoca bazen onun videolarını falan izleyip fetvalarını izliyorum din anlamında çok şey bildiğimi düşünüyorum ve bu arada küfürü sesli mi, fısıldayarak mı, içimden mi ettim bilmiyorum ve Kerem Önder’in sitesinde Hz. Muhammed’e küfreden kafir olur ve tövbesi asla kabul olmaz ve ebedî cehennemlik olur gibi bir şey yazıyordu… Lütfen yardım edin çok pişmanım ve pişman değilmişim gibi geliyor içim içimi yiyor bitiriyor ebedi cehennemlik miyim dinden çıktım mı lütfen yardım edin 12,5 yaşındayım ve yarın ağabeyimin doğum günü ve ondan sonra 2 ay sonra 5 ağustosta benim doğum günüm var 13. yaşıma gireceğim ve bu yaptığım işi ailemle vs. paylaşamıyorum…

Okudunuz mu?  Vücudumu sivilce sarmaya başladı, dökülen tarzda sivilce. Bunlar gusüle engel olur mu ?

misafir4
aleykumesselam kardeşim. şeytanın en çok sevmediği kimse kimmiş biliyor musun ? Hz Muhammed sav. ondan sonra en çok sevmediği kimse de, Allah yolunda olan bir gençmiş. gençliğinde ömründe bereketli geçer inşaAllah. dolayısıyla şeytanın hilelerine kanma, hayırlı işlerden başka meselelerde fevri(hissi) ve aceleci davranma. yaptıklarına veya geçmişe takılma, kötülükleri sildirmenin en güzel yolu hemen ardından bir iyilik yapmakdır. müslümanın alameti farikası (işareti) namazdır, namazdan şaşma. namaz kılana herkes kefildir. bize düşen de: hayatımızı yaradılış maksadımız çerçevesinde şekillendirip, önümüze gelenlerden temiz olanları seçmek ve varış yerine hazırlık gitmekdir. insan dünya hayatında da ahiret hayatında da hakiki faydalara ancak böyle ulaşabilir. senin sorduğunu; bilerek ve isteyerek Allah rasulü sallAllahu aleyhi veselleme düşmanlık yapan, haşa hakaret eden ve ömrü böyle geçen insanlar için söylemişlerdir.

Okudunuz mu?  Çocuklara Tavsiye Dini Hikaye Kitapları?

Diyanet haber

Bu kategoride yer alan İmanım var mı veya imanım devam edecek mi diye şüphe etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a Küfür Vesvesi (Tövbe Haşa)? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.